שנה לא פשוטה עברה על נוחי דנקנר, בעל השליטה בקבוצת אי.די.בי, והיום 2011 משתקפת היטב בדוחות שפרסמו בזו אחר זו החברות בקבוצה.
אידיבי פיתוח דיווחה על הפסד נקי של כ-3.06 מיליארד שקל בשנה שעברה, לעומת רווח נקי של כ-808 מיליון שקל ב-2010 וכ-958 מיליון שקל ב-2009. דיסקונט השקעות, בה מחזיקה אידיבי פיתוח כ-74%, "תרמה" כ-2 מיליארד שקל הפסד לשורה התחתונה. ההשקעה במניות קרדיט סוויס, שבוצעה באמצעות כור, הניבה לדנקנר הפסד של כ-1.81 מיליארד שקל בשנה שעברה ונכסים ובניין ופרוייקט ה"פלאזה" בלאס וגאס הניב הפסד של כ-689 מיליון שקל.
אידיבי אחזקות דיווחה על הפסד של כ-3.2 מיליארד שקל בשנה שעברה, בעיקר על רקע הפחתות חשבונאיות גדולות בהיקף מצרפי של כ-2.8 מיליארד שקל (בעיקר בגין רישום ירידת ערך האחזקה של כור במניות קרדיט סוויס בסך של כ-1.97 מיליארד שקל וירידת ערך של פרוייקטי נדל"ן בלאס-וגאס בסך של כ-614 מיליון שקל).
דנקנר אמר בישיבת דירקטוריון החברה כי "אנחנו מסכמים היום בקבוצת IDB את דו"חות שנת 2011, שהיתה השנה הקשה ביותר מאז 2003 בה רכשנו את השליטה בקבוצה. הדבר החשוב מבחינתנו כעת הוא שהתוצאות עליהן אנו מדווחים היום הן בעיקר תוצאה של הרבעונים השני והשלישי של שנת 2011, בעוד שבחודשים שחלפו מאז ביצענו מהלכים משמעותיים שייצבו את הקבוצה ותורמים לתנופה עסקית חיובית, ובהתאם אני מעריך ששנת 2012 תהיה שנה עסקית טובה לקבוצה".
"דו"חות 2011 משקפים בחלקם אירועים משנה קודמת (חלק משמעותי מירידת הערך שנרשמה השנה לגבי אחזקתנו בקרדיט סוויס הינה ירידת ערך שאירעה בשנת 2010) ובחלקם הפחתות גדולות הנובעות מגישה חשבונאית שמרנית. בתקופה האחרונה ניכרת התאוששות מרשימה של הכלכלה האמריקנית ואף התייצבות מסוימת של הכלכלה האירופאית ואלה תורמות למפנה חיובי בכלכלה העולמית ובשווקים הפיננסים בעולם. הדבר בא לידי ביטוי מבחינתנו, בין היתר, בעלייה משמעותית של מניות קרדיט סוויס מרמות השפל של חודש ינואר, אשר צפויה ליצור לכור רווח כולל של כ-580 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2012".
"נפגענו מעודף רגולציה"
עוד אמר דנקנר: "הצהרנו בעבר על רצוננו להסיט את כובד המשקל של IDB לחו"ל ולפעול בשווקים הגלובאליים. אבל לא ניתן להפוך לשחקן גלובאלי מבלי לדעת להתמודד עם השפעות גלובאליות ולהתנהל נכון בעת משברים גלובאליים. הנזילות של הקבוצה והגיוון העסקי הגדול שלה, איפשרו לנו להמשיך ולהחזיק בפוזיציה משמעותית במניות קרדיט סוויס גם בתקופה תנודתית ביותר והיום אנו נהנים מההתאוששות שלה. וחשוב מכל - מבחינתנו העיקר הוא לנהל את הקבוצה באחריות ובשיקול דעת על מנת להבטיח את היציבות והחוסן של IDB בטווח הארוך".
"נפגענו השנה גם מעודף רגולציה במשק אשר הביא להאטה חריפה בפעילות הסקטור העסקי ולמשבר נזילות בשוק ההון. ברור הדבר שבתקופה כלכלית משברית על הממשלה להאיץ את הפעילות הכלכלית ואת התמיכה בסקטור העסקי, בדיוק כפי שעשו קברניטי הכלכלה בארה"ב ובאירופה".
"אנו נוקטים כעת מהלכים שיביאו לקיטון בהיקף הפעילות וההשקעות שלנו במשק הישראלי אבל מגדילים משמעותית את היתרות הנזילות של הקבוצה, מקטינים את המינוף שלה ומאפשרים חוסן ויציבות בתקופה כלכלית של חוסר ודאות".
הפסד של 3.05 מיליארד שקל לכור
לפני כן דיווחה כור (ו') על תוצאותיה ברבעון הרביעי ובשנת 2011 כולה. את הרבעון הרביעי סיימה כור ברווח נקי של 379 מיליון שקל, בעקבות השלמת העיסקה עם כמצ'יינה. זאת לעומת הפסד של כ-419 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2010.
בשנת 2011 רשמה כור הפסד בסך של כ-3.05 מיליארד שקל, בעיקר עקב הפחתה חשבונאית המתייחסת לירידת ערך מניות קרדיט סוויס שנעשתה ברבעונים השני והשלישי בעקבות המשבר בשווקים בעולם. ב-2010 ההפסד הנקי של כור עמד על כ-536 מיליון שקל.
עסקת ChemChina, שעמדה במרכז פעילותה של כור ב-2011, יצרה שותפות בין ממשלת סין באמצעות ChemChina לבין קבוצת IDB באמצעות כור. עם השלמתה, באוקטובר 2011, קיבלה כור כ-1.1 מיליארד דולר במזומן ונותרה בעלת 40% ממכתשים אגן. כתוצאה מהשלמת העסקה רושמת כור ברבעון הרביעי רווח של כ-639 מיליון שקל.
נציין כי מאז השלמת עסקת ChemChina פרעה כור חוב בהיקף כולל של כ-3.6 מיליארד שקל ולחברה כעת יתרות מזומן בהיקף של כ-2.6 מיליארד שקל.
התמורה בעסקה שיקפה למכתשים אגן שווי חברה של 2.4 מיליארד דולר ושווי למניות מכתשים אגן שנותרו בידי כור (40%) של כ-3.67 מיליארד שקל בהשוואה לשווי המניות בספרים של כ-2.33 מיליארד שקל. הפער מבטא רווח גלום (שלא נרשם) של 1.34 מיליארד שקל.
בשנת 2011 רשמה כור הפסד בסך של כ-3.05 מיליארד שקל, בעיקר עקב הפחתה חשבונאית המתייחסת לירידת ערך מניות קרדיט סוויס שנעשתה ברבעונים השני והשלישי בעקבות המשבר בשווקים בעולם. נכון להיום מחזיקה כור ב-30.3 מיליון מניות של קרדיט סוויס, המהוות כ-2.48% מהונו של הבנק.
מאז תחילת 2012 עלה ערך מניות קרדיט סוויס שמחזיקה כור בכ-580 מיליון שקל. החברה בחרה לאמץ באימוץ מוקדם תקן חשבונאי (IFRS-9) החל מהרבעון הראשון של 2012, אשר אימוצו מביא לביטול ההכרה בהפסד אשר נרשם מירידת ערך בשנת 2011. בהתייחס ליתרת המניות שהחזיקה כור ביום 31 בדצמבר 2011, תגדל יתרת העודפים של כור בסכום של כ-2.3 מיליארד שקל ובמקביל תבוטל ההכרה בהפסד מירידת ערך שנרשמה במהלך 2011 בסכום האמור. לאחר אימוץ תקן IFRS-9 שינויים בשווי מניות קרדיט סוויס בתאריכי החתך ירשמו ברווח הכולל האחר.
בגזרת שכר הבכירים, עלות שכרו של רענן כהן, מנכ"ל כור, הסתכמה בכ-1.4 מיליון שקל ב-2011 (עבוד 80% משרה). אורן הילינגר, סמנכ"ל הכספים, זכה לעלות שכר של כמיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.