הרבעון השני לשנת 2012 נפתח היום (ב') בנימה חיובית, כאשר כל המדדים המרכזיים בוול סטריט ננעלו בעליות. זאת, לאחר שמדד מנהלי הרכש בארה"ב הפתיע לטובה וטיפס מעל התחזיות, לעומת נתוני המאקרו באירופה שהעיבו על השווקים בתחילת יום המסחר. גם בסין פורסם הבוקר מדד מנהלי הרכש והוא רשם את הרמה הגבוה ביותר שלו מזה 11 חודשים. שבוע המסחר בוול סטריט ובאירופה צפוי להיות קצר בעקבות חג הפסחא שיחול בסוף השבוע.
"מבחינה הסטורית, אפריל היה חודש נהדר בחמש השנים האחרונות", אמר ריאן דטריק, אנליסט בכיר בשייפר'ס אינבסטמנט. "מנקודת מבט עונתית, אנחנו נכנסים לתקופה שורית, וההנעה הבאה תגיע בעונת הדוחות. יש עדיין מעט דאגה ביחס לכלכלה, אבל אנחנו בהחלט רואים נתונים חזקים בייצור, בדיור ובשוק העבודה - כל אלה אמורים להתרגם למחירי מניות גבוהים יותר".
תחילת המסחר הושפעה מהסנטימנט השלילי בשוקי אירופה, שם רשמו המדדים ירידות רוב היום בשל נתוני מאקרו מאכזבים. שיעור האבטלה בגוש האירו עלה בחודש פברואר ל-10.8%, בהתאם לתחזיות, לעומת נתון של 10.5% בחודש ינואר. הנתון החדש מציב את שיעור האבטלה בגוש האירו ברמה הגבוה ביותר מאז שנת 1998. על פי סוכנות הסטטיסטיקה הרשמית של האיחוד האירופי, מספר הבלתי מועסקים באיחוד עומד על 24 מיליון איש כש-17 מיליון מתוכם נמצאים במדינות גוש האירו. כצפוי, המדינה עם שיעור האבטלה הגבוהה ביותר הינה ספרד עם 23.6% אבטלה (שיעור האבטלה ביוון לא מפורסמים).
בגרמניה פורסם מדד מנהלי הרכש בתחום הייצור לחודש מארס והוא רשם עלייה לרמה של 48.4 נקודות כשהצפי היה שהוא יישאר ללא שינוי, לעומת חודש פברואר, אז המדד נקבע על 48.1 נקודות. בצרפת לעומת זאת, המדד הפתיע לרעה כשרשם ירידה חדה כשהצפי היה שהוא יוותר ללא שינוי. המדד של חודש מארס ירד לרמה של 46.7 נקודות בעוד שהצפי היה ליציבות ברמה של 47.6 נקודות.
בסין פרסמה הממשלה הבוקר את מדד מנהלי הרכש לחודש מארס, שזינק לשיא של 11 חודשים כאשר הצביע על קריאה של 53.1 נקודות, זאת לעומת קריאה של 51 נקודות בפברואר. קרי, הנתונים מעידים על כך שחלה התרחבות בפעילות הייצור של המפעלים הסינים בחודשים האחרונים וסין אינה תגלוש להאטה חמורה.
מאקרו: מדד מנהלי הרכש הפתיע לטובה
לאחר פרסום מדד מנהלי הרכש באירופה ובסין, התפרסם המדד בארה"ב. הוא הפתיע לטובה כשעלה מעל הציפיות לקריאה של 53.4 נקודות, לעומת צפי האנליסטים שעמד על 53 נקודות - והקפיץ את המדדים הן בארה"ב והן באירופה. בחודש הקודם אכזב המדד, כאשר רשם קריאה נמוכה מהצפי של 52.4 נקודות, לאחר שהאנליסטים צפו קריאה של 54.7 נקודות.
לעומת זאת, נתון ההוצאות בסקטור הבנייה בחודש פברואר אכזב כאשר נפל ב-1.1%. אנליסטים ציפו לעלייה של 0.5%, לאחר שבחודש ינואר הייתה ירידה של 0.1%.
מחיר הנפט עלה היום ב-2.2% ל-105.23 דולר לחבית.
טבע משיקה עוד תרופה בארה"ב
ענקית הגנריקה הישראלית, טבע , הודיעה הבוקר (ב') על השקת שתי תרופות חדשות לטיפול בלחץ דם גבוה. התרופות החדשות, ה-Irbesartan וה-Irbesartan-Hydrochlorothiazide, הינן הגירסה הגנרית לתרופות ה-Avapro וה-Avalide, בהתאמה, של חברת Sanofi Aventis. על פי נתוני ה-ISM לשתי התרופות המקוריות היו מכירות של כ-600 מיליון דולר בשנה.
חברת הסליקה Global Paymnets (סימול: GPN) הציגה היום את דוחותיה לרבעון השלישי של השנה הפיסקאלית שלה. על פי הדוח, חלה עלייה של 21% ברווחים של החברה לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. הרווח הסתכם ב-57.9 מיליון דולר. בסוף השבוע דיווח חברה על פריצה למסד הנתונים שלה ולחשד לגניבת פרטי כרטיסי אשראי של כ-10 מיליון איש. עם פרסום ההודעה, קרסה מניית החברה ב-9% מה שגרר הפסקת מסחר במנייה.
חברת הפארמה קוטי (Coty) הודיעה היום על הגשת הצעה לרכישת חברת Avon (סימול: AVP) בתמורה ל-10 מיליארד דולר. בעקבות כך, זינקה המנייה של חברת Avon בקרוב ל-27% במסחר המקדים.
חברת התרופות הישראלית לשעבר קיריקס נכשלה בניסוי שלב III במוצר המוביל שלה, הפריפוסין לסרטן המעי הגס. מניית קריקס ירדה לפני פתיחת המסחר בנאסד"ק בכ-60%. ירידה זו מביאה אותה לשווי של 141 מיליון דולר, ומוחקת 211 מיליון דולר מערכה.
מניית גרופון נופלת היום לאחר שהחברה דיווחה ביום שישי לאחר סיום המסחר לרשויות בארצות הברית על "חולשה מהותית" בפיקוח הכספי שלה, ושתוצאות הרבעון הרביעי של 2011 שדיווחה עליהם בחודש שעבר, היו למעשה גרועים יותר מכפי שדווח בהתחלה: הכנסות החברה ברבעון הרביעי של 2011 עמדו על 492.2 מיליון דולר ולא 506.5 מיליון דולר כפי שנכתב בדיווח שלה מלפני חודש.
[לטבלת ישראליות בעולם][לארביטראז]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.