חצי שנה לאחר מותו של יולי עופר, חברת אינוונטק, מקבוצת פרימיום PIH , שעברה עם מותו לידי אלמנתו רות עופר (52%), פועלת להגשת תביעה מול מנהלי העיזבון של עופר ז"ל, בגין חוב של כ-3 מיליון אירו. טרם מותו של עופר, באוגוסט 2011, הוא העביר לידי החברה-הנכדה של פרימיום, אינוונטק , המחאות שהוגשו לפירעון אחר מותו ולא כובדו.
עיזבון יולי עופר מנוהל בידי עורכי הדין צבי אפרת ואלי כהן ממשרד גורניצקי ושות'. העיזבון כולל בעיקר את מניות השליטה בבנק מזרחי-טפחות ובחברת הנדל"ן מליסרון, שאותן ירשו ילדיו, ליאורה ודורון עופר; בין השניים התגלע סכסוך רווי יצרים על חלוקת הירושה, וככל הידוע גם האלמנה, רות עופר, נוטלת בו חלק.
פרימיום, בה שותפה עופר לשליטה עם נמרוד רינות, מדווחת כי "עקב פטירתו של בעל השליטה, ובמסגרת הליכי פתיחת צוואתו, הוקפאו זמנית חשבונותיו. לצורך מימוש זכויותיה תפעל החברה מול העיזבון. החברה מעריכה כי העיזבון ימלא אחר התחייבויות מר עופר ז"ל".
פרימיום PIH, הנסחרת בתל-אביב בשווי זניח של 13 מיליון שקל על רקע קשיים עסקיים ופיננסיים, פועלת בתחומי הנדל"ן והמלונאות במזרח אירופה, וכן מחזיקה זה כשנה ברשת חנויות המחשבים אייבורי. ההשקעה המשמעותית שלה היא בחברת סנטראל יורופיאן (CEE), הנמצאת בבעלותה המלאה.
אג"ח CEE בהיקף של 135 מיליון שקל נסחרות ב"תשואת זבל" של 462%, בשל חשש המשקיעים מחדלות פירעון. רואי החשבון של CEE צירפו הערת "עסק חי", על רקע החשש כי החברה לא תצליח לעמוד בתשלום הקרוב (בחודש אוגוסט) של 45 מיליון שקל למחזיקי האג"ח.
CEE סיימה את 2011 עם ירידה של 13% בהכנסות ל-60.4 מיליון שקל והפסד של 44 מיליון שקל, בהמשך להפסד של 92 מיליון שקל ב-2010.
פרימיום מבהירה כי עמדה עד כה בכל התחייבויותיה, ופרעה בשנה החולפת 74 מיליון שקל לבנקים ולבעלי אג"ח. יולי עופר המנוח הזרים אשתקד לפרימיום 46 מיליון שקל לצורך תשלום האג"ח.
בעיה בקובננטים של רכישת אייבורי
שנה חלפה כאמור מאז כניסתה של חברת פרימיום PIH לתחום קמעונאות המחשבים, המתאפיין במתח רווחים נמוך, באמצעות רכישת 51% מרשת אייבורי. כעת מסתבר כי החברה-הבת של פרימיום שביצעה את הרכישה אינה עומדת בחלק מאמות-המידה הפיננסיות של ההלוואה שנטלה לצורך רכישת אייבורי (קובננטים של יחס מהיר ורווח נקי). עם זאת, פרימיום מעריכה כי לא תידרש על-ידי המלווה לפירעון מיידי בשנה הקרובה.
פרימיום רכשה את השליטה באייבורי תמורת 15.5 מיליון שקל. 30% מהתמורה שולמו ממקורות עצמיים, והיתרה בהלוואה הנושאת ריבית של 8.5%, שהעמידה לה קרן פלנוס מקבוצת ויולה של שלמה דברת. יתרת ההלוואה עומדת, נכון לסוף 2011, על 10 מיליון שקל.
הכנסותיה של אייבורי נמצאות במגמת ירידה: 381 מיליון שקל ב-2009; 326 מיליון שקל ב-2010; וירידה של 16% בהכנסות בשנה החולפת, ל-275 מיליון שקל. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת היה אשתקד שלילי, בהיקף של 9.2 מיליון שקל, לעומת תזרים חיובי של 9.5 מיליון שקל ב-2010. למרות זאת הצליחה החברה להציג רווח נקי של 3.2 מיליון שקל - ירידה של 34% בהשוואה לשנת 2010.
אייבורי חילקה במהלך 2011 דיבידנדים בגובה של 6.4 מיליון שקל, ומחצית מהסכום גרפו לכיסם המייסדים, שי חגי ושותפו אייל דרוקמן. חלוקת הדיבידנדים נמשכה גם לאחר המאזן, ובחודש שעבר הכריזה אייבורי על חלוקת 1.5 מיליון שקל.
נציין כי חגי הוא קרוב משפחה של נמרוד רינות, מבעלי פרימיום (נשוי לבת-דודה שנייה שלו). חגי ודרוקמן זכו כל אחד, במסגרת מכירת השליטה באייבורי, לחוזה העסקה הכולל דמי ניהול של 500 אלף שקל, עבור תפקיד מנכ"ל משותף. השניים גם זכאים למענק שנתי בגובה של 5% מהרווח לפני מס.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.