הדובים התעוררו באירופה ונעלו את המסחר היום (ד') בירידות של יותר מ-2.5%. הן בעקבות האכזבה מהפרוטוקולים של הפדרל ריזרב שפורסמו אמש בארה"ב והן בשל הנפקת אג"ח מאכזבת בספרד. מדד מנהלי הרכש של גוש האירו לחודש מארס תרם לסנטימנט השלילי כאשר נותר מתחת ל-50 נקודות. נגיד הבנק המרכזי האירופי מריו דראגי הותיר את הריבית המרכזית לחודש אפריל ללא שינוי, ברמה של 1%.
הירידות בשווקים החלו אמש בארה"ב לאחר שהפד אותת כי אין בכוונתו להשיק כעת תוכנית רכישות אג"ח שלישית (QE3), כל זמן שהצמיחה הכלכלית סבירה והאינפלציה מעל 2%. החדשות הרעות המשיכו היום באירופה עם פרסום מדדי מנהלי רכש שיצאו נמוכים מהתחזיות , כמו למשל מדד מנהלי הרכש בגוש האירו שעמד על 49.1 נק' במארס, לעומת 48.7 נקודות בדיווח הקודם. המדד עדיין מצביע על התכווצות בכלכלת הגוש (נמוך מ-50 נק'). בצהריים יפורסמו נתונים חשובים בארה"ב - מדד מנהלי הרכש וסקר ה-ADP ליצירת משרות במגזר הפרטי.
על השווקים העיקה גם הנפקת אג"ח מאכזבת של ספרד. הביקושים בהנפקה היו נמוכים ממה שנרשם בהנפקה דומה בחודש שעבר והתשואות על האג"ח עלו. ספרד מכרה בסך הכל ב-2.5 מיליארד אירו באג"ח והתשואות לאגרות החוב ל-10 שנים עלו ל-5.58%.
"ההנפקה מעידה על רגישות מצד המשקיעים", אמר ל-CNBC פיטר צ'טוול מבנק קרדיט אגריקול. "תוצאות ההנפקה רחוקות מההצלחות שראינו בדצמבר או ינואר".
מניות הבנקים ויצרניות כלי הרכב רושמות ירידות חדות. נציין את קרדיט אגריקול בפאריס ואת מניות Banca Monte dei Paschi di Siena במילאנו. בפרנקפורט רושמת מניית דיימלר ירידה של כ-1%.
ירידות גם במזרח
בבורסות אסיה נרשמו היום ירידות, לאחר המגמה השלילית בוול סטריט ופרסום נתוני מאקרו שליליים באוסטרליה.
באוסטרליה דווח היום על גרעון מסחרי של כ-480 מיליון דולר אוסטרלי בפברואר, לעומת צפי כלכלנים לעודף של כ-1.1 מיליארד דולר אוסטרלי. הנתון משפיע לרעה על המסחר באסיה.
מניות הייצוא היפניות רשמו ירידות חדות, ואיתם גם מניות הכרייה והמחצבים. נציין את BHP ביליטון , סוני , שארפ וטושיבה .
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.