הבריטים ממשיכים לספור את השנים מאז רשם טניסאי מקומי זכייה בגראנד סלאם בטורניר הגברים (תזכורת: 76 שנים כבר חלפו), ובינתיים מגלים שגם הפופולריות של הענף במדינה נמצאת בשפל חסר תקדים.
התאחדות הטניס הבריטית (LTA) פרסמה דוח, ממנו עולה כי כמות האנשים שמשחקים טניס באי הבריטי צנחה תוך שלוש שנים ב-25%, מ-487,500 פעילים בעונת 2007/08 ל-375,800 פעילים נכון לתחילת 2012.
לצניחה בפופולריות של הטניס בבריטניה תהיה גם משמעות כלכלית: Sport England, הגוף הממונה על חלוקת הכספים לענפים השונים מטעם המשלה, הודיע כי יפחית את ההקצבות שלו לטניס ב-530 אלף ליש"ט לשנה, בשל ירידה בכמות הפעילים בענף ובנוסף בשל הישגים ירודים של הטניסאים הבריטים.
נכון לעכשיו עומדת קרן ההקצבות של Sport England להתאחדות הטניס הבריטית על 24.5 מיליון ליש"ט לשנים 2009-2013.
מבחינה הישגית, הבריטים שמארחים את טורניר הטניס היוקרתי בעולם, טורניר ווימבלדון, נכשלים גם ברמת הנבחרות: נבחרת הדייויס הבריטית בילתה את השנים 2010-2011 בדרג השלישי בעולם, ורק לאחרונה הצליחה להעפיל לדרג השני. נבחרת הפדרציה הבריטית בנשים ממוקמת בדרג השלישי בעולם.
נכון לעכשיו יש רק טניסאי בריטי אחד בגברים שמדורג במאייה הראשונה בעולם (אנדי מארי, 4), ושתי בריטיות בנשים (אלנה בלטצ'ה, 61 ו-אן קאוטבונג, 74).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.