למה לתת לנושא זניח כגון פירוק חברה שהקמת לעצור את חגיגת השכר? אוסקר כצנלסון, ממייסדי ומנהלי חברת הנדל"ן אולימפיה שקרסה אשתקד ברעש גדול, גרף ב-2011 לכיסו שכר של 966 אלף אירו (כ-4.8 מיליון שקל) בחברה הבת של אולימפיה, נאנט נדל"ן. סך הכול גרף כצנלסון בנאנט בשנים 2008-2011 שכר מצרפי בעלות של כ-20 מיליון שקל.
נאנט סיימה את 2011 בהפסד כבד של 24 מיליון אירו, וזאת בהמשך להפסד מצטבר של 12 מיליון אירו בשנים 2009-2010. לחברה התחייבויות של 169 מיליון אירו, ואג"ח החברה, שמהווה כמחצית מהחוב, נסחרות בתשואת זבל של עד 65%. בדוחות נאנט, שבה משמש כצנלסון כמנכ"ל, מגלים כי בחודשים ינואר-פברואר 2012 שילמה לו החברה 141 אלף אירו נוספים.
אולימפיה נקלעה למשבר קשה בעקבות השקעות כושלות במזרח אירופה, בעיקר באוקראינה ובפולין. בימי הגאות של טרום המשבר הפיננסי העולמי, נסחרה החברה לפי שווי שוק של 560 מיליון שקל על רקע דוחות שהציגו רווחים גדולים שמקורם בשערוכי נדל"ן. אלא שהפסדים כבדים בשנים האחרונות אילצו את החברה לפנות במאי 2011 למחזיקי האג"ח שלה (חוב של כרבע מיליארד שקל) בהצעה להסדר חוב.
מחזיקי האג"ח של אולימפיה דחו את ההצעה ומצב החברה המשיך להידרדר. לדוחות הכספיים של הרבעון השני אשתקד (האחרונים שפרסמה החברה) צורפה הערת "עסק חי". בשלהי 2011 נטלו הבנקים המממנים את המושכות לידיים, ודאגו למינויו של עו"ד רונן מטרי לכונס נכסים זמני. מחזיקי האג"ח של אולימפיה מינו את עו"ד רון בר ניר למפרק החברה.
ובינתיים בפולין
קבוצת החברות, שכוללת את אולימפיה ותחתיה את נאנט ורוביג, פועלת בתחום הנדל"ן למגורים במדינות מזרח אירופה. יזמי אולימפיה הם כצנלסון, אלכס גור, חיים גוטרמן ויוסף בר. כצנלסון כיהן בתפקיד יו"ר אולימפיה עד ספטמבר 2011. באותה תקופה סיים את תפקידו גם גור, שכיהן בתפקיד ממלא מקומו. לאחר זמן קצר פרשו גם גוטרמן ובר, שכיהנו כמנכ"לים משותפים. בחברה הועסקו בעבר גם בני משפחתו של כצנלסון - בתו, עו"ד נטאלי כצנלסון-גרוסגולד כיועצת משפטית; בנו יניב כדירקטור; ואחיו שמעון (לשעבר יו"ר מפעל הפיס) כמנכ"ל החברה הבת.
נאנט נדל"ן, שהנפיקה בבורסה אג"ח בלבד, נמצאת בשליטת אולימפיה (33%) ולוינשטיין הנדסה (22%). מחזיקי האג"ח של החברה כינסו היום אספת אג"ח כדי לשמוע על מצבה. "נעשה מאמץ עליון לעמוד בהתחייבויות בזמן", אמר היו"ר רון הדסי למשקיעים. במקביל פורסמה מצגת באתר הבורסה, ובה נטען כי החברה מבצעת פרויקטים בהיקף של 1,600 יח"ד בפולין, שם היא פועלת באמצעות חברת רוביג (45%) שנסחרת בבורסה של פולין.
נאנט דיווחה גם על מכירה של 1,170 יח"ד בשנה החולפת, ו-396 יח"ד נוספות ברבעון הראשון של השנה הנוכחית. לפי תזרים המזומנים החזוי של נאנט, היא תישאר עם יתרה חיובית של 9.8 מיליון אירו בסוף השנה הנוכחית ועם 7.5 מיליון אירו בסוף 2013.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.