כל סוחר עצמאי מתחיל מכיר את הסטטיסטיקה הידועה לפיה כ-90% מהסוחרים נמחקים או "מפסידים את התחתונים" ומפסיקים לסחור לאחר מספר חודשים - במקרה הטוב, או במקרה הרע ממנפים את עצמם כדי להמשיך לסחור ולכסות את ההפסדים שצברו ועל ידי כך נכנסים לסיחרור של חובות שהורס להם את העתיד הפיננסי. כעת, יוצא הסוחר המנוסה בראיין לאנד, עם 10 "כללי הזהב" שהוא פיתח כדי לסייע לאותם סוחרים מתחילים כדי לאפשר להם לשרוד בתחום תקופה ארוכה יותר.
לאנד מציין כי 10 הדיברות שהוא פיתח, כתגובה לבקשותיהם של סוחרים מתחילים שפנו אליו, הן בשום פנים אינן הדיברות היחידות והמוחלטות אך הן בהחלט כללים בסיסיים שמומולץ לדבוק בהן כדי ש"הדגים הגדולים של הבורסה לא יאכלו אתכם".
1. דע את עצמך - הכלל הראשון והחשוב ביותר שלאנד מציין הוא להכיר את עצמכם ובייחוד להכיר בחולשות שלכם. המטרה היא להבין איזה סיגנון מסחר מתאים לאישיות שלכם, האם אתם מסוגלים לפתוח פוזיציה ולהחזיק בה במשך מספר ימים ("מסחר סווינג") או רק במשך מספר שעות (מסחר תוך יומי)? האם אתם מסוגלים להשלים גם עם הפסדים ולא רק עם רווחים? האם גרפים וניתוח טכני מסובך מעורר בכם בחילה? "הכי חשוב זה שלא תסגלו לעצמכם סגנון מסחר שלא מתאים לכם", מסביר לאנד.
2. השכילו ולימדו היטב את רזי המסחר - יחד עם זאת לאנד מזהיר שלא כדאי ליפול למלכודת של "לימוד יתר" ולא לקרוא יותר מדי ביוגרפיות או מדריכים של סוחרים ומשקיעי על, גדולים ומוצלחים ככל שיהיו. "הם יכולים להיות משעשעים אך הם לא ילמדו אתכם כלום על מצב השווקים בהווה". לאנד ממליץ במיוחד על שני ספרים מרכזיים - "איך לעשות כסף ממניות", שכתב ג'ים אוניל, ו"המשקיע הממושמע" שכתב מארק דאגלס, אך בכל מקרה לאנד טוען כי הדרך הטובה ביותר ללמוד היא באמצעות בלוגרים של סוחרים מקצועיים.
3. מיצאו מנטור - אחד מהעקרונות החשובים עליהם ממליץ לאנד הוא ללמוד באמצעות מנטור, אם בחינם ואם בתשלום. "אין חכם כבעל ניסיון", אומר לאנד. "ה-50 או 100 דולר שתשלמו למדריך המסחר המנוסה יכולים לחסוך לכם אלפי דולרים בהמשך.
4. פתחו מתודולוגיה משלכם - לאנד מסביר כי ניתוח המסחר שלכם על פי התוצאות (רווח או הפסד) הוא עניין מסוכן ושגוי ולכן עדיף לפתח מטודולוגיה המבוססת על הערכת היחס שבין הסיכונים מול הסיכויים ולאחר מכן לבחון את אותה שיטת מסחר לאורך זמן, בתנאי שהתמדתם בה למשך תקופה ארוכה.
5. השתמשו בכלים הנכונים - "אתם לא זקוקים לארבעה מסכים ולמחשב על עם שמונה ליבות ומערכת קירור מים כדי לסחור במניות", אומר לאנד. "אבל אתם כן זקוקים למחשב סביר, חיבור אינטרנט מהיר וברוקר טוב ואמין לסחור דרכו". בנוסף לאנד טוען כי אחד הכלים ההכרחיים הוא מערכת משוכללת המספקת מידע לגבי מניות וגרפים. (הבחירה שלו היא תוכנת Esignal).
6. כבו את האתרים והערוצים הכלכליים - אתם לא זקוקים לאתרים או ערוצים כלכליים (מלבד "גלובס") משום שהם לא ממוקדים ולא מעניקים לכם מידע לגבי המסחר אלא רק מידע פיננסי כללי ולכן מסיטים את תשומת הלב שלכם מהדברים שחשובים באמת.
7. מסחר ורגשות אינם הולכים יחד - אתם חייבים להשלים עם העובדה שבהתחלה אתם תפסידו ביותר פוזיציות מאשר תרוויחו. "אם אתם טיפוסים שחייבים להיות צודקים כל הזמן, אז המסחר הולך להיות עבורכם עניין מאתגר שיקשה עליכם להצליח בתחום", טוען לאנד. "השווקים יתקיימו איתכם או בלעדיכם, אל תנסו לנצח את השוק כי בסופו של דבר תפסידו, הדרך הנכונה היא לזרום איתו".
8. חיתכו הפסדים - "זה מאוד פשוט. אתם לא תצליחו לסחור אם לא תילמדו להשלים עם ההפסדים שלכם ולחתוך אותם בזמן הנכון. אתם חייבים להיות ממושמעים ובטוחים בעצמכם כדי לעשות זאת, אבל הפסידם הם חלק מהמשחק".
9. תסחרו פחות תרוויחו יותר - לאנד מסביר כי עדיף להיות בררנים בכל הנוגע להשקעות ופתיחת הפוזיציות. "יש להיכנס לפוזציה עם היחס סיכויי סיכון הטוב ביותר ולא לנסות להרוויח מכל הכיוונים ולכן כדאי להמעיט במסחר ככל האפשר".
10. רק מניות עם נזילות גבוהה - "מניות עם סחירות נמוכה הם מלכודת מוות", טוען לאנד. "אלא אם אתם סוחרים מקצועיים ומנוסים ביותר, פשוט תתרחקו מהמניות הללו". לכן, לאנד ממליץ לדבוק במניות עם מחזור מסחר ממוצע של לפחות מיליון מניות ביום.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.