המסחר בוול סטריט ננעל בירידות של יותר מ-1%

המדדים המובילים ננעלו בנמוך היומי שלהם ■ מדובר בשבוע המסחר הגרוע ביותר מאז תחילת השנה ■ "אחרי עלייה של 30% מתחילת השנה - הגיע הזמן לתיקון" ■ סנטימנט הצרכנים העיב לאחר שנפל בצורה חדה מהצפוי

המסחר בוול סטריט ננעל היום (ו') בירידות שערים על רקע הירידות בבורסות אירופה, לאור החשש הגובר מספרד, שם כמעט הוכפל גובה ההלוואות שלקחו הבנקים מהבנק המרכזי האירופי והתשואה על האג"ח הממשלתיות ממשיכה לטפס. גם ההאטה בכלכלת סין השפיעה לרעה על המסחר. בגזרת המאקרו פורסם היום מדד המחירים לצרכן והוא עמד בתחזיות. מנגד, מדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן הפתיע לרעה כשרשם ירידה חדה מהצפוי.

"כולם מודאגים ולא בטוחים מיכולתה של הכלכלה העולמית להחזיק את עצמה לבד וסין היא חלק מאותה כלכלה", אומר אלאן סקריינקה, הכלכלן הראשי של Cornerstone Wealth management LLC. "אם קצב הצמיחה בסין יירד בצורה חדה מדי במהירות גבוה מדי, אז זה יצור לחצים גדולים על הכלכלה העולמית". סקריינקה אומר גם ש"אחרי עלייה של קרוב ל-30% מאז תחילת השנה, הגיע הזמן לתיקון".

יושב ראש הפדרל ריזרב בן ברננקי נשא נאום במהלך כנס שהתקיים בניו יורק ובו נתן סקירה להיסטוריה של המשבר הכלכלי שפקד את ארצות הברית. ברננקי טען במהלך דבריו שמשבר ה"סאב-פריים" היה רק "טריגר" למשבר הכלכלי, ושהסיבה העיקרית היה מינוף יתר של הבנקים וניהול סיכונים לקוי.

במהלך דבריו דחה ברננקי את ההאשמות שמדיניות קודמו בתפקיד, אלן גרינספאן, היא זו שגרמה ליצירת בועת הנדל"ן. ברננקי איכזב בקצת את המשקיעים כשלא התייחס למדיניות העתידית של הפדרל ריזרב ולא סיפק אפילו רמז לגבי אפשרות להשקת תוכנית הקלה כמותית נוספת.

עיקר תשומת הלב נתונה בימים אלה לספרד ולמשבר החוב באירופה. יושבת ראש קרן המטבע הבינלאומית, כריסטין לגארד, אמרה במהלך מסיבת עיתונאים אתמול שלמרות שיש סימנים לכך שהכלכלות בעולם מתאוששות מהמשבר הכלכלי העולמית ובראשן ארצות הברית, החרפה במשבר החוב באירופה עלול לבלום את ההתאוששות הזאת.

במהלך מסיבת העיתונאים אמרה לגארד שהמהלך האחרון שנקטו בו מנהיגי מדינות אירופה על מנת להגן מפני התפשטות של משבר החוב ביבשת הינו רק חלק מהפתרון, ומקווה שבמהלך הפגישה הבאה של המדינות החברות בקרן שתתקיים בשבוע הבא בוושינגטון, היא תצליח לעמוד בהתחייבות שלה להגדיל את המשאבים של הקרן על מנת לעזור לאירופה להתגבר על המשבר.

היום פורסמו נתוני הלוואות הגופים הפיננסיים בגוש האירו מהבנק המרכזי האירופי, מהם עולה כי בנקים בספרד לוו נתח גדול ביותר, מה שמביא לנפילה בבורסת מדריד. במארס לוו הבנקים בספרד מה-ECB כ-316.3 מיליארד אירו, לעומת 169.8 מיליארד אירו בפברואר. בסך הכל לוו בנקים ביבשת 1.14 טריליון אירו בחודש מארס.

אתמול ננעל המסחר בארה"ב בעליות על אף נתוני המאקרו המאכזבים: מספר התביעות החדשות לדמי אבטלה זינקו ל-380 אלף בשבוע שהסתיים ב-7.4. גם מדד המחירים ליצרן של חודש מארס נותר ללא שינוי.

גם סין השפיעה היום על המסחר. בורסות אסיה ננעלו בעליות היום על אף שבסין צמחה הכלכלה בקצב המתון ביותר מזה כשלוש שנים - 8.1%. זאת, בניגוד להערכות שהגיעו עד ל-9% לפני פרסום הנתון, ולעומת הרבעון הרביעי, אז צמחה הכלכלה הסינית ב-8.9%.

מאקרו

בשעה 15:30 פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש מארס שהצביע על עלייה של 0.3% שהיה בהתאם לתחזיות, לעומת 0.4% בחודש פברואר.

בשעה 16:55 התפרסם מדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן לחודש אפריל, והוא הצביע על ירידה בסנטמנט ל-75.7 נקודות כשהצפי היה לקריאה של של 76.4 נקודות לעומת 76.2 נקודות בחודש שעבר.

גוגל תמשיך לרכז עניין

גוגל פרסמה אמש את דוחותיה לרבעון הראשון של 2012 והיא היכתה את התחזיות. החברה רשמה הכנסות של 10.65 מיליארד דולר, כשהרווח המתוקן עמד על 10.08 דולר למנייה, שהן רווח של כ-2.89 מיליארד דולר.

HP הודיעה אתמול שחלה עלייה בהיקף משלוחי מחשבים אישיים ברבעון הראשון של 2012 וזאת למרות המחסור בדיסקים קשיחים שנובע מהצונאמי שפקד את יפן לפני כשנה.

JP מורגן דיווח היום על תוצאותיו הפיננסיות לרבעון הראשון של 2012, מהן עולה תמונה חיובית למדי. הבנק הגדיל את הכנסותיו ב-24% לעומת התקופה המקבילה ב-2011 ל-27.4 מיליארד דולר. בשורת הרווח דיווח הבנק על 5.4 מיליארד דולר, או 1.31 דולר למניה, לעומת 5.6 מיליארד דולר, או 1.28 דולר למניה בתקופה המקבילה אשתקד. בנוסף, וכפי שדיווח לאחר שעבר בהצלחה את מבחני הלחץ של ה'פד', הודיע JP מורגן על הגדלת הדיבידנד הרבעוני שלו ל-0.30 דולר מ-0.25 דולר. בנוסף הוא מאשר כי ירכוש בחזרה מניות שלו בשווי של 15 מיליארד דולר.

וולס פארגו , בנק המשכנתאות הגדול ביותר בארצות הברית, הציג תוצאות טובות לרבעון הראשון של 2012. בשורה התחתונה הבנק הציג עלייה של 13% ברווח ל-4.25 מיליארד דולר לעומת רווח של 3.76 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד.

חברת פרוקטר אנד גמבל הודיעה לאחר תום המסחר שמועצת המנהלים של החברה אישר העלאה בדיבדנד שיחולק למחזיקי המניות. החברה העלתה את הדיבדנד ב-7% ל-56.2 סנט למנייה מ-52.5 סנט למנייה. הדיבדנד יחולק ב-15 במאי, והוא יחולק למחזיקי המניות שיהיו רשומים עד ה-27 באפריל.

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]