שאלות ותהיות רבות עוברות במוחו של המשקיע המתחיל לפני שהוא בוחר את החברה שבה הוא ישקיע. האם זאת החברה הנכונה? האם כדאי להשקיע בתעודות סל או קרנות נאמנות במקום במניות בודדות? האם לקנות רק את המניות הזולות ביותר? האתר הכלכלי הפופולרי smartmoney פירסם כתבה שבה יועצים פיננסים שונים העניקו עצות מלומדות היכולות לסייע למשקיע המתחיל.
1. קנו רק מה שאתם מכירים - אחת העצות הראשונות שעליהם הסכימו יועצי ההשקעות הייתה כי עדיף למשקיע המתחיל להתרכז במניות של חברות שהוא מכיר את תחום עיסוקם המרכזי ואת מנועי הצמיחה שלהם. "בזמן בועת הדוט.קום בתחילת שנות ה-2000', משקיעים רבים נסחפו אחר הזרם וקנו מניות של חברות שלא היה ברור כיצד הן מתכוונות לייצר מזומנים", אומר ג'רי קורנג, יועץ השקעות בבנק אוף אמריקה.
2. לשקול את המחיר המניה - משקיעים מנוסים מחפשים לעיתים מניות הנחשבות לזולות או בהערכת חסר. כלומר מניות שבהן המשקיעים משלמים באופן יחסי פחות על כל דולר שהחברה מרוויחה. ניתן לאמוד את האטרקטיביות של המניה באמצעות כלי שניקרא מכפיל הרווח. הדיעה ברווחה בשוק היא שמכיל רווח מתחת ל-15 משקף מחיר מניה זול ומכפיל של מעל 20 משקף מחיר מניה יקר.
3. זול זה לא תמיד טוב כמו שיקר זה לא תמיד רע - לפעמים מחיר המניה הוא זול משום שמנועי הצמיחה שלה לא מספקים את הסחורה והיא צומחת בקצב איטי מהצפוי ולכן המחיר הזול של המניה משקף את המצב הריאלי של החברה. מנגד, מחירה של מניה יכול להיות יר משום היא צופה גידול חד ברווחים בשנים הקרובות. לכן, חשוב לחפש חברות עם מנועי צמיחה חזקים ומחיר נמוך יחסית.
4. חפשו את הגידול בהכנסות - מחירי המניות עולים כתגובה לכך שהחברה העומדת מאחורי המניה מגדילה את רווחיה. הגידול בהכנסות קודם לגידול ברווחים ולכן ישנם אנליסטים המתיייחסים לגידול בהכנסות כשורה התחתונה. כמובן שחשוב להתייחס במקביל גם להוצאות החברה ולחובות שלה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.