שינוי מרענן השבוע. בסיועה של דינה זקס, מנהלת השקעות בהראל פיננסים, המדור זונח את השוק המקומי והמנייתי, ומתמקד באפשרויות השקעה באפיק האג"חי בשוקי חו"ל.
זקס מתמחה בניהול השקעות של קרנות שמשקיעות באג"חים ברחבי העולם, ואלה ירכיבו את התיק המומלץ שלה. "האפיק האג"חי נחשב לסולידי יותר מהאפיק המנייתי", אומרת זקס, "אבל בתקופה הזו קיימים מרווחים יפים, וגם בשוק הזה אפשר להשיג תשואות יפות". עוד היא מציינת כי בניית תיק השקעות שכזה תלויה במידת האהבה או השנאה של הלקוח ללקיחת סיכון. בהתאם לכך ייקבע אחוז ההשקעות שינותב לאפיק המדובר מסך נכסי הלקוח, מה שמתאים גם ללקוחות צעירים שמחפשים השקעות סולידיות יחסית.
בחלוקה לפי תחומי פעילות מציינת זקס כי "הסקטור הקונצרני הפיננסי הוא חם ומעניין כרגע, ויש בו הרבה בשר. בעינינו, המרווחים שם משקפים את הפחד שהיה ממנו בקרב הציבור, בעיקר בארה"ב".
בהתאם לכך, את חלק הארי של התיק מנתבת זקס לשוק האמריקני, ומקצה לו 55% מסך נכסיו. המיקוד הוא באג"ח קונצרניות מהתחום הפיננסי. "נכון להיום, אנו מרגישים שעדיין יש סיבות שתומכות בהמשך ירידת המרווחים באגרות החוב של הבנקים האמריקניים, למרות שהקצב והעוצמה של צמצום המרווחים יהיו פחותים בהרבה".
עוד לדבריה, בסקטור זה קיימים מרווחים "אטרקטיביים להשקעה, בגלל התשואה האבסולוטית העודפת, וגם בגלל הממצאים של מבחני הלחץ שבוצעו באחרונה על ידי הפד (Stress Tests), שהמחישו את איכות המאזנים של הבנקים".
דוגמה לאג"ח עם תשואה לפדיון אטרקטיבית, שלדעת זקס מצדיקה את הסיכון הגלום בה, היא האג"ח של סיטיגרופ לשנת 2017, מח"מ 4.8 בדירוג A מינוס (S&P), עם תשואה לפדיון העומדת כיום על כ-3.8%.
זקס מציינת גם את אג"ח מורגן סטנלי לשנת 2018, מח"מ 5 בדירוג A מינוס (S&P), עם תשואה לפדיון של כ-5.5%, ואת זו של בנק אוף אמריקה (מריל לינץ') ל-2018, במח"מ ודירוג דומה למורגן סטנלי, שמציעה תשואה לפדיון של כ-4.7%.
- האם לא עדיף להשקיע באג"חים של הבנקים הישראלים, במקום אלה האמריקנים, בגלל ההיכרות של המשקיע המקומי?
"הישראלים אמנם מכירים טוב יותר את הבנקים בארץ, אבל זה לא אומר שהשקעה בחו"ל היא פחות בטוחה. הפיקוח על הבנקים האמריקניים חזק, במיוחד אחרי המשבר של 2008. מבחינת מרווחים, השקעה שכזו היא הרבה יותר מעניינת".
משקל יתר לדולר
לעומת השוק האמריקני, זקס מקצה 12% בלבד לאפיק האג"חי במדינות גוש האירו - 8% בסדרות קונצרניות ו-4% בסדרות ממשלתיות איטלקיות.
זקס מסבירה כי לפי הערכות, בטווח הקצר מגמת ירידת הריבית בעולם לא נעצרה. להוציא מדינות שבהן הריבית אינה יכולה עוד לרדת כמו יפן, ארה"ב ושווייץ. "באשר להשקעה בשווקים מפותחים, בנקודת זמן זו כשאי ודאות גדולה שוררת על מדינות אירופה, אנו מעדיפים להיות במשקל יתר של פוזיציה דולרית על פני פוזיציה של אירו". היא מציינת כי העדפת הדולר נובעת לא רק מחולשת גוש האירו, אלא גם מהנתונים הכלכליים שמתפרסמים באחרונה בארה"ב ומצביעים, לדבריה, על תחילתה של צמיחה.
זקס מקנה משקל דומה לאג"חים באירופה ולשוק האוסטרלי. לגבי האחרון היא מציינת כי "בדולר האוסטרלי יש תשואות יפות, ואפשר להשיג שם תשואה של 5.5%-6% בסדרות בדירוגים גבוהים. השקעה זו מהווה גם איזון בתיק למטבעות אחרים".
נתח משמעותי של 15% מהתיק מקצה זקס לשווקים המתעוררים, בחלוקה שווה בין ברזיל, דרום אפריקה ומקסיקו בסדרות קונצרניות בדירוגים גבוהים. "מתחילת השנה המטבעות בדרום אמריקה ובמזרח אירופה רשמו תשואות נאות מאוד, ואנחנו מאמינים שבטווח הבינוני יש שם מקום מעניין לרווח", היא מציינת.
בנוסף, ממליצה זקס על כיוון של אגרות חוב בדירוגים גבוהים, כדי לא להיות חשופים לסיכון המדינה, אלא רק לסיכון המטבע. בין המלצותיה היא מזכירה בנקים משלוש המדינות המחזיקים בדירוג AAA.
לפי זקס, למרות הדגש על השוק האמריקני, פיזור תיק ההשקעות בעולם נובע מהשאיפה לפיזור סיכונים ולחיפוש הזדמנויות.
עיקרי המלצות
■ עיקר התיק (55%) לשוק האג"ח האמריקני, בדגש על הסקטור הפיננסי
■ 12% בלבד מהתיק לאפיק האג"חי במדינות גוש האירו - 8% בסדרות קונצרניות ו-4% בסדרות ממשלתיות איטלקיות
■ מומלץ לאזן את התיק עם חשיפה למטבע האוסטרלי, שעשוי להניב תשואה של 6%-5.5%
■ 15% חשיפה לשווקים מתעוררים בחלוקה שווה בין ברזיל, דרום אפריקה ומקסיקו.
הכותבים במדור "תיק אישי" עשויים להשקיע בניירות ערך, לרבות אלו שמוזכרים בו. הדברים אינם מהווים ייעוץ או שיווק השקעות, המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, ו/או תחליף לכך.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.