המסחר בזירת המט"ח מתנהל היום (ב') בהתחזקות השקל, כאשר בנק ישראל קבע את השער היציג של הדולר בירידה של0.16% לרמה של 3.75 שקלים והאירו ירד בכ-0.8% ל-4.89 שקלים. בזירת העולמית, נסחר האירו מול הדולר בשער של 1.303 דולר לאירו, ואילו מול הין נסחר השטר הירוק בשער של 80.77 ין לדולר.
המשקיעים בזירת המט"ח מגיבים היום לפרסום מדד המחירים לצרכן לחודש מארס אתמול, שהצביע על עלייה של 0.4% בהשוואה לחודש פברואר, בהתאם להערכות המוקדמות. את העליות במדד הובילו העליות בסעיפי התחבורה (1.3%), הריהוט והציוד לבית (0.4%), התרבות והבידור (0.3%) והדיור. (תגובות למדד - לכתבה המלאה)
בנוסף, פורסם גם מדד מחירי הדירות במקביל למדד המחירים, אשר הצביע לפי הלמ"ס על עליית מחירי בכ-0.3% בפברואר 2012. זאת, לאחר שנתוני הלמ"ס המעודכנים מעידים על ירידה של כ-0.1% בינואר 2011.
היום דיווחה הלמ"ס כי התוצר המקומי הגולמי (תמ"ג), במחירים קבועים ולאחר ניכוי השפעת העונתיות, עלה ברבעון הרביעי של 2011 ב-3.4%, בדומה לעלייה של 3.4% ברבעון השלישי. למרות החששות מהחרפת ההאטה בקצב הצמיחה במשק, הנתונים מראים על התייצבות בקצב הצמיחה. ניתוח לפי מחצית מראה כי התוצר גדל במחצית השנייה של 2011 בכ-3.5% לעומת צמיחה של יותר מ-5% במחצית הראשונה.
"הדולר צפוי להמשיך להתחזק מול מרבית המטבעות בעולם, היות וסנטימנט השלילי בשווקים צפוי להימשך עוד זמן מה", נכתב בסקירה השבועית של ATRADE.
"בישראל ממתינים שוב להחלטת ריבית בנק ישראל בשבוע הבא", נכתב בסקירה השבועית של למבקס. "למרות שהבנק מעדיף להוריד את הריבית וההתעוררות של המשבר באירופה אמנם תומכת בכך, מדד המחירים לצרכן שפורסם אתמול והראה על עליה של 0.4% בחודש האחרון דווקא שינה את התמונה, ונראה כי יאלץ את בנק ישראל להותיר את הריבית על כנה".
"הטווח הקצר אמנם מראה על ירידות חזרה לשער של 3.74 שקלים, אך להערכתנו השקל ישוב ויגע בשער של 3.8 שקלים. שער שכזה יהיה חייב לקבל תמיכה ממגמה עולמית דולרית", מסכמים בלמבקס.
חדשות רעות מחו"ל
ברקע, המשקיעים ממשיבים להגיב להתפתחויות בשווקים הגלובליים, אשר סיכמו שבוע מסחר שלילי במיוחד. הבוקר, נחלש היואן הסיני על רקע החלטת הבנק המרכזי בסין להרחיב את רצועת הניוד היומית של המטבע מול הדולר, לכ-1%.
ואילו באירופה, מחריף החשש מהתפרצות מחודשת של משבר החוב, לאור דיווחים בדבר גידול משמעותי בהיקף ההלוואות שנטלו הבנקים בספרד מהבנק המרכזי האירופי, כעדות למצבו הרעוע של הסקטור הפיננסי במדינה. מחר, צפויה ממשלת ספרד לצאת בהנפקות אג"ח ל-12 ו-18 חודשים.
[לאתר המט"ח][לטבלת שערי חליפין]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.