מסחר מעורב נרשם היום (ג') במסחר במטבעות, כאשר שערו היציג של הדולר נקבע ללא שינוי ב-3.754 שקלים, בעוד האירו עלה ב-0.825 ל-4.933 שקלים. בעולם נסחר הדולר סביב רמה של 1.311 דולרים לאירו ו-80.42 ין לדולר.
בחברת ATRADE ציינו הבוקר כי המשקיעים ינסו לשמור על הסנטימנט החיובי, אם כי הצרות באירופה הופכות את המשימה הזו לקשה במיוחד. במישור המקרו כדאי לעקוב אחרי מדד המחירים לצרכן בבריטניה, סקר הסנטימנט הכלכלי הנערך באירופה ע"י מכון ZEW, מספר נתוני נדל"ן בארה"ב והחלטת הריבית בקנדה, הצפויה להיוותר על כנה בשיעור של 1%.
בזירת המאקרו המקומית, היום פורסם כי מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש לחודש מארס 2012 עלה ב-1.8% לרמה של 46.3 נק'. רמת המדד עדיין מצביעה על התכווצות בפעילות התעשייתית, אם כי בעוצמה פחותה מאשר בארבעת החודשים הקודמים. מרבית רכיבי המדד רשמו החודש עלייה, אך הם עדיין מתחת ל-50 נקודות, הרמה המבחינה בין התרחבות להתכווצות בפעילות. עלייה בולטת נרשמה החודש ברכיב התעסוקה שעלה ב-6.5% והגיע לרמה של 48.2 נקודות.
בזירה הבינלאומית, בהודו הודיע הבנק המרכזי על הורדת ריבית מפתיעה של 0.5% לרמה של 8%.
ממשלת יפן עשויה להגדיל את חלקה במשאבי המימון של קרן המטבע הבינלאומית (IMF) בכ-60 מיליארד דולר, במטרה להגדיל את היקף יתרות החירום של הקרן לתרחיש של משבר פיננסי גלובלי נוסף. שר הכלכלה ג'ון אזומי חשף את התחייבותה האפשרית של הממשלה היפנית בריאיון לעיתונאים בטוקיו היום (ג'), וזאת לקראת פגישת מנהיגי המדינות החברות בקרן המטבע ובכירי הבנק העולמי בסוף השבוע הקרוב, בוושינגטון. במסגרת הדיונים הללו, צפויים המנהיגים לדון בהרחבת משאבי הקרן לכ-600 מיליארד דולר.
יפן, הכלכלה השלישית בגודלה בעולם, עשויה אם כן להיהפך לתורמת הגדולה ביותר מחוץ לאירופה למשאביה של הקרן - אשר הצורך בהגדלתם עלה בעיקר לנוכח התפשטות משבר החוב האירופי, שמאיים כעת לפגוע גם באיטליה וספרד, ולהובילן להזדקק לסיוע חיצוני. "עמדתה של סין היא בכיוון דומה לזה של יפן", רמז אזומי, בהתייחסו לאפשרות כי גם סין תבחר להשקיע חלק מיתרות המט"ח העצומות שלה במשאבי הקרן. "אנו מקווים שהמחויבות של יפן תאיץ גם את המחויבות של מדינות אחרות".
בינתיים, לחשש מההאטה הכלכלית בסין מצטרף כעת נתון שלילי נוסף: הכלכלה השנייה בגודלה בעולם סובלת מצניחה של חמישה חודשים רצופים בהיקף ההשקעות הזרות הנכנסות למדינה - כך דיווח הלילה משרד המסחר הסיני. לפי הנתונים שפורסמו, ההשקעות הישירות בסין נפלו בחודש מארס בכ-6.1% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד - להיקף של 11.76 מיליארד דולר. זאת, לאחר ירידה של כ-0.9% בהיקף ההשקעות בחודש הקודם. במארס 2011, לעומת זאת, ציין המשרד זינוק של כ-32.9% בהיקף ההשקעות לעומת 2010.
ברקע, מתגברות החששות מהאטה בכלכלת סין, לאחר שדווח כי ברבעון הראשון של שנת 2011 צמחה הכלכלה הסינית בכ-8.1% "בלבד" (בשיעור שנתי), לעומת צמיחה של 8.5% ברבעון המקביל אשתקד. חששות אלו, בין היתר, הובילו את הבנק המרכזי בסין להרחיב את רצועת הניוד היומית של היואן מול הדולר, לכ-1%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.