המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ד') בירידות וזאת בניגוד למגמה שנרשמה באסיה הבוקר ואתמול בוול סטריט. הבורסה בספרד רושמת ירידה של 3.5%. כמו בימים האחרונים, עיקר תשומת הלב של המשקיעים בעולם עדיין מופנית לחצי האי האיברי, כשאנליסטים מעריכים שמדובר בשאלה של זמן עד שספרד תצטרך חבילת חילוץ, בעוד שראש ממשלת פורטוגל מזהיר שהמדינה עלולה לפספס את המועד שבו היא תחזור לשווקים העולמיים לאחר החילוץ שלה. קרן המטבע העולמית מזהירה שאיטליה צגיע לאיזון תקציבי רק בשנת 2018.
פדרו פאסוס קווילו ראש ממשלת פורטוגל, שמרכזת את מירב תשומת הלב העולמית בשבועות האחרונים, כתב בטור דעה ב"פייננשל טיימס" שהמדינה שלו עלולה לפספס את לוחות הזמנים שהוצבו למדינה על מנת לחזור לשווקים העולמיים לאחר קבלת חבילת החילוץ.
נעבור לשכנה ממזרח, ספרד, שם האנליסטים מעריכים שלמרות האמירות הרבות של ראש הממשלה, מריאנו ראחוי, המדינה תצטרך בסופו של דבר לפנות לקרן החילוץ של האיחוד האירופי על מנת לייצב את הכלכלה המקומית. האנליסטים מעריכים שהמצב בספרד לא חמור עד כדי כך שהיא צריכה את חבילת הסיוע באופן מיידי, אבל היא כן תצטרך אותה בחודשים הקרובים.
"התמונה שמצטיירת בספרד הינה דרמטית, אבל לא עד כדי כך שהיא צריכה חבילת חילוץ מחר בבוקר", אומר כרסטן ברזיצקי, כלכלן בכיר ב-ING. "אם נסתכל 6 חודשים קדימה, אני לא אתפלא אם הבנקים יפנו למוסדות האירופאיים על מנת לקבל סיוע כלשהו".
סוכנות הידיעות "רויטרס" מדווחת היום שעל פי מסמך שהגיע לידיה, הממשלה האיטלקית מתכוונת לדחות את התוכנית להגיע לאיזון תקציבי בשנת 2013 בשנה, וזאת בעקבות תחזית פסימית לכלכלה האיטלקית. על פי המסמך, הגירעון של הממשלה יעמוד על 1.7% מהתמ"ג בשנת 2012 במקום 1.6% על פי התכנון המקורי. היעד בשנת 2013 עלה ל-0.5% מ-0.1%. על פי הדיווח ברויטרס, הממשלה האיטלקית צפוייה לאשר את התוכנית החדשה בהמשך היום.
באותו נושא, קרן המטבע הבינלאומית העריכה אתמול כי ממשלת איטליה עלולה לפספס את יעדי הגירעון שהציבה לעצמה השנה וכן בשנת 2013, ולא צפויה להגיע לתקציב מאוזן עד שנת 2018 לפחות.
היום פורסמו הפרוטוקלים של דיוני הריבית של הבנק המרכזי האנגלי. מהפורטוקלים עולה ש-8 חברים מתוך 9 חברי הוועדה לקביעת הריבית תמכו בהשארת תוכנית הרכישות של הבנק המרכזי על כנה - 325 מיליארד פאונד (426.4 מיליארד דולר).
אסיה ננעלה בעליות
המסחר בבורסות אסיה ננעל היום בעליות שערים, כאשר המשקיעים נרגעים מעט מחששות המשבר באירופה לאחר הנפקת אג"ח מוצלחת בספרד והעלאת תחזיות הצמיחה הגלובלית על ידי קרן המטבע הבינלאומית. מניות היצואניות מובילות את העליות. ברקע, החוזים בוול סטריט מאותתים על פתיחה שלילית בארה"ב.
המסחר באסיה מתנהל בעליות על רקע נעילה חיובית בוול סטריט אמש, לאור ההרגעה בחשש מהתפשטות משבר החוב לעבר ספרד, שהנפיקה בהצלחה אג"ח ל-12 ול-18 חודשים, תוך שהיא מגייסת כ-3.2 מיליארד אירו. לאחר ההנפקה, תשואות איגרות הבנצ'מארק ל-10 שנים ירדו לרמה של 5.9%, וזאת לאחר שחצו כבר את רף ה-6% שלשום.
עוד בשווקים, הודיעה אתמול קרן המטבע הבינלאומית כי היא מעלה את תחזית הצמיחה של כלכלת ארה"ב לרמה של 2.1% ב-2012, לעומת תחזית קודמת שצפתה צמיחה של 1.8%. כלכלני הקרן עדכנו כלפי מעלה גם את תחזית הצמיחה הגלובלית לרמה של 3.5%, לעומת 3.3% בתחזית קודמת. בשנת 2013 צופים בקרן צמיחה עולמית של כ-4.1%.
"החדשות מאירופה היו חיוביות יותר, כאשר הסטמינט הכלכלי בגרמניה משתפר באופן לא צפוי והאג"ח הספרדיות נהנית מביקושי יתר", סיכמו הלילה אסטרטגים בברקליס קפיטל. "המשקיעים נוהרים לנכסים מסוכנים יותר על רקע הנסיבות החדשות".
בזירה הגיאופוליטית, מדווחות הסוכנויות הזרות כי צפון קוריאה הפרה באופן רשמי את ההסכם שחתמה עם ארה"ב להפסקת תוכנית הגרעין במדינה, אותה הפסיקה לפני מספר שבועות תמורת כמות מכובדת של מנות מזון. הקהילה הבינלאומית מתייחסת לשיגור הטיל בשבוע שעבר כאירוע שהפר את ההסכם.
היצואניות במוקד; יאהו יפן יורדת
מניות היצואניות היפניות עולות לאור היחלשות הין מול הדולר. נציין את ניסן , הונדה וטויוטה .
מנגד, יאהו יפן יורדת במהלך המסחר לאחר פרסום דוחותיה של החברה האם האמריקנית, יאהו, אמש. יאהו פרסמה דוחותיה לרבעון הראשון של 2012, כאשר בשורה התחתונה החברה דיווחה על רווח של 286 מיליון דולר או 24 סנט למניה, זאת לעומת רווח של 223 מיליון דולר או 17 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד.
[לטבלת ישראליות בעולם][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.