הבורסה ננעלה בעליות; מלאנוקס טסה 27% במחזור ענק

באירופה: הצלחה בהנפקת האג"ח של ספרד; חשש מהורדת דירוג לצרפת ■ מגזרי התקשורת והגז ממשיכים לרכז עניין ■ מלאנוקס היכתה התחזיות בגדול ■ מנכ"ל אלווריון עוזב ■ מחזור המסחר המשיך להיות נמוך: כ-870 מיליון שקל בלבד

יום המסחר (ה') בבורסה של תל-אביב ננעל בעליות שערים. זאת, על רקע חדשות מעודדות מאירופה במהלך היום בדבר הנפקת אג"ח מוצלחת בספרד, ובעוד החוזים בוול סטריט נסחרו במקביל בעליות. מניית מלאנוקס הובילו את העליות במעו"ף לאחר הדוח והתחזיות החזקות שפרסמה אמש (על כך בהמשך). מחזור המסחר היה נמוך והסתכם בכ-870 מיליון שקל. בסיכום שבוע המסחר, עלה מדד המעו"ף בכ-2%, בעוד מדד

אירופה תחילה, שם התעודדו המשקיעים מהנפקת אג"ח מוצלחת של ממשלת ספרד לשנתיים ול-10 שנים. הממשלה גייסה 2.5 מיליארד אירו, כאשר התשואות על איגרות החוב ל-10 שנים ירדו בעקבות ההנפקה ל-5.77%.

מנגד, שמועות לגבי הורדת דירוג האשראי של ממשלת צרפת גרמו לבהלה מסוימת שהעלתה את תשואות האג"ח שלה לרמה של יותר מ-3%. לפי אחת הסברות, הורדת הדירוג תתרחש סמוך לבחירות לנשיאות שאמורות להיערך בקרוב.

עוד בשווקים, הגיבו המשקיעים לתחזיות צמיחה עדכניות שפרסמו כלכלני בנק ההשקעות סיטי - שהעלו אתמול זה החודש השלישי ברציפות את תחזית הצמיחה הגלובלית - לרמה של 2.6% ב-2012, לעומת תחזית של 2.5% בחודש מארס. (לסיפור המלא)

מלאנוקס זינקה

מניות התקשורת המשיכו לעורר עניין רב. "המשמעות של ביטול הפיקוח על המחירים היא שבזק יכולה לעשות מה שהיא רוצה בשוק ואין אף אחד שיכול להתמודד מולה", כך אמר ל"גלובס" גורם בכיר בשוק התקשורת בעקבות מסמך מדיניות הרפורמה בשוק הקווי שפרסם אתמול משרד התקשורת בראשות משה כחלון.

הרפורמה בענף הקווי קובעת הקמת שוק סיטונאי חדש שיסדיר שימוש במחירי התשתיות הקוויות של בזק והוט לטובת המתחרות (פרטנר, סלקום, אקספון ושחקנים חדשים שאמורים להצטרף בקרוב לשוק), תוך מתן תמריצים לבזק והוט להתפשר על מחיר השימוש. במקביל, בזק תיהנה מהפסקת הפיקוח על המחירים שהיא גובה וההפרדה המבנית תבוטל, כמה חודשים לאחר שיתברר שהשוק הסיטונאי אכן עובד. בהתייחס לביטול הפיקוח על המחירים, אומר הבכיר כי אם משרד התקשורת יורה על כך אזי "העלייה במחיר מניית בזק לא הייתה מספיק חזקה". נציין גם את הוט , סלקום ופרטנר.

גם סקטור הגז הטבעי המשיך לרכז עניין. שותפויות החיפושים המחזיקות במאגר "תמר" דיווחו אתמול על הסכם לשימוש במתקני "ים תטיס", במסגרת עסקת ענק בהיקף של 380 מיליון דולר. מדובר בהסכם קריטי במסגרת האצת פיתוח "תמר", לטובת תחילת הפקה אפשרית של גז מהמאגר כבר באפריל 2013. אלא שבעוד שהשותפויות הסכימו להשתמש במתקני "ים תטיס" בשלב הראשון של פיתוח "תמר", הן מתנגדות להקמת חיבור יבשתי נוסף מהמאגר לאשקלון במסגרת שלב ב' שלו, כך נודע ל"גלובס". במקום התוכנית המקורית מציעות השותפויות להגדיל את תפוקת הקו היחיד המתוכנן באמצעות הכנסת מדחסים. עלות התוכנית שמציעות השותפויות נמוכה בכ-300 מיליון דולר מעלות התוכנית המקורית. נציין את ישראמקו , אבנר ודלק קידוחים .

ישראמקו, אגב, הודיעה אתמול לאחר סיום המסחר כי גייסה כ-200 מיליון שקל בהנפקת הזכויות שביצעה.

מלאנוקס זינקה. החברה סיימה את הרבעון הראשון של השנה עם הכנסות של 88.7 מיליון דולר, עלייה של 61.2% לעומת הרבעון אשתקד של 22.1% לעומת הרבעון הרביעי של 2011. הרווח הנקי שלא בסיס non-GAAP הסתכם ב-22 מיליון דולר או 51 סנט למניה לעומת רווח של 9.2 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2011, ורווח של 13.1 מיליון דולר ברבעון הקודם. נציין כי אנליסטים בוול סטריט ציפו לרווח של 34 סנט למניה על הכנסות של 81.62 מיליון דולר. לאחר פרסום הדוח זינקה המניה בכ-17% במסחר המאוחר בוול סטריט.

עוד זעזוע באלווריון: המנכ"ל ערן גורב החליט לעזוב את תפקידו. כך על פי גורמים המקורבים לחברה היום. חזי לפיד, ששימש בעבר כמנכ"ל אינוויב שנרכשה על ידי אלווריון ב-2003, צפוי להחליפו. גורב מונה למנכ"ל אלווריון בפברואר 2010 במטרה להבריא את החברה - אך בתקופתו צנחה המניה ב-83%.

די מדיקל עלתה בחדות עקב פער ארביטרז' חיובי של כ-22%. גם פריגו התקדמה עקב פער חיובי. מנגד, טבע איבדה גובה עקב פער שלילי.

בנק הפועלים דורש מדלק נדל"ן לפרוע באופן מיידי הלוואה בסך 50.5 מיליון שקל בעקבות הבקשה לפרק את דלק נדל"ן שהוגשה לבית המשפט. בדיווח שהוציאה היום דלק נדל"ן לבורסה היא מציינת כי הבנק דורש 730 אלף שקל תוך 3 ימים, אותם הוא יקזז מפיקדונות של החברה בבנק.

[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח][לאתר קרנות]