גם אחרי שהופרטה, נתפסת אל-על כחברת התעופה הלאומית של הישראלים, והיא לרוב הבחירה המועדפת עליהם כשהם מזמינים כרטיסי טיסה. הנאמנות הזאת היא גם הסיבה להתמרמרות המאפיינת את הישראלים על רקע עליית מחירי הדלק הסילוני והודעת אל-על כי היא מעלה את מחירי הטיסות החל מ-20 במארס ליעדים מסוימים.
אולם מבדיקת "גלובס" עולה כי מחירי הכרטיסים באל-על לקיץ הקרוב עדיין תחרותיים במגוון יעדים, אולם נדרשת השוואת מחירים בכל יעד לגופו.
לצורך הבדיקה בדקנו כנוסע סמוי במגוון חברות תעופה כמה יעלה לצאת מהארץ ב-25 ביולי ולשוב ב-5 באוגוסט - בעיצומו של החופש הגדול - כשמדובר באחד מהיעדים הבאים: רומא, טורונטו, פרנקפורט, ניו-יורק, אמסטרדם, לונדון ופריז.
הממצאים היו מפתיעים: ברוב המכריע של המקרים בתאריכים הללו, הטיסה באל-על הייתה זולה יותר יחסית למתחרים, וכשמדובר בטורונטו הפער עומד על 150 דולר.
בשני מקרים אל-על נמצאה יקרה יותר: מול דלתא איירליינס בטיסה לניו-יורק, ומול אייר פראנס בטיסה לפריז - כשההפרש עומד על כ-150 דולר בשני המקרים. בטיסה לרומא היה מחיר הכרטיס של אל-על ואלאיטליה כמעט זהה.
כמה עולה עודף משקל?
אשר לסוגיית הכבודה, החל מ-1 במארס השנה התוותה אל-על כללים חדשים לגבי תמחור: אם פעם נקבע מחיר הכבודה או התוספת על החריגות בהתאם ליעד, הרי שעל-פי המדיניות החדשה של החברה המחירים אחידים: מזוודה שמשקלה וממדיה מגיעים ל-23 קילו ו-158 סמ"ר בהתאמה - לא עולה כסף, אבל כל חריגה במידה (עד 277 סמ"ר) מחויבת בתשלום של 100 דולר, וחריגה במשקל (עד 32 קילו) - בתשלום של 70 דולר. עלות המזוודה השנייה עומדת על 70 דולר ונהלי החריגה חלים גם עליה.
"הרעת התנאים" הזאת מכעיסה רבים, אך הבדיקה מראה כי ביחס לחברות התעופה האחרות, תמחור הכבודה באל-על סביר ונמצא במקום כלשהו באמצע.
בכל חברות התעופה מוטב להביא שתי מזוודות סטנדרטיות ולשלם על השנייה, ולא לחרוג במשקל של המזוודה הראשונה.
איך לחסוך בעלויות הטיסה?
* כשהנוצרים חוגגים: יעל ורדי, מנהלת שיווק קבוצת קשרי תעופה, ממליצה לכל מי שמחפש לצמצם את עלויות הטיסה לנסות ולאתר מועדים שבהם מתקיימים בישראל אירועים ייעודיים או ייחודיים לתיירים מרחבי העולם. "במהלך המועדים הללו", מסבירה ורדי, "מגיעות לארץ סדרות של מטוסים שמעוניינים להימנע ממצב של חזרה לארץ המוצא כשהם ריקים, ועל כן אותן חברות תעופה נוהגות להוריד את מחירי הטיסות לישראלים בצורה משמעותית".
* אמצע השבוע: לדברי ורדי, כדאי גם לתכנן את החופשה כשהיא מתחילה באמצע השבוע, אז מחירי הטיסות זולים יותר בהשוואה לסופי שבוע ארוכים.
* גמישות: מנהלת השיווק של אשת טורס, גלית זכאי, מציעה לנסות ולהתגמש בתאריכים. "בדקו כמה אופציות, ואל תינעלו על תאריך ספציפי", אומרת זכאי, "מכיוון שכך תוכלו להוזיל במידה מסוימת את עלויות הטיסה. מי שיסכים להתגמש על תאריכים שלא חופפים את החופשה מהעבודה, יוכל לחסוך לא מעט כסף בעלויות הטיסה".
* סקר מחירים: לא כדאי להזמין טיסה באינטרנט לפני שבודקים את המחיר עם סוכן הנסיעות. לדברי ענבל צחר מאופיר טורס, לעיתים יש לסוכן מחירים טובים יותר עקב עבודה שוטפת עם חברת התעופה או הסכמים כאלה ואחרים.
* הקדימו להזמין: צחר מוסיפה: "את המחירים האטרקטיביים ביותר ניתן למצוא 3 חודשים ומעלה לפני מועד הטיסה".
חול בקיץ
חול בקיץ
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.