המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת לאחר פגישת שרי האוצר של ה-G20 בוושינגטון, שם הצליחה קרן המטבע הבינלאומית להבטיח גיוס של יותר מ-400 מיליארד דולר כ"ביטוח" לכלכלה העולמית. באירופה ננעל המסחר בתנודתיות רבה, על רקע נתוני מאקרו חיוביים ומנגד עלייה בתשואה על האג"ח הספרדיות. אתמול ננעל המסחר בוול סטריט בירידות שערים לאחר פרסום נתוני התביעות השבועיות לדמי אבטלה שאכזבו.
כאמור, שרי האוצר של 20 המדינות החזקות בעולם, ה-G20, נפגשו היום בוושינגטון, כשבראש מעייניהם משבר החוב באירופה שעדיין מעיב על השווקים ועל הצמיחה הגלובאלית. עיקר הלחץ בפגישה היה מופנה לאיחוד האירופי עצמו, לאחר שקרן המטבע הבינלאומית, קנדה, אוסטרליה וארה"ב שמות דגש על הגדלת המאמצים מצידו לפתרון המשבר.
במהלך הפגישה, הקרן המיוחדת שהקימה קרן המטבע הבינלאומית למניעת התפשטות משבר החוב באירופה קיבלה תוספת של 41 מיליארד דולר שכוללים בין היתר התחייבות מצד אנגליה להזרמת 15 מיליארד דולר לקרן. המדינות המתפתחות, בראשות ברזיל, חתמו בסופו של דבר על היעד החדש של קרן המטבע אבל התנו את החתימה שלהן בכך שהן לא יתחייבו על סכום ספיציפי שיעבירו לקרן החדשה עד חודש יוני, אלא אם כן לשון ההודעה שתצא בסוף הפסגה לגבי רפורמות בקרן המטבע תהיה חריפה יותר.
"מדובר בצעד חיובי עבור אירופה והכלכלה העולמית, שכן זה מראה שהמדינות החברות בקרן המטבע הכירו במאמצים של ממשלות אירופה לטיפול במשבר", אמר ג'וליאן קאלוו, כלכלן בבנק ברקליס. "למרות שהסיכונים פחתו, הם עדיין קיימים".
מוקדם יותר, התנתה ברזיל את תרומת המדינות המתפתחות לקרן בניסוח מחדש של ההודעה הרשמית שתצא מפגישת ה-G20 כך שתכיר במשקל הרב שיש לכלכלות הללו, לאחר התנופה הגדולה בצמיחה שם. תרומה של המדינות הללו היא קריטית עבור הקרן, לאחר שאירופה ויפן תרמו כבר 320 מיליארד דולר. לפי אחד הדיווחים, הסכום הכולל שיתרמו המדינות המתפתחות יעמוד על 100 מיליארד דולר.
בספרד עלו היום התשואות על האג"ח הממשלתיות ל-10 שנים מעל ל-6%, לאחר שהנפקת האג"ח המוצלחת אתמול במדינה לא הצליחה להרגיע את המשקיעים בנוגע לבעיות לטווח הארוך. גם התשואה על האג"ח האיטלקיות והצרפתיות עלו. שר האוצר הספרדי, לואיס דה גווינדוס, אמר היום כי על אף ההערכות הרווחות בשווקים, ספרד לא תזדקק לחילוץ חיצוני ולהסדרה מחדש של הבנקים במדינה.
בגרמניה פורסם היום מדד אמון העסקים לחודש אפריל, אשר עלה מעט ל-109.9 נקודות, לעומת 109.8 נקודות בחודש מארס. זאת, לעומת צפי האנליסטים לקריאה של 109.5 נקודות בלבד.
בכיר באיחוד האירופי אמר היום שהאיחוד ישקול מחדש, במהלך החודשיים הקרובים, את החלטתו שהתקבלה בינואר להטיל אמברגו נפט על איראן ושהיה אמור להיכנס לפועל בתחילת חודש יולי השנה, וזאת על רקע החששות שהאמברגו הזה יביא לקריסת חלק מהמדינות באיחוד, במיוחד לאור התגברות החששות לאחרונה מכך שמשבר החוב ביבשת הרים את ראשו שוב.
בזירת המאקרו לא התפרסמו היום נתונים, כך שנתוני אתמול ימשיכו לעמוד במוקד: אתמול פורסמו התביעות הראשוניות השבועיות לדמי אבטלה שאיכזבו ועלו לרמה של 386 אלף, זאת לעומת קונצנזוס האנליסטים שצפה ירידה לרמה של 370 אלף, לאחר שבשבועות האחרונים הנתונים עלו לרמה של 380 אלף. גם הממוצע של 4 השבועות האחרונים מראה כי חלה עלייה של 5,000 במספר האמריקנים התובעים אבטלה, לרמה של 374,750.
מקדונלדס מציגה רווח של 1.23 דולר למניה
ג'נרל אלקטריק פרסמה לפני פתיחת המסחר את דוחותיה, כשהיא מדווחת על הכנסות של 35.18 מיליארד דולר ברבעון הראשון, לעומת 38 מיליארד דולר ברבעון הרביעי של 2011 ו-38.3 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2011. בשורה התחתונה נרשמת גם כן ירידה, כאשר רווחי החברה עמדו ברבעון על 3.03 מיליארד דולר, לעומת 3.73 מיליארד דולר ברבעון הרביעי ו-3.43 בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח למניה עמד על 0.29 דולר לעומת 0.35 דולר ברבעון הרביעי ו-0.31 דולר בשנה שעברה.
רשת המזון המהיר מקדונלדס פרסמה לפני פתיחת המסחר את דוחותיה לרבעון הראשון של 2012 והיא עמדה בתחזיות האנליסטים. בשורה התחתונה הצגיה החברה רווח של 1.23 דולר למניה לעומת רווח של 1.15 דולר למניה ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות החברה ברבעון הראשון הסכתמו ב-6.55 מיליארד דולר לעומת 6.11 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2011.
ענקית התוכנה מיקרוסופט סיכמה אמש את הרבעון הראשון של 2012, כאשר בשורה התחתונה החברה היכתה את התחזיות עם רווח של 5.11 מיליארד דולר או 60 סנט למניה, זאת לעומת 61 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד. קונצנזוס האנליסטים של רוייטרס הצביע על רווח של 57 סנט למניה על הכנסות של 17.17 מיליארד דולר. גם בשורה העליונה החברה עקפה את התחזיות כאשר דיווחה על עלייה של 6% בהכנסות לרמה של 17.4 מיליארד דולר. זאת, לעומת הכנסות של 16.43 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד.
אתמול דיווח על תוצאותיו גם בנק אוף אמריקה תוך שהוא מציג רווח נקי של 31 סנט למניה, לעומת 17 סנט למניה אשתקד. בשורה העליונה, הציג בנק אוף אמריקה הכנסות של כ-22.8 מיליארד דולר - עלייה קלה לעומת הכנסות של 26.88 מיליארד דולר ב-2011. אנליסטים בוול סטריט ציפו לרווח נקי של 12 סנט למניה והכנסות של 22.51 מיליארד דולר.
מורגן סטנלי היכה גם הוא את התחזיות בשורה התחתונה, עם רווח הנקי של 71 סנט למניה, עלייה לעומת רווח של 50 סנט למניה אשתקד. בשורה העליונה, דיווח הבנק על הכנסות של 6.9 מיליארד דולר, ירידה קלה לעומת הכנסות של 7.64 מיליארד דולר אשתקד. בשוק ציפו להכנסות של 7.31 מיליארד דולר ורווח נקי של 44 סנט למניה.
המנייה של חברת אפל יורדת במהלך המסחר ביותר 2% ובכך השלימה המנייה ירידה של יותר מ-10% ב-10 ימים. המנייה שרק לפני 10 ימים הייתה בשיא עם מחיר של 644 דולר למנייה נסחרת כיום מתחת ל-580 דולר למנייה.
[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.