המשקיעים ברחבי העולם משכו החודש מקרנות הנאמנות השונות את הסכום הגבוה ביותר שנרשם בחודש אפריל מזה 17 שנה וזאת לאור החששות שהתעוררו בתקופה האחרונה מהתחדשות משבר החוב באירופה, כך עולה ממחקר שערכה חברת המחקר EPFR Global.
היקף הפדיונות בחודש הנוכחי, עד לתאריך ה-25 באפריל, עמד על 18.6 מיליארד דולר. מדובר בהיקף הגדול ביותר מאז שנת 1996, השנה שבה התחיל רישום מסודר של הפדיונות של קרנות הנאמנות. "בחודש אפריל היו כל כך הרבה אירועים, במיוחד באירופה, שיכולים היו להשפיע על התואצות", אמר קמרון ברנדט, ראש מחלקת המחקר בחברת EPFR Global.
מהמחקר עולה שהמשקיעים מוציאים את הכספים שלהם מקרנות נאמנות שמושקעות במניות מאז משבר האשראי העולמי שפקד את השווקים בשנת 2008 וגרמה למדד ה-S&P500 לאבד קרוב ל-38% מערכו באותה תקופה. המשקיעים מעבירים את הכספים שלהם לקרנות שמושקעות באג"ח למרות שמדד ה-S&P500 הכפיל את עצמו מאז השפל שהגיע אליו בחודש מארס 2009.
למרות התוצאות הטובות שהחברות מציגות בשני הרבעונים האחרונים, היקף הפדיונות בקרנות הנאמנות שמושקעות במניות של חברות אמריקאיות עמד על 121 מיליארד דולר ב-12 החודשים שהסתיימו בחודש מארס השנה. מנגד קרנות נאמנות שמושקעות באג"ח משכו 191 מיליארד דולר במהלך אותה תקופה, כך עולה ממחקר שביצעה חברת Morningstar.
נראה שהמצב באירופה הולך ומחמיר כשסוכנות דירוג האשראי S&P הודיעה אתמול לפנות בוקר על הורדת דירוג האשראי של ספרד בשתי דרגות לרמה של +BBB. בעוד שכלכלת אנגליה נכנסת למיתון לאחר שהציגה התכווצות זה הרבעון השני ברציפות לאחר שהתכווצה במהלך הרבעון הראשון של 2012 ב-0.2% לעומת צפי לצמיחה של 0.1%
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.