מחזיקי האג"ח של דלק נדל"ן ינסו היום (א') בבוקר להגיע להסכמות להסדר חוב עם חברת הנדל"ן שבשליטת יצחק תשובה. הפעם יהיה זה כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר), שהחליט לנסות לפשר בין הצדדים וזימן אליו את מחזיקי האג"ח ולאחר מכן את הנהלת החברה. הכנ"ר אמור להציג את עמדתו לגבי פירוק החברה עד ליום שלישי, ה-01 במאי.
רגע לפני שבית המשפט המחוזי בת"א ייקח את המושכות לידיים ויורה על פירוק דלק נדל"ן. מנסים הנושים הבלתי מובטחים להגיע להסכמות עם החברה, שמצבה הולך ומדרדר מיום ליום. היקף החוב לשלוש סדרות האג"ח מסתכם ב-2.15 מיליארד שקל וסדרה כ"ה היא זאת שמובילה את הקו הלוחמני יותר.
המשמעות של פירוק החברה מבחינת מחזיקי האג"ח הוא איבוד מרבית השקעתם, אך לבעל השליטה חשוב לשמור על שמו הטוב ועל הקשר לשוק ההון. קבוצת דלק שבשליטתו היא צרכנית אשראי חוץ בנקאי ענקית הזקוקה לגיוסים בהיקף של מאות מיליוני שקלים בשנה ברמת הסולו בלבד. האשראי בכלל החברות בקבוצה מסתכם בסכומים גבוהים יותר ותשובה לא יכול להסתכן בכך שיסגרו לו את הברז.
מחזיקי אג"ח ד' (חוב של 150 מיליון שקל) מיוצגים ע"י עו"ד גדעון קירש, מחזיקי אג"ח ה' (חוב של 1.4 מיליארד שקל) מיוצגים ע"י עוה"ד אלון בנימיני ורענן קליר ומחזיקי אג"ח כ"ה (חוב של 580 מיליון שקל) מיוצגים ע"י עוה"ד גיא גיסין וזאב שרף.
עופר גזית, חבר בנציגות אג"ח ד', אמר ל"גלובס" כי "הספין של תשובה שאנחנו עובדים בשיטת הסלאמי לא רציני. העיקרון הבסיסי הוא שלא תהיה נסיגה בתנאים של שום סעיף במתווה של 31.01 אלא רק שיפורים. דרישתנו לריבית ממוצעת של 4.375% נגזרת מממוצע הטווח של 3.75%-5% שכבר הוסכם. זאת לא דרישה חדשה ואין כאן ניסיון להשיג שיפור לעומת אותו מתווה. אנו מוכנים לשקול תשלום בפועל של 3.6% בלבד מתוך הקופון של 4.375% כשיתרת ההפרש בין הריביות תיצבר (ולא תשולם בפועל) לתקופה מוסכמת, כדי להקל על התזרים של החברה.
כנגד הסכמה זו ביקשנו שיהיה תשלום סמלי של ריבית גם בשנים הראשונות ושתשובה יזרים 60 מליון שקל נוספים. הניסיון להצדיק את דרישת החברה להפחתת שעור הריבית מהטווח שהוסכם בתואנה של הרעה כביכול בעסקי החברה- היא מקוממת".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.