הסדר החוב בדלק נדל"ן ממשיך להסתבך: הכנ"ר לא הצליח לפשר בין החברה, בעל השליטה יצחק תשובה ומחזיקי האג"ח, והשופטת ורדה אלשיך, שבתחילה לא ידעה כי תשובה שוהה בחו"ל, קבעה דיון להיום בשעה 11:00 בבוקר, אך לאחר מכן דחתה אותו למחר בשעה 8:30. הסיבה: אלשיך ממתינה שתשובה יחזור ארצה ורק אז תקיים את הדיון.
3 סדרות האג"ח (ד', ה' ו-כ"ה) העבירו אתמול (ב') פנייה משותפת לשופטת ורדה אלשיך, בטענה כי תשובה חזר בו מכל התחייבויותיו הקודמות.
"בפגישה עם תשובה במשרדי הכנ"ר, עוד לפני שניתנה אפשרות להתייחס לסוגיית הריבית, הודיע בעל השליטה כי הוא חוזר בו מכל התחייבויותיו והסכמותיו, הן ממסמך ינואר והן מן ההסכמות שהושגו בפגישה ביום ו' (20.4.2012)", כך כותבים מחזיקי האג"ח בפנייה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב.
במסמך זה, 3 הנציגויות מציגות לראשונה חזית אחידה בעמדה לבית המשפט. בהודעה מפרטים נאמני האג"ח את השתלשלות המשא-ומתן עם תשובה, וכן נכתב כי לאחר שהושגו הסכמות בחלק גדול מהסעיפים שבמחלוקת, נסוג תשובה מההסכמות.
מחזיקי האג"ח מספרים על הפגישה הדרמטית בשבוע שעבר עם בעל השליטה, שבסיומה, סמוך לכניסת השבת, נותר לליבון עניין אחד - תנאי הריבית. לדבריהם, החברה ותשובה ביקשו להפחית באופן משמעותי את הריבית שנקבעה במסמך עקרונות מחודש ינואר בגין האג"ח החדשות שתונפקנה על-פי ההסדר במקום האג"ח הקיימות. בתום הפגישה סוכם כי נושא זה ילובן בשבוע שלאחר מכן, כלומר השבוע.
"עמדת דלק נדל"ן ותשובה היא שיש צורך בהפחתה מהותית של שיעור הריבית, הפחתה שהיא בעלת משמעות כספית של מאות מיליוני שקלים", כותבים מחזיקי האג"ח. "מסמך העקרונות מינואר דיבר על ריבית של 3.75%-5% בשנה, בעוד שהחברה ובעל השליטה דיברו על הפחתת שיעור הריבית לכ-2% בשנה בלבד. יש לכך חשיבות גבוהה, כיוון שכל 1% ריבית משקף סכום של כ-13 מיליון שקל בשנה, כך שמשמעות ההפחתה שמבקשת החברה למשך מח"מ של 7 שנים - מעל 200 מליון שקל".
לסיכום, כותבים עורכי הדין רענן קליר, גיא גיסין וגדעון קירש, המייצגים את מחזיקי האג"ח, כי "התנהגות החברה ובעל השליטה מעלה תמיהה רבתי אצל הנאמנים. על פני הדברים נראה כי מדובר בהפרת התחייבות וכן בהתנהגות בלתי מקובלת וחסרת תום-לב מצד בעל השליטה. קשה גם להבין כיצד רואה לעצמו בעל השליטה חירות לחזור בו מהצעה שבית המשפט הנכבד הורה בפסק דין על כינוס אסיפות לשם אישורה".
מקורבים לחברה מסרו בתגובה: "חבל שהנציגויות ממשיכות במסע ההשמצות שלהם ובספינים שלהם לתקשורת, במקום להתמקד במשימה האמיתית שלשמה נבחרו. עם כל הכבוד להודעה 'המשותפת' של הנציגויות, הן יודעות היטב שמי שלא עמד בהסכם שנחתם אחרי 6 חודשים של משא-ומתן, מי שהציג שורה ארוכה של דרישות מסחריות חדשות שפתחו הלכה למעשה את כל ההבנות המסחריות, ומי שהגיש בקשת פירוק כנגד החברה שהביאה לכדור שלג ושהקימה על החברה את נושיה בארץ ובחו"ל - אין לו זכות להלין או להטיף מוסר על כיבוד הסכמים או בריחה מאחריות.
"הנציגויות בחרו במודע באפשרות הפירוק, וגם בית המשפט הסב את תשומת-ליבם להשלכות שעתידות להיות למהלך זה, אך חרף זאת הם המשיכו בהתנהלותן ולא עמדו בהסכמים שחתמו עליהם. להיפך, החברה ובעלות השליטה עשו הכול במהלך החודשים האחרונים כדי לאפשר את קיומו של ההסדר שהושג בעמל רב, אבל לצערנו מחזיקי האג"ח בחרו בהתנהלותם באלטרנטיבת הפירוק על כל המשתמע מכך, ועתה מתוך רצון להסיר מהם את האחריות הם יוצאים בסיסמאות ובכותרות חסרות כל בסיס".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.