מסחר מעורב היום (ב') בשוק המט"ח, כאשר הדולר היציג התחזק ב-0.6% ל-3.8 שקלים, לראשונה מאז ה-7 במארס השנה. מנגד, האירו רשם ירידה של כ-0.2% ל-4.958 שקלים. הסיבה המרכזית לירידת המטבע האירופי: בחירתו של פרנסואה הולנד לנשיא צרפת - בחירה אשר מעמידה את היציבות הפיסקאלית ביבשת בסכנה, על פי הסוחרים.
גם שוקי המניות הגיבו הבוקר בירידות שערים לבחירתו של הולנד תחת הנשיא היוצא, ניקולא סרקוזי. שוקי אירופה כעת במגמה מעורבת והחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט מאותתים על פתיחת שבוע שלילית בניו יורק.
אלי בן דוד, כלכלן ואנליסט ראשי בקבוצת ההשקעות USG capital, אומר היום: "להערכתי יש לצפות להמשך תנודתיות מוגברת בשווקים ,עם סיכויים גבוהים לירידות נוספות השבוע, על רקע הרעה בנתונים בארה"ב ועל רקע חילופי השלטון בצרפת, אשר מעכבים את הטיפול במשבר החובות. בנוסף, ימתינו המשקיעים בדריכות ליום חמישי ושישי ,כאשר תתפרסם החלטת הריבית בבריטניה ע"י הבנק המרכזי עם סיכוי להרחבת ההקלות בעוד 25 מילארד פאונד. ביום שישי המשקיעים יקבלו את נתון סנטימנט הצרכנים של אונ' מישגן. יש לצפות לירידות נוספות במדדים המובילים ובמטבעות המרכזיים אל מול הדולר. בשוק המט"ח השקל צפוי להיחלש אל מול הדולר עד 3.83 שקלים וזאת עקב המגמה שלילית בשווקים, שמחזקת את הדולר מול מרבית המטבעות המרכזיים בעולם. כמו כן, חילופי השלטון בצרפת גורמים לזעזועים וחששות בהמשך טיפול המשבר כך שהאירו מאבד מכוחו אל מול הדולר ומשפיע רבות על הנעשה בצמד שקל - דולר".
איתן אדמוני, מנהל מחלקת שווקים פיננסים בבנק ירושלים, מעריך היום כי פריצת רף ה-3.795 שקלים עשויה להוביל את הצמד דולר-שקל לעבר רמת ה-3.82 שקלים, כאשר התמיכה מצויה באזור 3.77 שקלים.
מנגד, מעריכים היום בלמבקס כי השקל יתקן - וישוב לשער של 3.77 שקלים לדולר. "השקל, אשר כרגע לא מהווה משקולת כנגד הדולר, בעקבות הקיפאון היחסי והשקט בבנק ישראל, צפוי דווקא בתקופה הקרובה להתחיל ולעניין שוב. בבנק ישראל מעוניינים מאוד להמשיך בתהליכי הורדת הריבית", כותב הבוקר יפתח דרורי מלמבקס.
מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים ורד יצחקי מציינת בשיחה עם "גלובס" כי "צרפת מתעוררת לעידן חדש, ביוון מסתמן מהפך והאיחוד האירופי כולו עומד בפני צומת דרכים משמעותית. היחלשותו הנוכחית של האירו הינה ככל הנראה רק תחילת הדרך ובתקופה הקרובה אנו צפויים לראות את המטבע האירופי ממשיך להיחלש. תנועה זו תומכת גם בפיחות השקל אל מול הדולר כאן בשוק המקומי כאשר הדולר נסחר מעל לרמת 3.8 שקלים לדולר. בגזרת הדולר-שקל, הציפייה היא כי הפיחות נותר מוגבל בשלב זה לעבר רמת 3.85-3.84 שקלים.
לא שקט ביוון
כאמור, הבחירה בהולנד מטילה צל גדול על מדיניות הטיפול האירופאית במשבר, אותה הובילו קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל וסרקוזי, אשר כללה צעדים פיסקאליים נרחבים והקמתו של "משרד אוצר" אירופי - מהלכים להם פרנסואה התנגד בגלוי.
גם ביוון לא שקט, כאשר אתמול התקיימו במדינה ביוון בחירות כלליות לפרלמנט, כאשר סקרים עדכניים מצביעים על היחלשות משמעותית של מפלגת השלטון הנוכחית (הפאסוק), מה שצפוי להוביל להקמתה של קואליציה יציבה פחות - שתתקשה להמשיך במדיניות הצנע של הממשלה הקודמת, אשר הכרחית לטובת הבטחת המשך הסיוע של יוון משאר מדינות אירופה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.