על הבנקים המרכזיים בעולם במדינות הנמצאות במשבר או בהאטה להרחיב את המדיניות המוניטארית שלהם, להוריד את הריביות המרכזיות לאפס, לבצע רכישות אג"ח ולשתף פעולה יחד עם המוסדות הפיסקאליים המדינה בכדי להזרים עוד אשראי לשווקים - כך מציעים כלכלני סיטי, במטרה להתמודד עם בעיית ההאטה הגלובלית.
"אנו חושבים שבנקים מרכזיים בארה"ב, גוש האירו, יפן ובריטניה צריכים לעשות הרבה יותר בכדי לתמרץ את השווקים", טוענים בסיטי. נכון, אומרים בבנק, שבנקים מרכזיים ברחבי העולם עשו כבר "הרבה" כדי לנסות ולתמרץ עוד את השווקים, אולם אפשר לעשות עוד, ורצוי לעשות כן כמה שיותר מהר.
בסיטי מציינים 3 נתיבים עיקריים שעל הבנקים המרכזיים לפעול בהם: ראשית, על הבנקים המרכזיים בבריטניה ובגוש האירו "להוריד את כל הריביות לאפס"; שנית, על הבנקים להשיק "תוכניות יצירתיות יותר" של הרחבה כמותית, קרי רכישות אג"ח; ושלישית, על הבנקים לפעול "לזריקת כסף מהליקופטרים" - קרי, לפעול יחד עם הרשויות הפיסקאליות (הממשלה והאוצר) בכדי להזרים עוד כסף למערכת.
בלסיום, בסיטי מציינים שתי חששות עיקריות מהמהלכים הללו - הראשון הוא התפתחות אינפלציה אפשרית, והשני הוא "חוסר הוודאות", קרי השלכות נוספות שעלולות להיות למהלכים הללו, אותן לא ניתן לצפות מראש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.