"זהותו ומעמדו, כמו גם מאפייניו של המבקש (וכן של כל בעל מניות בבזק), מלמדים כי לבקשת אישור התביעה הנגזרת נגד בזק אין תקומה כמו גם תוחלת" - כך טוען בעל השליטה בבזק ויו"ר הדירקטוריון, שאול אלוביץ', והדירקטורים בחברה, בבקשה לסילוקה על הסף של תביעה נגזרת בהיקף 900 מיליון שקל, שהגיש נגדם אסף זקן חמו, בעקבות חלוקת דיבידנד ענק בסך כולל של כ-3.73 מיליארד שקל.
הבקשה לאישור התביעה הנגזרת הוגשה בינואר השנה כנגד שאול אלוביץ' ודירקטורים נוספים בחברה, בהם בנו של אלוביץ', אור, וכלתו, אורנה אלוביץ'-פלד.
במסגרת הבקשה טען אסף זקן חמו, המחזיק ב-1,162 מניות בזק בשווי שוק של כ-9,000 שקל, כי בשנת 2010 אושרו לחלוקה בבזק שני דיבידנדים בסך כולל של כ-3.73 מיליארד שקל, אל מול נטילת הלוואות בסך של 2.2 מיליארד שקל. לטענת זקן חמו, מעשים אלה מהווים הפרה של חובת הזהירות, חובת האמונים וחובות ההגינות כלפי החברה.
בבקשתם לסילוק התביעה על הסף טוענים הדירקטורים להיעדר יריבות בינה לבין זקן חמו ולהיעדר "זכות עמידה" לזקן חמו. לטענתם, באמצעות עורכי הדין ניר כהן, אמיר בן-ארצי ותמיר ברנשטיין ממשרד ניר כהן-לשם, זקן חמו, המתיימר להגיש את התביעה הנגזרת בשם כלל בעלי המניות, אינו בעל מניות בחברה.
בבקשה לסילוק על הסף נטען כי המניות אשר עימן ניגש זקן חמו לבית המשפט שייכות להוריו (2,162 מניות בלבד), ואף שטען כי הוא אוחז במניות בנאמנות "כבושה" (לא רשומה), הוא אינו בעל מניות ואינו מקיים את הוראות הדין, הקובעות כי עליך להיות בעל מניות לצורך הגשת תובענה נגזרת בשם החברה.
עוד נטען כי בן חמו "גם חסר תום-לב", כיוון שרכש את המניות ברכישה מאוחרת לאחר אישור חלוקת הדיבידנד בדירקטוריון בזק, לאחר אישור האסיפה הכללית ואפילו לאחר אישור בית המשפט, ומעשיו מצטיירים כמעין ניסיון "לרכוש" זכות תביעה.
בנוסף, הדירקטורים בבזק טוענים כי זקן חמו מושתק מלהגיש את בקשתו לאחר שהאסיפות הכלליות של בעלי מניות בזק - שעליהם הוא מתיימר להימנות - אישרו שוב ושוב, כמעט פה-אחד (ברוב של כ-99.9%), כי חלוקות הדיבידנדים ראויות והולמות בעיניהן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.