ההתעוררות בשוק הביומד בחודשים האחרונים מתבטאת גם בהיקף גיוסי ההון של החברות בתחום, כך עולה מסקר של IVC ופירמת רואי החשבון KPMG. ברבעון הראשון סקטור מדעי החיים היה הסקטור המוביל בגיוסים, וגייס כ-130 מיליון דולר, כ-27% מסך כל הגיוסים של חברות סטארט-אפ בישראל.
מדובר בעלייה משמעותית בהיקף הגיוסים, בהשוואה ל-75 מיליון דולר ברבעון הקודם ו-127 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. ברבעון הקודם היוו ההשקעות במדעי החיים רק 13% מההשקעות בסטארט-אפים.
הסכום שגויס ברבעון הראשון של השנה נחלק בין 38 חברות מתוך כ-800 הפעילות בתחום. סכום הגיוס הממוצע בחברת מדעי חיים ברבעון היה 3.42 מיליון דולר, לעומת 3.26 מיליון ברבעון הקודם ו-3.97 מיליון ברבעון המקביל אשתקד.
תת-תחום המכשור הרפואי הוביל את ההשקעות במדעי החיים עם 71 מיליון דולר, 55% מהסכום הכולל שהושקע בתחום, ו-15% אחוזים מסך הגיוסים ברבעון, עלייה של כ-30%.
לפי הסקר של חברת המחקר IVC חברות מדעי החיים משכו את הנתח הגדול ביותר של ההשקעות בשלב המחקר ופיתוח (Early Stage) עם 45% מכלל ההשקעות בהיי-טק. בנוסף, בשנת 2011 הוקמו מספר קרנות חדשות ייעודיות להשקעות בתחום, שהגדולות מביניהן אורבימד (220 מיליון דולר) ופונטיפקס (88 מיליון דולר).
קובי שימנה, מנכ"ל IVC, מציין כי "גם ב-2011 התבלט תחום מדעי החיים בענף ההיי-טק בישראל. אני בטוח כי רשימת האקזיטים בתחום בשנת 2011, ההסכמים וההישגים שאליהם הגיעו החברות ב-2011, יעניקו רוח גבית לתחום גם השנה".
עוצמה במדעי החיים
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.