"הבורסה מתומחרת ברמת מחירים זולה לטווח הארוך"

כלכלני הפועלים בסקירה השבועית: למשקיעים בעלי אורך נשימה עדיין ישנן הזדמנויות השקעה לטיוב הרכיב המנייתי ■ לאומי: "בהסתכלות ארוכת טווח, רמת המחירים הנוכחית נראית מעניינת עבור משקיעים שאינם חוששים מתנודתיות

"אנו סבורים, כי בראיה ארוכת טווח שוק המניות המקומי מתומחר ברמות מחירים זולות יחסית להשקעה. אי הוודאות הגבוהה בנוגע להמשך ההתפתחויות המאקרו כלכליות בישראל ובעולם מעיבה אומנם על המסחר המקומי. עם זאת, למשקיעים בעלי אורך נשימה עדיין ישנן הזדמנויות השקעה לטיוב הרכיב המנייתי בראיה ארוכת טווח". כך כותבים כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית על שוק ההון.

לאור זאת, ההמלצה של פועלים למשקיעים המאופיינים במידה נמוכה של סובלנות לתנודתיות בשוק היא להישאר בחשיפה מנייתית מתונה (כ-50% מהפוזיציה המנייתית המקסימלית בתיק). למשקיעים בעלי אורך נשימה, מומלץ עדיין להגיע לחשיפה גבוהה יותר, אך תוך מתן הדעת לכך שמדובר בהשקעה ברמת סיכון גבוהה בנקודת הזמן הנוכחית.

מבחינת הרכב התיק, כלכלני הפועלים רואים עדיפות להשקעה במניות החברות הגדולות, בעלות מדיניות דיבידנדים אגרסיבית, הפונות ליצוא וכן לחברות הפועלות בענפים הבסיסיים (כגון פארמה, כימיה ונדל"ן מניב), ופחות לחברות המוטות לצריכה הפרטית בישראל. כמו כן, מומלץ על הגדלת הרכיב הגלובלי בתיק המנייתי, לשם פיזור הסיכון בתיק.

לגבי שוק המט"ח מעריכים בפועלים כי השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם, ובהתאם להתפתחויות במשבר החוב באירולנד. עם זאת, נראה כי גברו ההשפעות על השקל מגורמים מקומיים. זאת, על רקע ההאטה בצמיחה הכלכלית בישראל, שבאה לידי ביטוי בין היתר בירידה בהיקף היצוא וצמצום העודף בחשבון השוטף. בנוסף, גוון תיק ההשקעות של הלקוחות כולל הפניית השקעות לחו"ל. כמו כן, לאחרונה נרשמה עלייה ברמת אי הוודאות הגיאופוליטית בישראל.

כלכלני לאומי צופים כי המהלכים הרגולטוריים והשלכותיהם על חברות רבות הנסחרות בשוק המקומי ימשיכו לעמוד במוקד תשומת הלב של המשקיעים ויעיבו על ביצועי השוק המקומי. גם ההתפתחויות באירופה עשויות להביא להקטנת סיכונים. "בהסתכלות ארוכת טווח, רמת המחירים הנוכחית נראית מעניינת עבור משקיעים שאינם חוששים מתנודתיות".

לגבי שוק המט"ח מעריכים בלאומי כי בטווח הקרוב צפוי השקל להיסחר בעיקר בהשפעת ההתפתחויות באירופה וביוון בפרט. כמו כן, פרסום נתונים מאקרו כלכליים בארה"ב עשוי להשפיע באופן נקודתי. מבחינה מקומית, הגורם המשפיע המרכזי היה ונותר הזירה הגיאופוליטית. התפתחויות משמעותיות בגזרה זו, באם יחולו, עשויות להביא לירידה מהותית בשערו של השקל.