לא ממתינים: משרד האוצר מבהיר בימים אלה, כי בשל "עיכוב משמעותי" ביישום האירופי של קביעת הנחיות שיבטיחו את יכולת הפירעון של חברות הביטוח (דירקטיבת סולבנסי 2), בישראל ייקבע לו"ז נפרד ולא-תלוי באירופים, ליישום ההיבטים למדידה כמותית של מצב החברות. זאת, לאחר שנים שבהן האוצר המתין לפרלמנט האירופי, על מנת לאמץ במקביל בישראל את המהלך.
במסגרת זו, האוצר פרסם עדכון לוחות הזמנים של השינויים ב"משטר כושר הפירעון בישראל", ובו התייחס, בין היתר, להחלת דרישות ההון במתכונתן החדשה. מן המכתב עולה כי במסגרת זו, ב-2015 חברות הביטוח יידרשו אולי (כל אחת בנפרד, לעצמה) תוספות הון לסיכונים של ממשל תאגידי ואיכות ניהול הסיכונים בחברה. נציין, כי בשנים האחרונות חברות הביטוח נדרשו להגדיל את ההון המינימלי שלהן בהתאם לדרישות הרגולציה שהלכו וגדלו, כהיערכות להחלת הסולבנסי 2 בישראל.
עיכוב משמעותי
באוצר מובילים בימים אלה גם חקיקה, שתתאים את המצב השורר בישראל כך שיתאים יותר להסדרת ההון העתידית שתכלול, בין השאר, סמכות לדרישת הון נוספת, מתן הגנת למבוטחים במסגרת הפרדה בין כספי ביטוח חיים לכספי ביטוח כללי ופיקוח על קבוצות החזקה.
במכתב ששלח באחרונה הרגולטור המקומי למנהלי חברות הביטוח, נכתב כי "לאחרונה הודיע הפרלמנט האירופי על דחיית ההצבעה על התיקונים לדירקטיבה סולבנסי 2, ונוצר חשש כי תהליך יישום הדירקטיבה באירופה עומד להתעכב באופן משמעותי.
"הדבר יוצר אי-ודאות ניכרת, גם לגבי המשך יישום הדירקטיבה בישראל, ולפיכך מצאנו לנכון לעדכן אתכם לגבי תוכניות האגף להמשך התהליך בארץ... לכן, החליט האגף להמשיך בגיבוש משטר כושר פירעון לחברות ביטוח בישראל, שלא ייצמד להתקדמות התהליך באירופה, אולם יתבסס על עקרונות הדירקטיבה בהתאמות הנדרשות".
תהליך יישום הדירקטיבה בישראל הותנע ביולי 2008; הממונה דאז אמר כי בכוונתו לאמץ את הדירקטיבה במועד יישומה באירופה.
הודעה זו היוותה את יריית הפתיחה לסדרת מהלכים, שנועדו לקדם את יישום הדירקטיבה בארץ. הממונה הנוכחי, פרופ' עודד שריג, הביע פעמים רבות את החשיבות הרבה שהוא מייחס להסדרה ברוח הסולבנסי 2 בישראל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.