המסחר באירופה ננעל היום (ג') בעליות, לאחר נתוני נדל"ן חיוביים בארה"ב ובהתאם לסנטימנט החיובי באסיה, שם הגיבו המשקיעים להודעתו של ראש הממשלה, לפיה הוא יציב את הצמיחה בראש סדר העדיפיות של סין. "הפייננשל טיימס" דיווח הבוקר כי יוון קיבלה סיוע חירום חשאי מהבנק המרכזי האירופי בהיקף של כ-100 מיליארד אירו, עניין שמעודד אותה להישאר בגוש האירו.
כאמור, המשקיעים המשיכו להגיב בחיוב היום להצהרות החיוביות שהשמיעו מנהיגי מדינות ה-G8 שנפגשו בסוף השבוע בארה"ב, לפיהן הם יפעלו יותר לעידוד הצמיחה בגוש האירו ויוון היא חלק בלתי נפרד מהאיחוד. מובילי המדיניות הפיננסית באירופה יעשו "כל שנדרש" כדי לשמור את יוון בגוש האירו ולסייע לה, כך אמר שר האוצר הגרמני וולפגנג שוב אתמול, לקראת פגישת שרי האוצר של אירופה שצפויה להיערך מחר בבריסל.
ה"פיינשל טיימס"דיווח הבוקר כי הבנק המרכזי האירופי הזרים לבנקים ביוון סכום עצום של כ-100 מיליארד אירו בימים האחרונים, זאת מלבי למסור הודעה רשמית. לפי הדיווח, המהלך נעשה במסגרת "סיוע חירום" - אחד הכלים החזקים של הבנק המרכזי, לפיו הוא יכול לאשר סיוע חירום לבנקים ומדינות הסובלות מקשיי נזילות, מבלי לאשר אותו באמצעות "הצינורות הביורוקרטים המקובלים" ומבלי לדווח על כך לתקשורת.
סוכנות הדירוג פיץ' הורידה היום את דירוג האשראי של יפן בשתי דרגות ל-A+, לעומת דירוג של AA+, זאת על רקע העלייה בחוב הלאומי של המדינה. כמו כן פיץ' הורידה גם תחזית האשראי של המדינה ל"שלילי", עניין היכול לרמז על הורדות דירוג נוספות בעתיד.
המשקיעים הגיבו היום גם לפרסום הדוח של ה-OECD, לפיו הוא מוריד את תחזית הצמיחה של הכלכלה הגלובלית ל-3.4% ב-2012, זאת לעומת צמיחה של 3.6% ב-2011. הארגון הביע את החשש כי משבר החוב האירופי עלול לפגוע בצמיחה השברירית של יפן וארה"ב.
נראה כי משבר החוב האירופי נמצא בראש מעייניו של נשיא ארה"ב ברק אובמה, אשר הצהיר אמש כי לכל מה שקורה באירופה ובפרט ביוון יש השפעה גם על כלכלת ארה"ב. "המשקיעים חוששים להשקיע בארה"ב משום שהם לא בטוחים אם הכלכלה הגלובלית צועדת למיתון".
נציין את מניית וודאפון שעלתה היום לאחר שפרסמה את דוחותיה לרבעון הראשון של 2012 והיכתה את תחזיות האנליסטים. עם זאת, החברה דיווחה על ירידה של 13% ברווח הנקי לרמה של 6.96 מיליארד ליש"ט.
סנטימנט חיובי גם באסיה
המסחר בבורסות אסיה ננעל היום בעליות שערים, מזה היום השני ברציפות, על רקע הספקולציות בשוק כי סין עשויה לנקוט בהרחבה כמותית נוספת לאחר התבטאויותיו של ראש הממשלה הסיני ג'יבאו, בדבר עידוד הצמיחה. זאת, בנוסף להצהרות פורום ה-G8 כי יש להשאיר את יוון בגוש האירו, לאחר התכנסותם בסוף השבוע האחרון.
מובילי המדיניות הפיננסית באירופה יעשו "כל שנדרש" כדי לשמור את יוון בגוש האירו ולסייע לה, כך אמר שר האוצר הגרמני וולפגנג שוב אתמול, לקראת פגישת שרי האוצר של אירופה שצפויה להיערך מחר בבריסל. ברקע, ממשיכה להדהד גם הצהרת מנהיגי מדינות ה-G8, שהבהירו כי ינקטו בצעדים לשמירת יוון בגוש. (לסיפור המלא)
"השווקים נסחרים בציפייה לשיפור באסיה ואירופה כאחד", אמר דריוז קובלסקי, אסטרטג ב-Credit Agricole בהונג קונג. "נראה שהדברים מתקדמים לכיוון הנכון".
בסין, המשיכו המשקיעים להגיב למסרים מכיוונו של ראש הממשלה וון ג'יבאו, שהבהיר כי ממשלתו תציב את סוגיית הצמיחה "במקום גבוה יותר בסדר העדיפויות", בעוד התקשורת הסינית "רכבה" על התבטאויותיו וציינה כי מדובר בהכנה לצעדים מוניטאריים נוספים בהם עשויים לנקוט הממשלה והבנק המרכזי, בזמן שבשווקים מתגבר החשש מ"נחיתה רכה" במדינה.
גם רשות ני"ע בסין פרסמה הצהרה אמש לאחר דבריו של ג'יבאו, לפיה על הממשלה הסינית לאמץ מדיניות פיסקאלית ומוניטארית ה"הולמת" יותר את המצב בכלכלה השנייה בגודלה. "להרחבה כמותית יהיו השלכות מהותיות על הביקושים", אמר יאנג שיגואנג, אנליסט ב-Jinrui Futures. "אנו צופים שהכלכלה הסינית תגיע לתחתית ברבעון השני, ואז תשוב לצמוח".
בזירת המאקרו התפרסם מדד האינדיקטורים המובילים בסין, שעלה ב-0.8% באפריל, בדומה לשיעור העלייה שרשם הנתון בחודש מארס.
Fanuc , יצרנית רובוטים לתעשייה, המשיכה לרכז עניין בטוקיו. גם Anhui Conch, יצרנית חומרי בנייה, עולה בהונג קונג.
[לטבלת ישראליות בעולם][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.