המסחר באירופה ננעל היום (ג') בעליות שערים לאחר הפתיחה החיובית בוול סטריט עקב פרסום נתוני מאקרו חיוביים יחסית בארה"ב. המשקיעים תלו תקוות בסיוע נוסף של הבנק המרכזי האירופי לבנקים ביבשת, והמשיכו לעקוב אחר מה שקורה ביוון וספרד כשבעוד בספרד ראש הממשלה מנסה להרגיע וטוען שהבנקים במדינה לא צריכים סיוע כספי, ביוון לעומת זאת, התבצעה אתמול הזרמת חירום ל-4 הבנקים הגדולים במדינה על מנת לתת להם קצת "חמצן". בגזרת המאקרו, התפרסם היום בגרמניה מדד המחירים לצרכן לחודש מאי.
נתחיל עם ספרד שם הגיעו אתמול התשואות על אגרות החוב של המדינה ל-10 שנים לרמה הקרובה ל-7% מה שהגביר שוב הדיבורים על צורך בחבילת חילוץ נרחבת למערכת הבנקאות במדינה. בשל כך, ניסה אתמול ראש הממשלה מריאנו ראחוי להרגיע קצת את השווקים ואמר שהבנקים במדינה מספיק יציבים ואינם צריכים הזרמת כספים נוספת. הדברים של ראחוי באים על רקע הדיווחים בסוף השבוע שהממשלה תזרים 19 מיליארד אירו לבנק Bankia ובכך תגדיל את היקף אחזקותיה בבנק הרביעי בגודלו במדינה לכ-90%. המנייה של הבנק יורדת היום במהלך המסחר בכ-5.5%.
למרות הדברים הללו, הזהיר ראחוי מהשלכות של קריסה של בנק בספרד: ""אנחנו לא ניתן לשום מחוז או בנק במדינה ליפול, כי קודם כל הם לא יכולים", אמר ראחוי במהלך מסיבת העיתונאים המיוחדת אתמול. "ואם זה כן יקרה אז זה יוביל להתמוטטות של הכלכלה הספרדית כולה". (לסיפור המלא)
בניגוד למצב "הטוב" של הבנקים בספרד, 4 הבנקים הגדולים ביוון קיבלו אתמול הזרמת כספים דחופה בהיקף כולל של 18 מיליארד אירו. הבנק הלאומי היווני קיבל 6.9 מיליארד אירו, אלפא קיבל 1.9 מיליארד אירו, יורובנק קיבל 4.2 מיליארד אירו ופיראוס 5 מיליארד אירו.
המשקיעים בעולם ממתינים בדריכות לבחירות החוזרות שיתקיימו ב-17 ביוני בתקווה שיתנו אינדקציה ברורה יותר לגבי הכיוון שבו יוון מתכוונת לצעוד. בינתיים, מפרסם בנק קרדיט סוויס מזכר לפיו יציאה אפשרית של יוון מגוש האירו עלולה אומנם לגרום לירידה של מדד ה-S&P500 לרמה של 1,200 נקודות, אולם סדרה של "פעולות אגרסיביות" שיינקטו על ידי הממשלות יכולים להזניק את השווקים בעולם בכ-20%.
בגרמניה התפרסם היום מדד המחירים לצרכן לחודש מאי והוא רשם ירידה קלה ל-2.1% בחישוב שנתי כשעל פי התחזיות הוא היה אמור להישאר יציב ברמה של 2.2% בחישוב שנתי. בארצות הברית יתפרסם מדד ביטחון הצרכנים לחודש מאי והוא צפוי לרשום ירידה מינורית ל-69 נקודות לעומת 69.2 נקודות בחודש אפריל.
אסיה עולה
המסחר בבורסות אסיה ננעל היום בעליות שערים. הערכות כי ממשלת סין תפעיל תוכנית תמריצים לעידוד הפעילות הכלכלית משפיעות על המסחר. המסחר בוול סטריט נפתח הערב בעליות שערים.
אירופה, כמובן, תמשיך לעמוד במרכז סדר היום העולמי גם היום. יוון הזרימה אתמול 18 מיליארד אירו לארבעת הבנקים הגדולים במדינה, כך לפי מקור בכיר. הזרמת ההון התבצעה באמצעות אג"ח של קרן החילוץ (EFSF) והיא אמורה לתת "חמצן" לבסיס ההון השחוק של הבנקים.
מנהל ההשקעות Tom Kaan מחברת Louis Capital Markets אומר כי "המימשל הסיני מאותת כי הוא מתכנן להפעיל תמריצים לאישוש הפעילות הכלכלית וזה משפיע לחיוב על השחקנים בשווקים".
בעליות חדות בולטות מניות המחצבים וחלק ממניות ההיי-טק בטוקיו. נציין את Fortescue Metals, ריו-טינטו, סוני וניקון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.