באיראן מנסים להתמודד עם נזקי תולעת המחשבים "פליים", שלפי טענות גורמים בה "גרמה לאובדן כמות עצומה של מידע", והיום מפנים במרומז את האצבע המאשימה לעבר ישראל.
במסיבת עיתונאים שקיים הבוקר דובר משרד החוץ בטהרן השיב האיש, ראמין מהמאנפארסט, על שאלה בנושא וסיכם בקצרה: "ישנן מדינות וישויות שאינן לגיטימיות (כינויה של ישראל ברפובליקה האסלאמית) שמנסות ליצור וירוסים רבים מסוג זה כדי לפגוע במדינות אחרות".
עם זאת, הוא ניסה לרכך את ממדי הנזק שככל הנראה נגרם בטהרן ואמר כי "אין להעניק חשיבות רבה כל כך לווירוס הזה".
"קשר הדוק לווירוס 'סטוקסנט'"
מומחים שבדקו את "פליים", שכבר זכתה לתואר "התוכנה הזדונית המורכבת ביותר שנמצאה אי פעם", קבעו על סמך בחינת מאפייניה כי היכולת לפתחה נתונה רק לגורם בעל כוח - כמדינה ולא האקר פרטי.
גורמים באיראן הודו שהרפובליקה האיסלאמית נפלה קורבן לווירוס המתוחכם, ולפי דיווחים - התגלו בתחומה לא פחות מאשר 189 מחשבים נגועים. ב"ידיעות אחרונות" דווח הבוקר כי בתום בדיקה ראשונית של רכיבי התוכנה טענו בטהרן כי "תפקודו המעולה של הוויכוח והמורכבות שלו מצביעים על קשר הדוק לתולעת 'סטוקסנט' והתקפות אחרות".
על רקע ההאשמות באיראן על אחריותה של ישראל לפיתוח התולעת "סטוקסנט", שכבר הסבה נזק רב למערכות הגרעין של המדינה והקשר לכאורה בינה לבין הווירוס החדש שאותר - התייחס היום לפרשה השר לאיומים אסטרטגיים משה יעלון.
בריאיון לתכנית "בוקר טוב ישראל" בגלי צה"ל הוא הסביר כי "מי שרואה באיום האיראני משמעותי - סביר שנוקט אמצעים שונים, כולל אלה, כדי לפגוע בו".
יעלון ציין גם כי "ישראל התברכה בהיותה מדינה עתירת טכנולוגיה עילית. הכלים האלה שאנו משתבחים בהם פותחים עבורנו כל מיני אפשרויות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.