מחזיקי האג"ח של חברת סאני מתכנסים היום (ד') החל מהשעה 12:00 במרכז לימודי ישראל יפה בפארק הירקון בתל-אביב, לאסיפה כללית. בעל השליטה בחברה, אילן בן-דב, לא יגיע, היות והוא נמצא בסין במטרה להגיע להסדר חוב עם בעלת השליטה הקודמת בפרטנר .
לפי מצגת שפירסמה החברה לבורסה, נעשים מאמצים לחיזוק הביטחונות של החברה למחזיקי האג"ח. החברה טוענת כי הטלטלה והירידות בשווקים לא משקפים את השווי הכלכלי האמיתי של הנכסים שהם הביטחונות למחזיקי האג"ח (מניות סקיילקס), ובכוונתה להציע להם חיזוק.
לדברי סאני, כרגע יש בידי החברה מספר נכסים שהיא בוחנת את האפשרות לשעבד אותם לטובת מחזיקי האג"ח, והחברה גם פנתה לבעל השליטה בן-דב וביקשה כי יעמיד לה מקורות לצורך חיזוק הביטחונות. בחברה מעריכים כי בן-דב יהיה מוכן להעמיד ערבויות אישיות לצורך חיזוק הביטחונות.
סאני מדווחת כי בכוונתה לגבש עם הנציגות של בעלי האג"ח, ולאחר קבלת עמדת בעל השליטה באשר לבטוחות שהוא מוכן לתת, את העקרונות לחיזוק הביטחונות. "נדמה כי האינטרס המשותף של כל הצדדים הינו גיבוש פתרון מוסכם", לשון הדיווח לבורסה.
סאני הודיעה החודש כי אין לה מניות נוספות של חברת סקיילקס , שאותן היא יכולה לשעבד לטובת מחזיקי האג"ח, בהתאם למנגנון שנקבע בהנפקה. מנגנון זה קבע, כי אם ירד שווי השוק של מניות סקיילקס המשועבדות לפחות מ-130% מהערך הנקוב של האג"ח, היא תשעבד מניות סקיילקס נוספות, כך שערכן יגדל ל-150% מערך האג"ח; אך בעקבות הירידות החדות בימים האחרונים ירד ערך מניות סקיילקס המשועבדות, ולכן על סאני לשעבד כעת מניות נוספות. לסאני אין מניות סקיילקס חופשיות בהיקף הנדרש, ולכן המחזיקים רשאים לדרוש פירעון מיידי.
הסנטימנט השלילי ניכר היטב כבר היום
סאני אלקטרוניקה נמצאת בקצה הפירמידה של אילן בן-דב, ומתחתיה נמצאת חברת סקיילקס שלה שתי אחזקות עיקריות: הראשונה - זיכיון לייבוא טלפונים של חברת סמסונג לישראל והשנייה - 44.5% ממניות פרטנר.
לכאורה, בעלי החוב השונים יכולים להשתלט על נכסי סקיילקס בעקבות הפרת הקובננטים של ההלוואות השונות, אלא ששינוי בשליטה יכול להשאיר את הנושים עם חברה כמעט ריקה מתוכן: בהסכם עם חברת האצ'יסון הסינית ממנה רכש את שליטה בפרטנר ניתנה לבן-דב הלוואת בעלים במסגרתה הוא לא יכול להעביר את השליטה בחברה עד לפירעון החוב. גם הזיכיון למכשירי הסלולר מקוריאה בנוי על קשר טוב, אישי, וארוך שנים עם בן-דב. הזיכיון עד לשנה הבאה ואם תשתנה השליטה בסקיילקס בעלי השליטה החדשים בסקיילקס יתקשו לחדש אותו.
כל החברות שבשליטת בן-דב נסמכו על תחתית הפירמידה, שם נמצא נכס הבסיס - חברת פרטנר, אך חגיגת הדיבידנדים השמנים הגיעה לסיומה. אם חברת הסלולר הצליחה לשרוד את הפחתת דמי הקישוריות וביטול קנסות היציאה אשתקד, לא ברור איך תיראה פרטנר בעקבות הרפורמה האחרונה שהנהיג שר התקשורת משה כחלון.
התוצאות של המעבר הגדול של מנויים לחברות החדשות עדיין לא בא לידי ביטוי בדוחות הכספיים, אך הסנטימנט השלילי לניירות הערך של בעלות השליטה בשלוש חברות הסלולר ניכר היטב כבר היום. פרטנר, סלקום ופלאפון מגיעות לתחרות בשוק הסלולר עם הון עצמי קטן, שדרה ניהולית יקרה והוצאות מימון גבוהות מדי. אלו הוצאות שנובעות מ"סחיטת" דיבידנדים ענקית בשנים האחרונות בעיקר לטובתם האישית של בעלי השליטה, שאול אלוביץ', נוחי דנקנר ואילן בן-דב כדי שיוכלו להחזיר חובות אישיים לבנקים.
אל מחזיקי האג"ח הפרטיים והמוסדיים, הצטרף שחקן חיזוק חדש. בשבוע שעבר נחשף ב"גלובס" כי יעקב ("לוקסי") לוקסנבורג, בעל השליטה בחברת חיפושי הנפט והגז "לפידות", הוביל מהלך שבו נרכשו על-ידי לפידות אג"ח של סאני וסקילקס בהיקף של 35 מיליון שקל (ערך נקוב). בדרך זאת יכול לוקסנבורג להפעיל לחץ על בן-דב כיוון שאין הרבה מחזיקי אג"ח שמחזיקים נתח גדול, ודאי לא לוחמניים וכמוהו.
סאני היא החברה שבאמצעותה שולט בן-דב בחברת סקיילקס, ודרכה בחברת הסלולר פרטנר. סאני, המחזיקה ב-78.7% ממניות סקיילקס, נסחרת בשווי של 94 מיליון שקל, לאחר שמנייתה צנחה בכ-60% מתחילת השנה.
את 2011 סיכמה סאני בהפסד עצום של 445 מיליון שקל, בעיקר בגין ירידת ערך מוניטין שביצעה סקיילקס בפרטנר, וכן בשל ירידה ברווחי חברת הסלולר. בעקבות ההפסדים הונה העצמי של סאני הצטמק ביותר מ-50% ל-317 מיליון שקל.
הצרות של בן-דב לא מסתכמות בסאני - בעקבות ההרעה בתוצאות של פרטנר כל החברות בפירמידה כולל טאו שמחזיקה ב-7.4% ממניות סאני ושמנסה להגיע להסדר חוב עם נושיה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.