תוכנית הבנייה לשכונת מגורים בת 710 דירות בגבעת שמואל, במגרש שרכש היזם משה אהרוני מחברת מגדל הזוהר (בפירוק), שבבעלות דודי אפל ועו"ד דרור חטר-ישי, תידון מחדש בוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה בעקבות פגם שנפל בהליך התכנוני. כך קבע היום בית המשפט העליון.
פסק הדין ניתן בדיון בערעורה של חברת נ.י.ל.י נדל"ן, חברה בת של מגדל הזוהר, ובערעורן של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה והוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מחוז מרכז.
מדובר בשטח בן 72 דונם שנמצא בתחום השיפוט של עיריית גבעת שמואל, בצפון-מערב העיר. במקור דיברה התוכנית על בניית 270 דירות, אבל לפי תוכנית עדכנית יותר ניתן לבנות במתחם 710 דירות. השופטת מרים נאור, המשנה לנשיא העליון, ציינה שעיריית גבעת שמואל הכריזה מלחמת חורמה על התוכנית שיזמה חברת נ.י.ל.י, שמתגלגלת במוסדות התכנון במשך יותר מעשור.
כזכור, את הקרקע רכש היזם משה אהרוני באוקטובר האחרון, לאחר שביהמ"ש המחוזי ת"א אישר את בקשתם של כונס הנכסים מטעם בנק מזרחי טפחות, הנושה העיקרי של נ.י.ל.י נדל"ן, ושל המנהל המיוחד לחברת הזוהר. אהרוני ביקש להיכנס בערעור זה בנעליה של חברת נ.י.ל.י נדל"ן.
תוכנית הבנייה אושרה למתן תוקף בוועדה המחוזית וערר שהגישה עיריית גבעת שמואל נדחה על ידי ועדת המשנה של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה. בעקבות זאת, הביעה עיריית גבעת שמואל תרעומת חריפה על כך שמוסדות התכנון המרכזיים אישרו את התוכנית על אפה ועל חמתה של העירייה. עיקר התרעומת היא על הוספת דירות והגדלת הצפיפות בצורה משמעותית.
בשל התנגדותה של עיריית גבעת שמואל היא הגישה עתירה מינהלית לביהמ"ש לעניינים מינהליים, שקיבל את העתירה וקבע שהתקיימו פגמים בהליך התכנון של התוכנית ולכן הוא הורה על ביטול התוכנית ועל דיון מחדש בתוכנית בוועדה המחוזית.
על החלטה זו ערערו נ.י.ל.י והוועדה המחוזית יחד עם המועצה הארצית. השופטת נאור הסכימה עם קביעת ביהמ"ש לעניינים מינהליים וקבעה ש"אין מנוס אלא להחזיר את התוכנית לוועדה המחוזית". הסיבה לכך היא הפגם היסודי שנפל בהליכי התכנון, שבו אחד המתחמים בשטח התוכנית שונה מייעוד בשטח ציבורי פתוח לשטח למבני ציבור, ולמרות שאיננו צמוד לכלל שטח הבנייה, לא התבקשה ולכן גם לא התקבלה עמדת הוועדה המקומית גבעת שמואל.
פגם נוסף, שעלה כבר בדיון ביהמ"ש לעניינים מינהליים, נוגע לעובדה שליזם אין כל זיקה לשטח שצורף לתוכנית, ופגם שלישי נוגע לאופן שבו פורסמה התוכנית להתנגדויות ואי פרסום דבר צירפו של המתחם הנוסף.
אשר על כן קיבל העליון את הערעורים באופן חלקי וקבע שיש להחזיר את הדיון בתוכנית לוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה.
את עיריית גבעת שמואל ייצגו עורכי הדין אלי וילצ'יק ורוית צימנט ממשרד כהן וילצ'יק קמחי ושות'. את חברת נ.י.ל.י ייצג עו"ד עפר טויסטר ואת המועצה הארצית והוועדה המחוזית ייצג עו"ד אורי קידר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.