המדדים באסיה נופלים היום (ב') בשיעור הגבוה ביותר מאז חצי שנה, בעוד גם בבורסות אירופה המגמה הבולטת היא כלפי מטה. לסנטימנט השלילי תורמים שלל אירועים, כשאלמנט הפחד בולט.
חשש משולב מאפשרות כי יוון תפרוש מגוש האירו והמערכת הבנקאית בספרד תקרוס, יחד עם הנתוני תעסוקה המאכזבים ארה"ב ביום שישי האחרון, וצפי כללי להאטה בכלכלה הגלובלית - כולם מתדלקים יחד את הפחד בקרב המשקיעים, שצובעים את מסכי הבורסות באדום בוהק.
כעת, נפנים אנליסטים לנתח את תרחישי הדרדור האפשריים, ותוהים אם ישנם פתרון ברי-יישום למצב הנוכחי.
"יש המון לחץ פסיכולוגי סביב המשקיעים, לאור נתוני מאקרו מאכזבים מארה"ב והמשבר באירופה שגורר כלפי מטה את שוקי המניות", מסביר צ'אנג יונגאנג, אנליסט ב-Hongyuan Securities, בניסיון להסביר את הצניחה במדדים באסיה הבוקר.
"אנו מקווים לתמריצים נוספים ואף להורדת ריביות בבנקים מרכזיים בעולם, אפילו החודש, בכדי לתדלק שוב את הצמיחה בכלכלה העולמית", ציין.
השורה התחתונה, באה לידי ביטוי בבורסות: הירידות היום מובילות את מדד שנגחאי בסין להשלים ירידה של כ-5% מתחילת השנה. ובארה"ב, מחק ה-S&P500 את העליות שצבר מתחילת השנה.
כעת, נושאים כלכלנים את עיניהם לעבר הבנקים המרכזיים. התקווה היא שהפדרל ריזרב ייצא בתוכנית רכישות אג"ח שלישית (QE3) בכדי לתמרץ את הכלכלה, ולעודד את הצמיחה שצפויה לספוג מהלומה לאור האטה בצריכה הפרטית, שתושפע לרעה בתורה מההידרדרות בשוק התעסוקה האמריקני.
באירופה, תוהים רבים אם הבנק המרכזי האירופי (ECB) ישוב לפעול וישיק תוכניות נוספות להגברת הנזילות ביבשת - בדומה לשני מהלכים שהשיק בדצמבר 2011 ופברואר השנה. כטריליון אירו הוזרמו לבנקים באירופה, אולם המערכת הבנקאית ביבשת ממשיכה לקרטע, ונראה כי התערבות נוספת דרושה.
"הסנטימנט בשווקים צנח לאור אינדיקטורים לצמיחה מקרטעת, שקיבלנו על בסיס נתוני המאקרו ביום שישי האחרון", סיכם את המצב סטן שאמו, אסטרטג השקעות ב-IG Markets. "האינדיקטורים המובילים בארה"ב, אירופה ואסיה מתדלקים את החשש מחולשה נוספת בכלכלה העולמית".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.