העסקה בין אילן בן דב לבין חברת האצ'יסון הסינית נחתמה הערב (ב'), לאחר משא ומתן ארוך שהתקיים במשרדי האצ'יסון בהונג קונג.
במסגרת העסקה תועבר השליטה בחברת סקיילקס המחזיקה בפרטנר לחברת האצ'יסון, המחזיקה הקודמת בחברה, וחברת סאני שבשליטת אילן בן דב תשאר עם החזקה פיננסית של אחוזים בודדים בסקיילקס. האצ'יסון ככל הנראה תשלם לבן דב 125 מיליון דולר עבור 75% ממניות סקיילקס, אשר תציע בתורה תספורת של כ-12% לבעלי האג"ח.
סקיילקס אמורה להחזיר ב-2014 את הלוואת המוכר שהאצ'יסון נתנה לה ב-2009, בגובה כ-300 מיליון דולר, כדי שתקנה את פרטנר, אולם זה ככל הנראה יידחה ל-2018.
בכסף שתקבל סאני מהעסקה היא תשתמש לרכישת פעילות היבוא של מכשירי סמסונג מידיה של סקיילקס, וזו תהפוך להיות פעילותה העיקרית. ביתרת הכסף תשתמש סאני על מנת לפרוע את תשלומי החוב למחזיקי האג"ח שלה, בין היתר באמצעות הצעת רכש לאיגרות.
לפני חתימת העסקה הסתכם שווי ההחזקה של אילן בן דב בחברת סאני ב-72 מיליון שקל בלבד. זאת, ביחס לשווי של 700 מיליון שקל שהקנה השוק למניות השליטה בסאני לפני שנתיים בלבד. חתימת העסקה היא הרע במיעוטו עבור בן דב. הוא חוזר ל"גודל טבעי" ונשאר עם פעילותו המסורתית. אלא שבניגוד לעבר, אז נחשב לאחד מאנשי העסקים הנזילים במשק, יצטרך בן דב להתמקד בהחזרת חובות בשנים הקרובות.
סקיילקס, מצידה, מקבלת בעל שליטה מנוסה, בעל כיסים עמוקים והזרמת הון משמעותית, ואלו צפויים לשדרג את יכולת החזר חוב האג"ח של החברה במידה משמעותית.
מכירת השליטה בסקיילקס להאצ'יסון משפרת את מצב מחזיקי האג"ח של סאני ללא היכר. הם יקבלו נכס מניב עם מוניטין, כך שיבטיח את התשלום של רוב החוב, ואולי אף את כולו.
עורכי הדין אהוד סול ואילנית לנדסמן יוגב ייצגו את חברת האצ'יסון בעסקה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.