הצצה אל "מאחורי הקלעים" של צבא הסייבר של איראן: הרפובליקה האסלאמית השלימה לאחרונה מערך מפותח של "לוחמי רשת" הנערכים למתקפת סייבר נרחבת נגד מטרות רגישות במערב במה שמכונה "ג'יהאד אלקטרוני", כך עולה מדוח מיוחד של מרכז המחקר הבינלאומי לפיתוח (ICD) בלונדון. הדוח, שפרטיו מתפרסמים בהרחבה בכלי תקשורת ערביים, מגולל לפרטי פרטים את היערכותה של איראן למלחמת הסייבר - המערכה החדשה - מול המערב.
"איראן עברה לשלב הסופי לקראת ביצוע מתקפות אלקטרוניות נגד המערב", נכתב בדוח. "'משמרות המהפכה' הקימו צבא של האקרים המורכב ממספר אלפי מומחים בתחום הלוחמה האלקטרונית - כחלק מתכנית אסטרטגית חדשה שמגבשת אירן כבר משנת 2010".
על פי הדוח, "צבא הסייבר" האירני חולק למספר חוליות ובהן: מחלקה העוסקת בהתגוננות מפני מתקפת סייבר, ומתמחה במעקב, איתור ובלימת ניסיונות לחדור למערכת המחשוב האירנית. בדוח נטען כי המחלקה הזו כבר הצליחה לחשוף מספר וירוסים וניסיונות חדירה למערכות - ואף לפתח וירוסים נוגדניים להם; מחלקה נוספת עוסקת בטקטיקה התקפית - ומטרתה לפתח יכולות פגיעה ברשת בחברות אנרגיה, מים ונמלי תעופה. "צבא הסייבר נועד גם לפגוע באתרי גרעין, מוסדות פיננסיים וכלכליים", נכתב בדוח.
מחלקה נוספת בצבא הסייבר, על פי הדוח, עוסקת בפענוח קודים אלקטרונים מיוחדים. יחידה זו, כפי שנטען, היא שהצליחה לפענח את הקוד האלקטרוני של המל"ט האמריקני שנפל בשטחי איראן בחודש דצמבר 2011. את "צבא הסייבר" משלימה מחלקה העוסקת בהשתלטות על תדרי תקשורת לוויניים של ערוצי טלוויזיה במזרח התיכון.
"בראש סדר העדיפויות של המשטר"
"משרד התקשורת האירני מטיל הגבלות קשות על גורמים המספקים שירותי דואר אלקטרוני זר, וכופה על תושבי אירן להשתמש בספקים מקומיים", נכתב בדוח ונטען עוד כי אותו "צבא" הצליח כבר לפעול נגד גורמי תקשורת במזרח התיכון.
"מאות מיליוני דולרים הושקעו בהכשרת צוותי העבודה", צוין בדוח הבריטי. "פיתוח צוותי העבודה מתנהל במקביל לפיתוח תכנית הגרעין. מדובר בתכנית הניצבת כעת בראש סדר העדיפויות של המשטר האיראני, לרבות של המנהיג הרוחני ח'מנאי - שהורה לפני מספר שנים על הקמת 'מועצת סייבר עליונה' שתעסוק בתחום האינטרנט".
הדוח אינו פוסח גם על חלקן של בנות בריתה של איראן, רוסיה, סין וקוריאה הצפונית בפיתוח "צבא הסייבר" המיוחד. "הרפובליקה האסלאמית הפיקה תועלת משיתוף הפעולה הצבאי עם שתי המדינות, לשם פיתוח אסטרטגיה חדשה בתחום המלחמה האלקטרונית ויכולות מגננה והתקפה אלקטרוניות", נכתב. "כעת היא מתכננת להעביר את הידע הזה גם למדינות נוספות המוגדרות כאויבות של ארצות הברית ובנות בריתה - ואף שוקלת להעבירו גם לידי ארגוני טרור הפועלים במערב, כמו 'אל-קעידה'".
"אם איראן תצליח להמשיך ולפתח את המערך - יהיה קשה מאוד לפגוע בה בתחום הסייבר", מזהיר הדוח לסיום.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.