השכר הריאלי למשרת שכיר (השכר בניכוי האינפלציה) ירד ברבעון הראשון ב-2012 בשיעור של כ-2% לפי נתוני המגמה. זאת, לעומת יציבות יחסית ברבעון האחרון של 2011. כך דווחה היום (ה') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס).
עוד עולה מהנתונים, כי השחיקה בשכר הריאלי מקיפה למדי, ומקיפה את חלק הארי של המגזר העסקי, למעט בינוי. יתרה מזו, השחיקה ניכרת בענפי הליבה של המשק: הירידה הגבוהה בשכר הריאלי נרשמה בענף התעשייה (4.5%), וירידות של 4% בקירוב נרשמו בסקטור הפיננסים (בנקאות וביטוח) ובענף השירותים. השחיקה בשכר של נותני שירותים עסקיים ירד בכ-3.6%. כמדי חודש, שכרם הריאלי של עובדי חברת החשמל ומקורות ממשיך לתפוח, ובמארס 2012 עלה בכ-2.4%.
נתוני המגמה מצביעים על ההאטה בקצב העלייה בשכר הממוצע במחירים שוטפים (שכר נומינלי) בינואר-מארס 2012: ברבעון הראשון צמח השכר הנומינלי בכ-1.6% בחישוב שנתי, לעומת עלייה של 2.5% באוקטובר-דצמבר 2011. במארס 2012 עמד השכר הממוצע למשרת שכיר במחירים שוטפים על 9,121 שקל.
עוד דיווחה הלמ''ס כי חרף ההאטה בצמיחה וההחרפה בתנאי הכלכלה העולמית, נרשמה התחזקות בעלייה במספר משרות השכיר. ברבעון הראשון של 2012 עלה מספר משרות השכיר ב-1.7% בחישוב שנתי. זאת, בהמשך לעלייה של 1.4% ברבעון האחרון של 2011. לפי הנתונים, ברבעון הראשון של השנה עלה מספר משרות השכיר במינהל הציבורי בכ-4.5%, ובענף החינוך בשיעור דומה. לעומת זאת, נרשמה ירידה של כ-2.6% בענף שירותי אירוח ואוכל.
המרוויחים הגדולים במשק הם עובדי חברת החשמל ומקורות, ששכרם הממוצע עומד על כ-23.5 אלף שקל בחודש. אחריהם עובדי מיגזר הפיננסים עם כ-18 אלף שקל ועובדי התעשיה עם כ-13.2 אלף שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.