האם כלל ביטוח , שבשליטת קבוצת אי.די.בי, תצליח להשלים את האקזיט שלה בחברת הביטוח האמריקנית גארד? ביום שישי האחרון הסתיימה התקופה שהקציבה כלל ביטוח לרוכשים הפוטנציאליים של גארד, שניתנה להם על מנת להשלים את בדיקת הנאותות וחתימת הסכם מפורט. זאת לאחר שבסוף מאי ניתנה לרוכשים הארכת זמן, מעבר ל-45 הימים המקוריים שהצדדים סיכמו ביניהם כשחתמו על מזכר ההבנות.
בשוק העריכו כי קיימת אפשרות סבירה שהעסקה לא תושלם, ובסביבת כלל ביטוח מסבירים, כי זמן המו"מ המלא הנותר ימוצה עד תום. גורמים בשוק מציינים, כי המגעים לא התפוצצו, ואף ישנה אפשרות להארכה נוספת בתקופת המו"מ לחתימה על הסכם מפורט, כך שלמעשה כל האפשרויות עדיין פתוחות.
זו הפעם השנייה שבה מנהלת כלל ביטוח מגעים למכירת גארד. באוגוסט האחרון ניהלה החברה מגעים עם חברה אמריקנית, אמפלוירס, למכירת גארד תמורת כ-312 מיליון דולר, אך העסקה לא בוצעה.
כחלק מהמאמצים להציף ערך ומזומנים בקבוצת אי.די.בי, לצד מהלך מכוון של כלל ביטוח לסגור את פעילות הביטוח שלה מחוץ לגבולות ישראל, החברה דיווחה בתחילת אפריל האחרון, כי התקשרה במזכר כוונות לא מחייב למכירת מלוא החזקותיה בגארד; זאת בתמורה לתשלום של כ-218 מיליון דולר, ושחרור מערבות להלוואה שנתנה גארד בסך של כ-54 מיליון דולר.
ללא ביטוח חו"ל
הסכם מכירה מפורט שיסוכם בין הצדדים, ככל שיגיעו להסכם שכזה, יהיה כפוף בין היתר לקבלת אישורים רגולטוריים, כך שהשלמת העסקה והעברת הכסף בגינה יתבצעו בעוד מספר חודשים. גארד עוסקת בעיקר במכירת פוליסות ביטוח בארה"ב לפיצוי עובדים. כלל רכשה את גארד במאי 2007 בתמורה ל-112 מיליון דולר. בנוסף, כלל השקיעה בה 8 מיליון דולר נוספים והזרימה לה הון בסך של 10 מיליון דולר. במאי 2010 כלל שילמה עוד 25 מיליון דולר לבעלי המניות הקודמים בגארד. סך הכול מדובר בהשקעה בהיקף של כ-155 מיליון דולר מצידה של כלל בחברה הבת בארה"ב ובגינה.
אשתקד מכרה כלל ביטוח פעילות בינלאומית נוספת שלה - סינדיקט ברודגייט - בשוק לויד'ס הבריטי, בעסקה שהתווספה לסגירה מוקדמת יותר של פעילות הביטוח שהקימה החברה בעבר ברומניה, כך שאם כלל תשלים את מכירת גארד, הרי שהיא 'תחסל' לחלוטין את עסקי הביטוח שלה בחו"ל כשהיא תיוותר עם פעילות הפיננסים הבינלאומית טיטניום (שגם לה היא תשמח למצוא קונה). בד בבד, כלל ביטוח עצמה עומדת כיום "על המדף", כשבעלי השליטה בה מחויבים למכור את החזקותיהם בה כבר בשנים הקרובות (לאור המלצות ועדת הריכוזיות). אשתקד ניהלה אי.די.בי מגעים מתקדמים למכירת השליטה בחברה, בעיקר מול קרן פרמירה האירופית, אך מגעים אלו לא הבשילו לכדי עסקה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.