ניתוח של אגף הכלכלה במכון היצוא חושף תמונת מצב מדאיגה על הייצוא הישראלי: 70% מהיצואנים הקטנים הפסיקו לייצא או צמצמו משמעותית את פעילותם בין השנים 2007 ל-2011. במכון היצוא מסבירים את המגמה במשבר המתמשך בכלכלה העולמית.
מנתוני המכון עולה, כי מתוך 3,856 יצואנים שייצאו סחורות בהיקף של יותר מ-100 אלף דולר ב-2007, כ-1,900 הם יצואנים קטנים (שייצאו בהיקף שנע בין 100 אלף ל-2 מיליון דולר), שהמצב בשווקי העולם אילץ אותם להפסיק לחלוטין או למזער את פעילותם. בקרב 30% מהיצואנים נרשמה עליה בהיקפי היצוא בתקופה זו.
חרף הנתונים הקודרים, בין השנים 2007 ל-2011 היקף היצוא זינק בשיעור של יותר מ-30%: ב-2007 הוא הסתכם בכ-35 מיליארד דולר, ובסוף 2011 היקף היצוא מישראל כבר הסתכם בכ-47 מיליארד דולר.
במכון היצוא הסבירו את הסתירה בכך שבארבע השנים האחרונות רק חברות בודדות הובילו את היצוא. מדובר בעשרת היצואנים הגדולים במשק, ובהן כימיקלים לישראל, אינטל, טבע, מכתשים-אגן, בזן, אלביט מערכות, התעשייה האווירית וישקר.
יו"ר מכון היצוא, רמזי גבאי, אמר היום (ב'), כי הנתונים משקפים את הקשיים היומיומיים שאיתם מתמודד היצואן הישראלי. "המשבר המתמשך בכלכלה העולמית גורם לירידה בביקוש ובסחר העולמי, זאת לצד השחיקה המתמשכת בשער החליפין הריאלי שפוגעת קשות ברווחיות", אמר. "נוסף על אלה, היצואנים פועלים בסביבה תחרותית קשה שהופכת לאיום מוחשי על היצוא הישראלי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.