הדולר היציג ירד ב-0.2%; "תיקון כללי במטבע האמריקני"

הדולר היציג נחלש ל-3.88 שקלים ■ האירו שמר על יציבות ב-4.86 שקלים ■ סוכנות הדירוג פיץ' הורידה דירוג האשראי של 18 בנקים בספרד

המסחר במט"ח מתנהל היום (ד') כאשר השקל מתחזק מול הדולר ושומר על יציבות מול האירו. הדולר נחלש בכ-0.2% מול השקל ושערו היציג נקבע על 3.88 שקלים, ואילו האירו שמר על יציבות ב-4.86 שקלים.

הדולר מוסיף להיחלש מול המטבעות המרכזיים בעולם. מול האירו הדולר נחלש ונסחר סביב 1.249 דולרים ומול הין הדולר נסחר ביציבות סביב 79.66 ין.

"עושה רושם שלמרות כל ניסיונות החילוץ מדובר ב"אקמול" לחולה סופני. ברגע שהשווקים יבינו שספרד כבר אינה מסוגלת 'לעמוד על הרגליים לבד', יהווה הדבר נקודת מפנה נוספת אשר תפתח את הדרך להידרדרות נוספת של היורו, כאשר בשלב הראשון התנועה הינה לעבר רמת 1.18", טוענת מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים ורד יצחקי.

בקבוצת ההשקעות הבינ"ל USG capital מציינים היום כי "השקל צפוי להתחזק אל מול הדולר חזרה לרמות 3.83 שקלים ,על רקע סימנים קלים של התייצבות בצמד המוביל אירו-דולר. החדשות החיוביות בנוגע לספרד יחד עם התמיכה מכיוון הבנק המרכזי באירופה יובילו להורדת מפלס החרדה בשווקים כך שניתן לצפות לתיקון כללי בדולר".

בנק ישראל פרסם מוקדם יותר השבוע את הפרוטוקלים של דיוני הרבית, שכזכור נותרה ללא שינוי על 2.5%, ובהם הודגשה ההודעה שהתפרסמה יחד עם פרסום הריבית לחודש יולי ובה נאמר שהבנק לא יהסס להתערבת מיידית במידה ומשבר החוב באירופה יחריף, ולא ימתין עד מועד פרסום הריבית של החודש הבא.

"השקל עצר את המרוץ למעלה בשער גבוה מאוד של 3.90 וככל הנראה לא יפרוץ רמה זו עד לאחר הבחירות ביוון. להערכתנו, פריצה זו תוביל את השקל לשערים של ארבעה שקלים לדולר, שלא נראה מאז יולי 2009", אומרים בחדר המסחר של למבקס.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר יובל שטייניץ, שהשתתפו אמש בכנס אקונומיקס של "גלובס", רמזו כי בכוונתם להעניק הטבות מס לתאגידי הענק במשק. במהלך נאום שנשא ראש הממשלה הוא שיבח את הסקטור הפרטי וטען כי הוא תרומתו לצמיחת הכלכלה משמעותית מאוד.

נזכיר כי אמש ננעל המסחר בוול סטריט בעליות של יותר מ-1%, זאת בשל הספולציות לגבי האפשרות שהפדרל ריזרב יפעל בקרוב וישיק תוכנית תמריצים חדשה (QE3). בתוך כך, ראש שלוחת ה'פד' בשיקאגו, צ'ארלס אוונס, הקפיץ את תקוות המשקיעים אתמול, כשאמר כי הוא יתמוך במגוון צעדים שיאיצו את יצירת המשרות בשוק העבודה האמריקני המקרטע, כשהוא מדגיש את העדפתו לתמריצים נוספים לכלכלה.

סוכנות הדירוג פיץ' לא התרשמה מחבילת החילוץ שקיבלה ספרד בסוף השבוע ואתמול הודיעה כי היא מורידה את דירוג האשראי של 18 בנקים ספרדים. התגובה לא איחרה לבוא ותשואות האג"ח של ספרד זינקו לשיא של 6.86%.