בורסות אירופה סגרו בירידות; החולשה בניו-יורק השפיעה

נתון ה-PMI באירופה - הנמוך מזה 35 חודשים ■ ביקושי יתר בהנפקת אג"ח ספרד

המסחר בבורסות אירופה נסגר היום (ה') בירידות, כאשר המשקיעים הגיבו היום להודעות ה'פד' מאתמול על הארכת "אופריישן טוויסט" והורדת תחזית הצמיחה בארה"ב ולנתוני המאקרו החלשים שהתפרסמו מסביב לעולם. ברקע, ספרד ממשיכה להדאיג את המשקיעים - בעוד התשואות על האג"ח הממשלתיות שלה ל-10 שנים עולות.

באירופה פורסם לפני הצהריים נתון ה-PMI לפעילות עסקית בגוש האירו, אשר עמד על 46 נקודות, שפל של 35 חודשים.

אתמול תדלקו הודעות הפדרל ריזרב את המסחר בוול סטריט, לאחר שבד בבד עם הותרת הריבית המרכזית בארה"ב על כנה (ברמה של 0-0.25%), הכריז הבנק המרכזי בארה"ב על הארכת מבצע "אופריישן טוויסט". המבצע יוארך בעוד כ-267 מיליארד דולר עד סוף השנה, לאחר שבמסגרתו כבר החליף ה'פד' אג"ח קצרות טווח בארוכות טווח, בהיקף של כ-400 מיליארד דולר.

מאוחר יותר, קיים יו"ר ה'פד' בן ברננקי מסיבת עיתונאים, בא הציג תחזית צמיחה עגמומית לשנת 2012 בארה"ב: הבנק המרכזי הוריד את תחזית הצמיחה לטווח שבין 1.9% ל-2.4%, לעומת תחזית קודמת של הבנק באפריל - שנעה בטווח שבין 2.4% ל-2.9%.

תשואות אג"ח ספרד עולות

בספרד הנפיקה הממשלה המקומית אג"ח בהיקף של 2.2 מיליארד אירו (2.8 מיליארד דולר), מעל טווח ההנפקה העליון (2 מיליארד אירו).

למרות זאת, הממשלה הספרדית שילמה ריביות גבוהות יותר על האג"ח - כאשר התשואה על איגרות שנפרעות באפריל 2014 עלתה ל-4.17% (לעומת 2.07% בהנפקה קודמת), התשואות על אג"ח שנפרעות ביולי 2015 עלו ל-5.45% (4.88% בהנפקה קודמת), ואילו התשואה על אג"ח שנפרעות יולי 2017 עלו ל-6.07% (4.96% בהנפקה קודמת). בתוך כך, התשואות על האג"ח הספרדיות ל-10 שנים עלו ל-6.6% היום.

עוד באירופה, הצהירה אמש קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל כי ממשלתה שוקלת להסכים לאפשר רכישות אג"ח ממשלתיות של מדינות באירופה, על ידי קרן הייצוב האירופאית (ESM). מדובר בשינוי מדיניות של הממשל הגרמני, שהתנגד עד כה לערבונות נוספים של גרמניה לחובות באירופה. (לסיפור המלא)

נעילה שלילית באסיה

באסיה ננעל יום המסחר במגמה שלילית, כשבזירת המאקרו בסין פורסם מדד מנהלי הרכש של HSBC, שהצביע על המשך ההתכווצות בפעילות הייצור בחודש יוני.

"השווקים ציפו ליותר מהפדרל ריזרב", אמר סטן שאמו, אסטרטג שווקים ב-IG Markets ממלבורן. "הסנטימנט צנח משמעותית לאחר הורדת תחזיות הצמיחה של הבנק המרכזי".

בזירת המאקרו בסין, דווח נתון מדד מנהלי הרכש של הבנק HSBC לחודש יוני, שהצביע על נתון של 48.1 נקודות בחודש זה, לעומת קריאת הנתון המקורי (הממשלתי) של מדד מנהלי הרכש לחשדו מאי - שעמד על 48.4 נקודות. נתון מתחת ל-50 נקודות מצביע על התכווצות פעילות הייצור המקומית.

[לטבלת ישראליות בעולם][לבורסות בעולם]