המסחר בזירת המט"ח התנהל היום (ה') בהיחלשות של השקל מול הדולר. הדולר התחזק ב-0.25% ושערו היציג נקבע על 3.875 שקלים, בעוד האירו עלה ב-0.11% ל-4.91 שקלים.
בזירת העולמית, נסחר הדולר בשער של 1.2678 דולר לאירו, ומול הין נסחר ב-79.68 ין לדולר.
הסוחרים בזירת המט"ח הגיבו היום להודעות הפדרל ריזרב את המסחר בוול סטריט, לאחר שבד בבד עם הותרת הריבית המרכזית בארה"ב על כנה (ברמה של 0-0.25%), הכריז הבנק המרכזי בארה"ב על הארכת מבצע "אופריישן טוויסט". המבצע יוארך בעוד כ-267 מיליארד דולר עד סוף השנה, לאחר שבמסגרתו כבר החליף ה'פד' אג"ח קצרות טווח בארוכות טווח, בהיקף של כ-400 מיליארד דולר.
עוד באותו הערב, קיים יו"ר ה'פד' בן ברננקי מסיבת עיתונאים, בא הציג תחזית צמיחה עגמומית לשנת 2012 בארה"ב: הבנק המרכזי הוריד את תחזית הצמיחה לטווח שבין 1.9% ל-2.4%, לעומת תחזית קודמת של הבנק באפריל - שנעה בטווח שבין 2.4% ל-2.9%.
"למרות שהודעת נגיד ה'פד' מאתמול אמורה הייתה להוביל להיחלשות של הדולר מול המטבע המקומי, אנו רואים ביקושים לדולר מצד המגזר העסקי ובפרט מחברות האנרגיה", אומרת ורד יצחקי, מנכ"לית פריקו ניהול סיכונים.
"בשלב הראשון, פיחות השקל מוגבל, אך עשוי להתקדם אל עבר רמות של 3.9 עד 3.92 שקלים. בטווח הארוך, לא שינינו את הערכתנו כי רמת 4 השקלים לדולר, היא רמת התנגדות טכנית ופסיכולוגית שהדולר יתקשה לשבור בשוק המקומי".
ספרד תנפיק אג"ח
חדשות נוספות שמשפיעות על המסחר מגיעות מאירופה, שם הצהירה קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל כי ממשלתה שוקלת להסכים לאפשר רכישות אג"ח ממשלתיות של מדינות באירופה, על ידי קרן הייצוב האירופאית (ESM). בנוסף, צפויה ממשלת ספרד לצאת היום בהנפקות אג"ח. (לסיפור המלא)
בזירת המאקרו בסין, דווח נתון מדד מנהלי הרכש של הבנק HSBC לחודש יוני, שהצביע על נתון של 48.1 נקודות בחודש זה, לעומת קריאת הנתון המקורי (הממשלתי) של מדד מנהלי הרכש לחשדו מאי - שעמד על 48.4 נקודות. נתון מתחת ל-50 נקודות מצביע על התכווצות פעילות הייצור המקומית.
[לטבלת שערי חליפין][לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.