מעבר לחששות המשקיעים המתרכזים בעיקר במשבר החוב האירופי, בעיית האבטלה בארה"ב וההאטה בסין, המשקיעים בארה"ב חוששים גם מהגרעון החמור בו נמצאת הכלכלה הגדולה בעולם, המכונה ע"י רבים "צוק פיסקלי" ("Fiscal Cliff"). אולם, לרשימת החששות בנק ההשקעות גולדמן זאקס דואג היום לצרף מונח חדש - "צוק מוניטארי".
כאמור, אמש בהודעת הריבית, הפדרל ריזרב הודיע כי הוא מרחיב את תוכנית ה"אופריישן טוויסט", במסגרתה הוא ימכור אג"ח קצרות מועד וירכוש אג"ח ארוכות מועד - בהיקף של עוד 267 מיליארד דולר עד סוף השנה. השווקים, שציפו להכרזה על תוכנית חדשה להקלה כמותית (QE3), הגיבו בדרמתיות וגרמו לירידות במדדים המרכזיים.
"כלכלת ארה"ב מתמודדת כעת עם 'צוק מוניטארי' - בנוסף ל'צוק הפיסקאלי'", אומר ז'אן האציוס, כלכלן בבנק ההשקעות גולדמן זאקס. "לפי התחזית שפרסמנו, שיעור האבטלה בארה"ב יהיה מעל 8% גם במהלך שנת 2013 ושיעור הצמיחה (תמ"ג) יירד לרמה של 1.5% ברבעון הראשון של 2013".
האציוס טוען כי שתי הבעיות המרכזיות של כלכלת ארה"ב, "הצוק המוניטארי והצוק הפיסקאלי", הובילו אותו לפרסם תחזית עגומה לגבי כלכלת ארה"ב. עם זאת, האציוס טוען כי ה'פד' לא יישב "בחיבוק ידיים" וינקוט פעולות נוספות כדי לתמרץ את הכלכלה, כגון תוכנית נוספת לרכישות אג"ח.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.