בעוד משבר החוב האירופי מאיים להתפשט ולפגוע בכלכלה הגלובלית, בכירים ממשרד האוצר הגרמני יוצאים בתחזית פסימית במיוחד וחוששים כי במקרה של קריסת גוש האירו, כלכלת גרמניה תחוסל כליל, כאשר אלפי חברות גרמניות ייכנסו למצב של חדלות פירעון וייגרמו לעוד 2 מיליון מובטלים.
בכיר במשרד האוצר אמר למגזין הגרמני הפופולרי "דר שפיגל", כי גרמניה, הנחשבת לכלכלה החזקה ול"קטר הכלכלי המניע את היבשת", אינה יכולה להרשות לעצמה לשאת ולתת מתוך תחושה של עוצמה וגאווה, משום שפירוק גוש האירו ייפגע הצורה הקשה ביותר בכלכלתה שלה, כך שיש לה אינטרס מובהק לחלץ את המדינות החלשות ביותר בגוש האירו.
לפי התחזית הפסימית, בשנה הראשונה שלאחר פירוק גוש האירו, כלכלת המדינה תתכווץ בכ-10%, ומספר המובטלים יעלה ליותר מ-5 מיליון איש. יש לציין, כי מספר המובטלים בגרמניה כיום, עומד על קצת פחות מ-3 מיליון אנשים - הנמוך ביותר מזה שני עשורים.
בנוסף, לפי תרחיש האימים שחיברו במשרד האוצר, מאות אלפי משרות "ינדדו" למדינות אירופה האחרות ואלפי חברות גרמניות פשוט יפסיקו את פעילותן. "הגירעון של המדינה יזנק וגביית המסים תצנח, כך שהממשלה תהייה חייבת להגדיל את ההוצאות - אם בשל חילוץ מאות בנקים מחדלות פרעון ואם בשל העברת מיליארדי אירו (או מארק) לרשויות הרווחה", נכתב בדוח.
"כאשר חושבים על העלות הכבדה שיגרור אחריו תרחיש קיצוני זה, העלות של חילוץ מדינות גוש האירו מתקבלת באור קצת יותר חיובי", אמר בכיר במשרד החוץ הגרמני.
ב"דר שפיגל" פרסמו תחזית פסימית נוספת שפרסם בנק ההשקעות השוויצרי UBS, לפיה פירוק גוש האירו תעלה לגרמניה כ-500 מיליארד אירו, או המקרה הגרוע יותר העלות תגיע לשיעור הצמיחה של רבעון שלם.
בראיון למגזין, שר האוצר הגרמני, וולפגנג שוובלה הזהיר מקריסת גוש האירו. "רבים מהדברים שהשגנו ואנו מוקירים יוטלו בספק, החל מכלכלה משותפת וכלה במעבר חופשי בין המדינות", דברי שוובלה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.