שלב נוסף בחיבור אזורי התעשייה בדרום הארץ למאגרי הגז הטבעי של ישראל: חברת דרום גז טבעי, חתמה על הסכם עם חברת נתיבי הגז הטבעי לישראל (נתג"ז) שיאפשר תכנון, הקמה וחיבור אזור החלוקה הדרומי למערכת ההולכה הארצית של הגז הטבעי.
במסגרת ההסכם, נתג"ז הממשלתית תקים עבור חברת החלוקה הדרומית שלושה מתקני PRMS (הפחתת לחץ ע"ב) בקרית גת, אשקלון ואשדוד, בהספק של כ- 40,000 קוב לשעה לכל חיבור. החתימה על ההסכם התאפשרה לאחר שנדחו העתירות נגד זכייתה של דרום גז טבעי במכרז לחלוקת גז בדרום הארץ.
החברה בניהולו של משה שפיצר היא בבעלות משותפת של אמישראגז, אלקטרה והקבלן אהרון חמו. נתג"ז בניהולו של שמואל תורג'מן היא בעלת המונופול הטבעי על הולכת הגז מנקודות הכניסה באשדוד ובאשקלון לצרכנים הגדולים ולאזורי התעשייה העיקריים. הקמת מערכת הולכת גז מיועדת למפעלי תעשיה שמשתמשים כיום במזוט ובסולר לצורך תהליכי חימום וייצור.
להערכת אורם הרמבם הכלכלן הראשי של התאחדות התעשיינים תוכל התעשייה בינונית בישראל לחסוך עד 1.2 מיליארד שקלים לשנה אם תעבור לשימוש בגז טבעי. ואולם, בעיית המחסור בגז, רגולציית יתר ושמרנות של בעלי המפעלים צפויים לעכב את התהליך בשנים הקרובות.
שר האנרגיה והמים, ד"ר עוזי לנדאו ברך על החתימה: "מערכת ההולכה מתפתחת בקצב מהיר. היא נושאת עימה את בשורת השימוש בגז הטבעי לכל מקום בארץ. אנו פועלים להטמיע את השימוש בגז הטבעי באזורי תעשיה נרחבים תוך שימת דגש על הפריפריה. מדובר במהלך שישנה את פניה של התעשייה בישראל, יוזיל עלויות ויצמצם באופן ניכר את זיהום האוויר. בכך, נשפר משמעותית את איכות החיים של תושבי ישראל". עוד אמר השר, כי "חרף המחסור בגז הצפוי בטווח הזמן הקרוב, הקמת תשתית ההולכה והחלוקה חייבת להימשך במלוא הקצב, בכדי שנוכל לספק את הגז עם הגעתו".
מנכ"ל נתג"ז, מר שמואל תורג'מן מסר כי: "ההסכם מהווה שלב נוסף שיאפשר הזרמת גז טבעי למפעלי תעשייה נוספים ברחבי ישראל. חיבור אזור החלוקה צפוי לחזק את הדרום ויאפשר לתעשייה באזור להמשיך ולהתפתח, תוך כדי הקטנה משמעותית של עלויות הייצור של מפעלים אלה. אנו ממשיכים לפעול להרחבת מערכת ההולכה ולחיבור חברות חלוקה ומפעלי תעשייה נוספים בכל רחבי הארץ".
מנכ"ל דרום גז טבעי בע"מ מר משה שפיצר מסר כי: "ההסכם שנחתם היום בינינו לבין נתג"ז יאפשר חיבורם של מפעלי תעשיה רבים בכל דרום הארץ לרשת הגז הטבעי. בצד שיפור ניכר באיכות החיים ובאיכות הסביבה, החיבור יאפשר למפעלים להוזיל את עלויות האנרגיה ויוביל לשגשוגם והרחבתם. אנחנו גאים להיות חלק מהתהליך הזה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.