הגיוסים בתעשיית קרנות הנאמנות בחודש יוני הסתכמו בכ-1 מיליארד שקל - ירידה של כ-65% בקצב הגיוסים לעומת חודש מאי, מתוכם כ-350 מיליון שקל נוספו לקרנות המסורתיות. כך, עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב.
עקב חוסר הוודאות בשווקים, המשקיעים העדיפו בחודש יוני להתבצר באפיקים הסולידיים לרבות קרנות אג"ח מדינה וקרנות הכספיות. כמו כן, חודש יוני התאפיין בפדיונות כבדים בקרנות אג"ח כללי ולראשונה השנה גם בקרנות אג"ח קונצרני.
הקרנות המסורתיות גייסו ביוני כ-350 מיליון שקל והגיוסים בקרנות הכספיות עמדו על כ-560 מיליון שקל. בעקבות הירידות החדות בשווקים, המשקיעים חזרו ל"בונקר" של קרנות אג"ח מדינה שגייסו כ-1.1 מיליארד שקל בחודש יוני.
הגיוסים באפיק השקלי עמדו על כ-1 מיליארד שקל, כאשר מתוכם כ-560 מיליון שקל גויסו לקרנות הכספיות וכ-470 מיליון שקל גויסו לקרנות השקליות. מן הצד השני, פדיונות כבדים בקרנות אג"ח כללי ובקרנות המנייתיות שפדו כ-760 מיליון שקל וכ-220 מיליון שקל בהתאמה.
בסיכום החצי הראשון של 2012 גייסו קרנות הנאמנות כ-7.8 מיליארד שקל, כ-100% מהגיוסים הופנו לקרנות המסורתיות. נכסיהן של הקרנות הכספיות נותרו ללא שינוי. בסיכום חצי שנתי גייסו קרנות אג"ח מדינה כ-5.3 מיליארד שקל שהם כשני שלישים מסך כלל הגיוסים. קרנות אג"ח חברות והמרה לא נשארו מאחור וגייסו כ-3.4 מיליארד שקל. במיטב מציינים כי חלק ניכר מאוד הופנה לזירה הצרה של אג"ח בנקים.
אפיק נוסף שזכה לפופולאריות בחצי הראשון של 2012 הוא אפיק אג"ח חו"ל, שזכה לאמונם של המשקיעים בעקבות התחזקות הדולר וכתוצאה מכך גייסו קרנות אג"ח חו"ל כ-1 מיליארד שקל.
מנגד, האפיק המנייתי סבל מפדיונות חדים - הקרנות המנייתיות איבדו כ-500 מיליון שקל מתחילת השנה בהובלת קרנות מניות ישראל והקרנות המעורבות.
קרנות אג"ח כללי, בדגש על קרנות 90/10, סיכמו את החצי הראשון של 2012 בפדיונות חדים של כ-1.7 מיליארד שקל, המשך ישיר למגמת הפדיונות מ-2011.
תעשיית הקרנות מנהלת נכון ל-30 ביוני כ-151.5 מיליארד שקל. הקרנות המסורתיות (בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות כ-116.6 מיליארד שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.