הדולר והאירו נחלשו מול השקל; "צפויים מהלכים מחר"

לרגל יום העצמאות בארה"ב לא יתקיים מסחר בוול סטריט ■ קרן המטבע העולמית הורידה את תחזית הצמיחה של ארה"ב ל-2% ב-2012 ■ מחר: ה-ECB צפוי להוריד ריבית

המסחר במט"ח מתנהל היום (ד') כאשר השקל מתחזק מעט מול המטבעות המרכזיים. השער היציג של הדולר נקבע בירידה של כ-0.2% לרמה של 3.918 שקלים, ואילו מול האירו השקל התחזק בכ-0.3% לרמה של 4.92 שקלים.

בזירה העולמית, הדולר נחלש מעט מול המטבעות המרכזיים, כאשר מול האירו הדולר נחלש בכ-0.1% ונסחר ב- 1.256 דולרים ואילו מול הין הדולר נסחר ביציבות סביב 79.82 ין.

אלי בו דוד, כלכלן ואנליסט ראשי בקבוצת ההשקעות USG capital מעריך היום כי "הבנק המרכזי של גוש האירו יכריז מחר על מהלכים נוספים דרך חיתוך הריבית ב-0.25% או דרך השקת תוכנית לרכישות אגרות חוב של המדינות הבעייתיות. מהלך זה מתאפשר בעקבות הפסגה האחרונה בבריסל שם הסכימו המנהיגים כי יש לבצע צעדים נוספים לעידוד הצמיחה ובמקביל אפשרו לבנק לבצע הזרמות הון בצורה ישירה. המהלכים נחוצים מאד לשם החזרת אמון ובטחון המשקיעים במדינות הכושלות. בל נשכח כי תנאי המימון בספרד ואיטליה עדיין גבוהים מאד ויש צורך חזק להוזיל את עלויות הגיוס דרך רכישה ישירה של אגרות החוב".

בחברת ATRADE מציינים כי כל עוד הצמד מצליח להחזיק מעמד מעל לרמת התמיכה, הניצבת באזור 3.9160, גוברים הסיכויים להמשך העליות אל עבר המשוכה הפסיכולוגית הקריטית הניצבת באזור 4 שקלים לדולר. "נעילה יומית מתחת ל- 3.9160 עלולה להוביל להמשך הירידות בצמד אל עבר 3.88 עד 3.85 שקל לדולר".

נציין כי לרגל יום העצמאות בארה"ב לא יתקיים מסחר בוול סטריט היום ולכן נרשם גם מסחר דליל בצמדי הדולר.

מנכ"ל קבוצת פריקו יוסי פריימן מציין הבוקר כי "המשך ההתייצבות של האירו מעל לרמות של 1.255 תעיד על אפשרות לתיקון טכני בשער האירו, שספג רצף ירידות חד במהלך החודשים האחרונים. תמונת הראי בשוק המקומי היא היחלשות של הדולר מול האירו וכן מול השקל, מה שיוביל את התחזקות השקל מתחת לרמת 3.90 שקלים. עם זאת גם היחלשות של הדולר עתידה להיעצר, כאשר רמת התמיכה המשמעותית לדולר ממשיכה לשכון ברמות 3.83-3.85 שקלים."

בעוד אופוריית הפסגה האירופית התפוגגה, המשקיעים עברו להתמקד כעת בהחלטת הריבית של הבנק המרכזי האירופי, כאשר הדיעה הרווחת היא שבכוונתו להפחית את שיעור הריבית בכ-0.25%, ובמקביל קיימת ציפייה לכך שהבנקים המרכזיים בעולם יינקטו בפעולות להמריץ את השווקים, במרכזן רכישות אג"ח והקלות מוניטאריות נוספות.

קרן המטבע העולמית (IMF) הודיעה אמש כי היא מורידה את תחזית הצמיחה של ארה"ב לרמה של 2% ב-2012, ואף מזהירה אותה כי במקרה שתוציא לפועל את ה"צוק הפיסקאלי", שיעור הצמיחה שלה עשוי לרדת לרמה של 1%. (לסיפור המלא)

מחיר הנפט (מסוג ברנט) זינק אמש לשיא של 6 שבועות, כאשר מחיר חבית נפט עלה לרמה של מעל 100 דולר, זאת בעקבות "קולות המלחמה" שנשמעו במפרץ הפרסי, לאחר שדווח כי ארה"ב תגברה בחשאי את כוחותיה באזור.

ברמה המקומית, המשקיעים מגיבים לידיעות שנחשפו אמש ב"גלובס" לפיהן MSCI שוקלת לצרף את ישראל למדד האירופי. מומחים מציינים כי אחת ההשלכות לכך יכולה להיות הזרמה של כ-31 מיליארד דולר לבורסת ת"א.

עוד נחשף, כי נציגי סוכנות הדירוג S&P מקיימים בימים אלו סבב פגישות עם הצמרת הכלכלית של ישראל, שבסופו הם יקבעו את דירוג האשראי של המדינה. גורמים יודעי דבר מציינים כי הנציגים שאלו "שאלות קשות" את בכירי הכלכלה בכל הנוגע להגדלת יעד הגרעון לרמה של 3%.

בחברת פורקס טרדינג, ממשיכים להיות פסימים לגבי האפשרות שהממשלה תרחיב את הגרעון ומסבירים כי הדבר יבריח את המשקיעים הזרים ויעודד את הישראלים לייצא את ההון שלהם ולהפנותו לחו"ל.