בורסות אירופה ננעלו היום (ו') בירידות שערים על רקע סנטימנט שלילי היום בשווקי העולם ולאחר פרסום נתוני התעסוקה המאכזבים בארה"ב. אתמול, נזכיר, הכריזו הבנקים המרכזיים של סין וגוש האירו על הורדות ריבית. הודעת ה-ECB הייתה צפויה ואילו זו של סין הפתיעה את השווקים (אם כי לא השפיעה במיוחד על המסחר).
קרן המטבע צפויה להודיע בעוד כשבוע וחצי כי היא מפחיתה את תחזית הצמיחה העולמית, על רקע האטה כלכלית וירידה בהשקעות באזורים רבים ובכללם ארה"ב, אירופה, ברזיל וסין. התחזית המעודכנת צפויה להתפרסם ב-16 ביולי. יו"ר הקרן, כריסטין לגארד, הביעה היום דאגות בנוגע להיקף הצמיחה העולמית, יום אחד בלבד לאחר שבנקים מרכזיים בסין, אירופה ובריטניה הכריזו על פעולות מוניטאריות נוספות במטרה לאושש את הכלכלות שלהם.
"בחודשים האחרונים חלה הדרדרות בתנאים הכלכליים בכלכלות בולטות כמו ארה"ב, אירופה וכלכלות מרכזיות בשווקים המתפתחים", אמרה היום לגארד בטוקיו. "אנחנו נעדכן את התחזיות שלנו בהמשך החודש והן יהיו כנראה נמוכות מהתחזיות הקודמות", הוסיפה.
המסחר בוול סטריט נסגר אתמול כאמור במגמה מעורבת עם נטייה לירידות, לאחר חופשת יום העצמאות, בעוד המשקיעים הגיבו להחלטות הריבית של הבנק המרכזי האירופי (ECB) לפיה הוא הפחית את הריבית המרכזית ב-0.25% לשפל היסטורי. אולם, נראה כי קיימת אכזבה רבה משום שדרגי לא רמז על רכישות אג"ח נוספות - כפי שציפו בשווקים. המשקיעים הגיבו גם להודעות הבנקים המרכזיים בסין ובבריטניה, שהכריזו על מהלכי הרחבה מוניטארית משלהם לפני פתיחת המסחר.
באירופה, יו"ר הבנק האירופי (ECB) מריו דרגי הכריז אתמול, כצפוי, על הפחתת הריבית המרכזית של גוש האירו ב-0.25% לרמת שפל של 0.75%. אולם, מייד עם סיום נאומו, השווקים באירופה החלו לצנוח, זאת משום שדרגי לא ענה לציפיות שלהם ולא הכריז על תוכנית נוספת לרכישות אג"ח.
"כלכלת גוש האירו חלשה ומתמודדת עם סיכונים רבים", כך אמר דרגי במסיבת עיתונאים שקיים מייד לאחר הכרזת הריבית. "קיימים לחצים אינפלציונים וחוסר ודאות גדול שמכביד אל אמון המשקיעים", הוא הצהיר, במה שנראה כ"תרוץ" לכך שהוא החליט לא לצאת בהרחבה של תוכנית רכישות האג"ח או בתוכנית נוספת להגברת הנזילות הבנקאית.
"כשרמות הריבית כל כך נמוכות עוד לפני ההורדות האחרונות, הן כבר לא משפיעות בצורה משמעותית על הכלכלה", כך אומר פרופ' סטפן רואץ' מאוניברסיטת ייל בראיון לבלומברג. "יש חולשה מסביב לעולם ולא ניתן לצפות שהקלות מוניטאריות נוספות יזניקו את הכלכלה העולמית".
נתוני התעסוקה האמריקנים לחודש יוני שפורסמו היום מצביעים על המשך הדשדוש בשוק העבודה. ביוני נוספו 80 אלף משרות חדשות - מדובר בנתון מתחת לצפי שעמד על 100 אלף, וגם עדיין נמוך בהרבה מהקצב הבריא להתאוששות הכלכלה. שיעור האבטלה נותר ללא שינוי ברמה של 8.2%. (על מנת ששיעור האבטלה יירד לאורך זמן, יש צורך ביצירת 200-250 אלף משרות מדי חודש). סקטור העבודה המקצועית הוסיף 47 אלף משרות, סקטור הבריאות הוסיף 13 אלף והייצור 11 אלף. אורך שבוע העבודה הוסיף בחודש יוני 0.1 שעות לממוצע של 34.5 שעות, כאשר השכר הממוצע טיפס ב-6 סנט ל-23.5 דולר.
מניית פז'ו-סיטרואן רושמת ירידה חדה לאחר שהחברה דיווחה על ירידה במכירות בחצי הראשון של 2012.
באסיה הסתיים היום המסחר במגמה מעורבת. טוקיו והונג קונג סגרו בירידות ומנגד שנחאי עלתה בסיום בכ-1%.
חברת סמסונג אלקטרוניקס הקוריאנית דיווחה היום על רווחי שיא ברבעון השני של השנה, בעיקר על רקע מכירות חזקות של הגלאקסי, הסמארטפון של החברה. בעדכון לקראת פרסום הדוח הכספי המלא (צפוי להתפרסם בסוף החודש) מסרה סמבונג כי הרווח התפעולי המוערך שלה ברבעון השני זינק ב-79% לרמה של כ-6.7 טריליון וון (כ-5.9 מיליארד דולר), בהתאם לציפיות האנליסטים. מדובר בעלייה של 14.5% לעומת רווחי השיא הקודמים, שנרשמו ברבעון הראשון של 2012.
בשורה העליונה צופה סמסונג הכנסות של כ-41.4 מיליארד דולר ברבעון, 47 טריליון וון, נמוך בכ-6% מצפי האנליסטים המסקרים את החברה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.