המסחר בבורסות אירופה נחתם היום (ד') במגמה מעורבת, בעוד המשקיעים המשיכו להיות מודאגים מהחרפה אפשרית במשבר באירופה, אולם מצפים בד בבד לאישור מנגנון הייצוב ביבשת (ESM). ברקע, עונת הדוחות לרבעון השני נמשכת וקיימת דריכות רבה לקראת פרסום פרוטוקולי הריבית בארה"ב.
בורסות אירופה, כאמור, ננעלו אתמול באופטימיות בעוד המשקיעים מצפים לאישור הקמת קרן החילוץ הקבועה באירופה, או בשמה הרשמי "מנגנון הייצוב" (ESM). לטובת הקמת הקרן נדרש אישור של כלל מדינות גוש האירו הצפויות לערוב לאג"ח שתנפיק, ושימוע בנושא התקיים אתמול בבית המשפט העליון בגרמניה. ברקע, שר האוצר של גרמניה, וולפגנג שובל, התבטא אמש כי אי-אישור הקמת המנגנון עלול להוביל ל"סערה פיננסית" באירופה.
חוזה-מנואל בארוסו, נשיא הנציבות האירופית, סבור כי "המצב הכלכלי הנוכחי באירופה מדאיג. המצב קשה ואנו לא שמחים לגביו. המשבר הנוכחי, על אף שלא החל באירופה, חשף חולשות מסוימות במדינות האיחוד האירופי וכן חולשות במודל השלטוני ובאיחוד המוניטארי שלנו". בארוסו אמר את הדברים בנאום בישראל, אשר נשא באוניברסיטת חיפה שהעניקה לו תואר דוקטור כבוד.
ראש ממשלת ספרד מריאנו ראחוי הציג היום את תוכנית הצנע הרביעית של המדינה תוך 7 חודשים בהיקף של 65 מיליארד אירו. התוכנית החדשה של ראחוי כוללת העלאת המע"מ במדינה ב-3% -מ-18% ל-21%- קיצוץ בקצבאות למובטלים במדינה, מיזוג רשויות מקומיות וקיצוץ בבונוסים שמוענקים לחלק מעובדי המדינה בסוף השנה. הקיצוצים בתקציב שהוצגו בתוכנית הזאת כפולים מהסכומים שהוכרז עליהם בעבר.
ואילו בארה"ב, אישררה אתמול פיץ' את דירוג האשראי המושלם (AAA) של המדינה, בעוד הותירה את תחזית הדירוג שלילית.
מסחר מהוסס באסיה
המסחר בבורסות אסיה נחתם היום (ד') במגמה מעורבת, לאחר רצף ירידות של חמישה ימים, רצף הירידות הארוך ביותר בבורסות המזרח מאז חודש מאי 2012, בעוד המשקיעים המשיכו להיות מודאגים מהמצב באירופה וההאטה בארה"ב.
"יש פחות ופחות סיבות להיכנס לשוק המניות", אמר נקוי פוג'יווארה, מנהל השקעות ב-Shinkin Asset Management. "המניות כבר לא אטרקטיביות, עם הדוחות הלא טובים שמתפרסמים בארה"ב וכל מה שקורה באירופה. יש חוסר וודאות לגבי תחזיות הצמיחה הגלובלית, אשר מכביד על השוק".
מדד ה-MSCI אסיה פסיפיק, המהווה בנצ'מארק לשווקים במזרח, איבד כ-2.3% מערכו מאז ה-4 ביולי - אז פורסם דוח התעסוקה בארה"ב לחודש יוני, שהצביע על יצירה של 80 אלף משרות בלבד בכלכלה הגדולה בעולם, ובעוד המשקיעים מודאגים מתחזיות הצמיחה בסין - אשר לפי סקר "בלומברג", עלולה לרדת ל"רק" 7.7% (שנתי) ברבעון השני של השנה.
על רקע החשש מירידה בצמיחה בסין, התבטא ראש הממשלה וון ג'יבאו כי על המדינה לשמור על "רמה מסוימת" של צמיחה - כך עולה מהצהרה מטעם הממשל, שפורסמה באתר הממשלה היום וקוראת למשקיעים פרטיים להגביר את השקעותיהם בתשתיות רכבת, שירותים ציבוריים, אנרגיה, תקשורת, בריאות וחינוך.
BHP Billiton , חברת הכרייה הגדולה בעולם, רשמה ירידות בבורסת סידני על רקע סקירה שפרסם בנק ההשקעות סיטיגרופ, הגורסת כי ההאטה בסין תפגע בביקושי המדינה למתכות.
Advantest Corp , יצרנית השבבים, ריכזה עניין לאחר שאפלייד מטריאלס חתכה את תחזיות ההכנסות והרווח שלה, לשנה הפיסקאלית של 2012, לאור היחלשות הביקושים מצד אירופה וסין.
[לטבלת ישראליות בעולם][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.