המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו בעליות של כ-1.6%

באירופה: איטליה הנפיקה אג"ח בהצלחה ונהנית מירידה בתשואות ■ נתוני הצמיחה המאכזבים בסין לרבעון השני הגבירו התקווה לתמריצים ממשלתיים במדינה ■ JP מורגן חשף ההפסדים מפרשיית ה"לוויתן הלונדוני"

יום השישי ה-13 התברר כיום "המזל" עבור שוק המניות. המסחר בוול סטריט נחתם היום (ו') בעליות שערים של כ-1.6%, בעוד המשקיעים התעודדו מהנפקת אג"ח מוצלחת של איטליה באירופה, וכן קיוו להשקת תמריצים חדשים בסין לאחר פרסום נתוני צמיחה מאכזבים במדינה הלילה. בזירת המאקרו, אומנם הנתונים היו פושרים במיוחד אך המשקיעים לא התרשמו ושלחו את השווקים לעליות. מדד המחירים לצרכן עלה בחודש יוני ב-0.1%, מעל צפי האנליסטים, ומדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן ירד לשפל של 7 חודשים. עונת הדוחות נמשכת, כאשר שני ענקי הבנקאות, JP מורגן ו-וולס פרגו דיווחו לפני פתיחת המסחר ועקפו את התחזיות.

מדד ה-S&P 500 עלה ב-1.65% ובסיכום שבועי 0.2%. גם מדד הדאו רשם עליות של 1.61% ובסיכום שבועי עלה 0.04%, מדד הנאסד"ק עלה ב-1.48% אך בסיכום שבועי ירד ב-1%. "אנו עשויים לראות מגמה חיובית בשוקי המניות שתימשך עד סוף השנה", מצהיר סביטה סוברמניאן, מנהל חטיבת מניות במריל לינץ'. "הדוחות הכספיים חיוביים בינתיים ואם נצליח להימנע ממיתון בארה"ב, שוקי המניות עשויים לרשום תשואות חיוביות".

חדשות חיוביות מאירופה תמכו בסנטימנט החיובי, כאשר ממשלת איטליה הנפיקה היום בצהרים בהצלחה אג"ח ל-3 שנים בהיקף של 3.5 מיליארד אירו, תוך שהיא נהנית מירידה בתשואות על האג"ח שלה (בהשוואה להנפקה קודמת), וזאת - למרות שמודי'ס הורידה את דירוג האשראי של המדינה ל-"Baa2" - רק 2 רמות מתחת לדרגת "זבל".

גם נתוני הצמיחה המשמעותיים שפורסמו בסין השפיעו על כיוון השוק. בכלכלה השנייה בעולם דווח על צמיחה של כ-7.6% "בלבד" ברבעון השני (בשיעור שנתי), מעט מתחת לציפיות בשוק ונמוך משמעותית משיעורי הצמיחה במדינה ברבעונים קודמים (8.1% ברבעון הראשון ו-8.9% ברבעון הרביעי של 2011).

אנליסטים: סין הגיעה לתחתית - מכאן, הצמיחה רק תעלה

למרות זאת, לאחר "עיכול" התחזית השלילית ולאור התבטאויות של ראש ממשלת סין וון ג'יבאו באחרונה כי על ממשלתו לבצע "התאמות" הנדרשות לטובת המשך התמיכה בצמיחה בסין - מקווים כעת משקיעים וכלכלנים רבים כי הממשל הסיני ייצא בתוכניות תמריצים להאצת הצמיחה. יעד הצמיחה הממשלתי, נזכיר, הינו 7.5% לשנת 2012 כולה.

ואילו בארה"ב, התפרסם בזירת המאקרו מדד המחירים לצרכן, אשר הצביע על עלייה של 0.1% בחודש יוני, מעל צפי האנליסטים שהצביע על ירידה של כ-0.2%-0.5%, לאחר ירידה של 1% בחודש החולף.

מאוחר יותר, אוניברסיטת מישיגן פרסמה את מדד סנטימנט הצרכנים לחודש יולי שירד לרמה של 72 נקודות - שפל של 7 חודשים. צפי האנליסטים עמד על 73.2-73.5 נקודות, לאחר שבחודש יולי המדד רשם קריאה של 73.2 נקודות. בנוסף, האוניברסיטה פרסמה את האומדן הראשוני המוערך לאינפלציה בשנה הקרובה, שעמד על 2.8%. (לסיפור המלא)

JP מורגן וה"לוויתן הלונדוני" במוקד

בגזרת הדוחות, הגיבו המשקיעים לפרסום דוחותיו הכספיים של הבנק הגדול בארה"ב מבחינת היקף נכסיו - JP מורגן - שחשף כי רשם הפסדים של 4.4 מיליארד דולר במסגרת פרשיית "הלוויתן הלונדוני", אולם עדיין היכה את התחזיות בוול סטריט: הבנק הציג הכנסות של של 21.98 מיליארד ד' ורווח של כ-1.21 ד' למניה - מעל הקונצנזוס בשוק.

גם בנק ההשקעות וולס פרגו פרסם את דוחותיו הכספיים לרבעון השני, שהיו מעורבים ביחס לציפיות בוול סטריט. בשורה העליונה, הציג הבנק הכנסות של 21.3 מיליארד דולר ורווח נקי של 0.82 דולר (4.62 מיליארד דולר), לעומת התחזיות בשוק שצפו הכנסות של 21.35 מיליארד דולר על רווח של 0.81 דולר למניה.

מנכ"ל גוגל , לארי פייג' חזר לתפקידו והתאושש מהמחלה שתקפה אותו והשאירה אותו ללא קול, כך לפי ראיון שהעניק יו"ר החברה אריק שמידט שהתראיין ל-CNBC.

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]