בנק הפועלים: "לשמור על חשיפה מנייתית מצומצמת"

בבנק הפועלים ממליצים למקם את תיק ההשקעות הגלובלי בעמדה הגנתית יחסית ■ "סימני ההתקררות בכלכלה המקומית מותירים את רמת הסיכון הגבוהה בשוק המניות המקומי"

כלכלני בנק הפועלים מציינים היום (א') כי הם ממשיכים לדבוק בגישה זהירה בניהול ההשקעות בטווח הקרוב לאור האתגרים הגלובליים. "מזה זמן אנו ממליצים למקם את תיק ההשקעות הגלובלי בעמדה הגנתית יחסית, תוך ניהול סיכונים קפדני (דגש על רכיבים דפנסיביים לצד נדבך מסוים של מחזוריים)", מציינים בבנק הפועלים.

"סימני ההתקררות בכלכלה המקומית, והמשך הצפי להעדר שיפור בר קיימא בתוצאות החברות, ימשיכו להערכתנו להעיב על שוק המניות גם בטווח הנראה לעין, ומותירים את רמת הסיכון הגבוהה בשוק המניות המקומי".

בפועלים ממליצים למשקיעים "לשמור על חשיפה מנייתית מצומצמת, בשל העדר קטליזטורים חיוביים משמעותיים במישור המקומי, רמת הסיכון הגבוהה המאפיינת את שוקי ההון, והמשך השפעת ההתפתחויות בשווקים הגלובליים על הבורסה המקומית".

בפועלים סוקרים את מצב השוק הישראלי ומציינים בין היתר את נתוני סחר החוץ שפורסמו שהיו שליליים, הירידה החדה ביצוא התעשייתי שכללה את רוב ענפי התעשייה, כמו גם ירידה ביבוא נכסי השקעה ומוצרי צריכה.

"מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים לחודש יוני שב לרדת אל מתחת ל-50 נקודות. לסיכום, נראה כי צמיחת המשק הואטה לקצב הנמוך מ-3%. אינדיקטורים משמעותיים צפויים להתפרסם לקראת סוף השבוע, והם כנראה ישפיעו על החלטות הריבית הקרובות. תחזית האינפלציה ל- 12 חודשים מסתכמת ב-1.9% (טרם פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש יוני). שוק מט"ח בארץ ובעולם ריבית בנק ישראל - אנו צופים הפחתה אחת נוספת בריבית עד סוף השנה לרמה של 2.0%. הריבית צפויה להיוותר ברמה נמוכה זו תקופה ארוכה".

באשר למסחר במט"ח ולמגמת התחזקות הדולר, מעריכים בבנק כי "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה בעיקר בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. תומכים במגמת פיחות: צמצום פער הריבית בין השקל והדולר, ההאטה בצמיחה הכלכלית בישראל, ירידה בהיקף היצוא וגיוון תיק ההשקעות של הלקוחות, כולל הפניית השקעות של ישראלים לחו"ל ויציאת משקיעים זרים מישראל".