הדולר והאירו נסחרים היום (ב') בעלייה מול השקל, על רקע נתוני מאקרו שפורסמו אתמול והיום. הדולר היציג התחזק ב-0.4% לרמה של 3.98 שקלים והאירו התחזק ב-0.26% לרמה של 4.856 שקלים. בעולם מתחזק הדולר ונסחר סביב 1.219 דולרים לאירו.
בפעם השנייה בתוך חודש - הלמ"ס עדכנה היום מטה את אומדן הצמיחה במשק ברבעון הראשון של 2012. לפי הנתונים שפורסמו היום, המשק צמח ב-2.7% בלבד ברבעון הראשון, לעומת 2.9% בקריאה השנייה ו-3% בקריאה הראשונה שפורסמה לפני כחודש. מדובר בירידה רציפה בנתוני הצמיחה מאז הרבעון האחרון של 2010, אז נרשמה צמיחה חסרת תקדים של 7.2%. מהרבעון הראשון של 2011 ירדה הצמיחה מקצב שנתי של 4.7% ל-2.7% בלבד.
מדד המחירים לצרכן לחודש יוני, שהצביע על ירידת מחירים של 0.3%, משפיע על המסחר היום, כמו גם נתוני התמ"ג באסיה, כאשר בסין צמחה הכלכלה בכ-7.6% "בלבד" ברבעון השני של השנה, לאחר צמיחה של כ-8.1% ברבעון הראשון. מדובר בירידה בצמיחה מזה הרבעון השישי ברציפות, וכן באומדן הצמיחה הנמוך ביותר מדינה מאז 2009. בסינגפור דווח כי כלכלת המדינה התכווצה בכ-1.1% באופן מפתיע ברבעון השני של השנה, לאחר התרחבות משמעותית של הכלכלה (9.4%) ברבעון הראשון.
בחטיבת המחקר של קבוצת ההשקעות הבינלאומית USG capital מציינים היום כי "הצמד דולר-שקל ממשיך להתחזק מעל לאזור ההתנגדות הניצבת בנקודה 3.97 שקל לדולר, עלייה של 4% מתחילת השנה. הדולר מתקדם לאט, אבל מתקשה לפרוץ את הרמה הפסיכולוגית של ארבעה השקלים. החלשות השקל, טובה למשק הישראלי - גם ישנה התחזקות של הייצור המקומי אל מול מוצרי הייבוא עקב השער הגבוהה של הדולר וגם היצואנים יכולים לתת תחרות טובה יותר אל מול מוצרים מתחרים בעולם בעקבות החלשות השקל. שבירה של רמת התמיכה, עלולה להשפיע על ביטחונם של המשקיעים, במקרה כזה ניתן לצפות לירידות לכיוון 3.87 שקלים לדולר."
בבנק הפועלים מעריכים כי "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה בעיקר בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. תומכים במגמת פיחות: צמצום פער הריבית בין השקל והדולר, ההאטה בצמיחה הכלכלית בישראל, ירידה בהיקף היצוא וגיוון תיק ההשקעות של הלקוחות, כולל הפניית השקעות של ישראלים לחו"ל ויציאת משקיעים זרים מישראל".
ב-FXCM מעריכים כי "המסחר בדולר-שקל ינוע השבוע בעיקר על פי הסנטימנט בשווקים הפיננסיים העולמיים. הסיום החיובי לשבוע המסחר הקודם, והתחושה כי השוק העולמי בשל לתיקון כלפי מעלה, עשויה דווקא לחזק השבוע את השקל. ועם זאת, לא נוכל להתעלם מחולשתו היחסית של השקל בהשוואה למטבעות אחרים בעולם, וזאת על רקע ההיחלשות הכלכלית בישראל ואי-הוודאות הגיאו-פוליטית. מדד המחירים לצרכן לחודש יוני, שהצביע על ירידת מחירים של 0.3%, רק מבליט את החולשה של המשק הישראלי ומחזקת את החששות מפני האטה כלכלית. כל זה צפוי להגביר השבוע את הספקולציות כי בנק ישראל בראשות פישר יבצע בחודשים הקרובים הפחתות ריבית נוספות, מה שיקטין את התמריץ עבור משקיעים זרים ושחקנים מרכזיים בשוק המט"ח המקומי לקנות את השקל, ויחליש אותו אל מול הדולר בטווח הבינוני".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.