ערב הכרעה לגבי הסדר חוב באמפל , שבשליטת יוסי מימן, מוביל בית ההשקעות מיטב קו לוחמני של התנגדות להסדר. המנכ"ל אילן רביב הסביר היום ל"גלובס" שיתמוך בהסדר החוב רק אם דמי הניהול באמפל יבוטלו לחלוטין בשנתיים הקרובות, מימן יזרים לחברה 10 מיליון דולר נטו ומנהל או מנהלת הכספים ישתכרו 1 מיליון שקל בשנה לכל היותר. "ההסדר לא הוגן ללקוחות שלנו ולא נצביע בעדו", מסכם רביב.
בליל יום א' פרסמה אמפל, שבשליטת יוסי מימן, את המתווה החדש להסדר חוב שהיא מציעה לבעלי האג"ח שלה, בהיקף של כ-870 מיליון שקל. בכך השיבה החברה לאולטימטום שהציבו מחזיקי אג"ח ב', אשר פירעון הקרן כלפיהם בהיקף של כ-120 מיליון שקל לא בוצע בתחילת השנה.
אילן רביב, מנכ"ל מיטב מציב שלוש נקודות שאם יתקבלו יתמוך בהסדר החוב. הראשונה - ביטול לחלוטין של דמי הניהול בתקופת ההסדר (23 מיליון שקל), השנייה - שבעל השליטה יזרים 10 מיליון דולר נטו לחברה והשלישית - שמנהל הכספים של אמפל ישתכר עד 1 מיליון שקל בשנה.
"במצב שבו נמצאת אמפל לא יעלה על הדעת למשוך כאלה דמי ניהול", מסביר רביב. מאז רכש את השליטה באמפל, לפני כעשור, זכה מימן (יו"ר, נשיא ומנכ"ל) לשכר מצטבר של 14.4 מיליון דולר (כ-54 מיליון שקל), ואילו סמנכ"לית הכספים, אירית אילוז, זכתה לתגמולים בסכום מצטבר של 10.1 מיליון דולר (כ-38 מיליון שקל). "יש לי חלופות לא פחות טובות", מזהיר רביב במידה שאילוז לא תסכים לצמצם את שכרה. בשורה התחתונה מציע רביב להגביל את שכר 5 הבכירים בחברה לכ-4 מיליון שקל לשנה (לעומת כ-8 מיליון שקל היום).
אמפל נקלעה למשבר תזרימי קשה לאחר שהנכס המרכזי שלה, החזקה בהיקף של 12.5% בספקית הגז המצרית EMG, ירד לטמיון בעקבות ההפיכה במצרים.
במסגרת הסדר החוב מבקשת אמפל לדחות את תשלומי הקרן של שלוש סדרות האג"ח שלה בשנתיים, וכפיצוי היא מציעה למשקיעים: תשלום מיידי של 5 מיליון דולר; תוספת ריבית של 1.25%-0.75%; מניות שיהוו לאחר הקצאת כ-23% ממניות החברה; ושיעבוד ראשון על חלקה של אמפל ב-EMG, על זכויותיה (37%) בהחזקה בקניון לב המפרץ, על מניותיו של מימן בחברת אמפל (24%), וכן על ההלוואה שניתנה לפרויקט האתנול בקולומביה, בהיקף של 22.5 מיליון דולר.
רביב לא מתרשם מהמתווה וטוען שמימן "לא עושה טובה שהוא מחזיר את ההלוואה שלקח". לגבי ה-6 מיליון דולר בכסף מזומן ובמניות אלטק הוא טוען שזה כנגד דמי ניהול ולכן מתקזז ולגבי הצפת ערך מהחברה הבת גדות מכליות בהיקף של 9 מיליון דולר, הוא מסביר שבין כה וכה מדובר בנכס של אמפל.
מקורב לאמפל מסר כי "אילן רביב שוכח או בחר לשכוח את הנסיבות שהביאו את אמפל לבקשה לדחיית חוב - המשבר במצרים אותו אף אחד לא יכול היה לחזות כולל הממשלה, התעשיות וחברות דירוג בינלאומיות שהעניקו ל-EMG מספר שבועות לפני המהפכה דירוג איכותי לקראת הנפקה של כ-1 מיליארד דולר לפי שווי חברה של כ-3 מיליארד דולר.
"אמפל מעולם לא ביקשה תספורת אלא אך ורק דחייה של תשלומי הקרן באופן שיאפשר לה למצות מהלכים כדי להשיב למחזיקי האג"ח את כל כספם. לא ברור מה מביא את אילן רביב להסתיר מהציבור את העובדה שקנה אג"ח לאחר פרוץ האירועים במצרים בדיסקאונט משמעותי ולכן הוא מעדיף את אופציית הפירוק שאולי תיטיב עמו, אך תפגע ברוב המכריע של בעלי האג"ח. מי שמתנגד למתווה שהושג עם הנציגויות פוגע בכספי המשקיעים משיקול לא ענייני ונזכיר שנציג מיטב כבר חתם באפריל על מתווה להסדר חוב שמאז רק שופר ולכן לא ברור מה השתנה מאז שפתאום הוא מתנהג כך. הנהלת החברה ממשיכה לעשות מאמצים כדי להביא לפתרון ולהשביח את גדות לטובת החזרת הכספים לבעלי האג"ח".
מחר יתכנסו מחזיקי האג"ח של אמפל בשעה 10 בבוקר במלון סיטי בת"א כדי להכריע. על סדר היום של האספה דיווח של נציגי החברה ולאחר מכן אישור עקרוני של מתווה הסדר החוב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.